Connect with us

ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ

Η Επανεκκίνηση του ελληνικού μπάντμιντον παρουσίασε το πρόγραμμα της

Published

on

Η Επανεκκίνηση του ελληνικού μπάντμπιντον με υποψήφιο πρόεδρο τον Olympian Γιώργο Πάτη Φουντά, παρουσίασε το πρόγραμμα της ενόψει τον εκλογών για την ομοσπονδία της ΕΟΦΣΑ.

Ακολουθεί η παρουσίαση με τίτλο «Στρατηγικός σχεδιασμός 2021 – 2024 – 2028». 

«Δεν φτάνει απλά να λες ότι μπορείς να διοικήσεις… οφείλεις υπεύθυνα να έχεις γνώση και σχέδιο. Στο πρόγραμμα μας αποτυπώνεται μια πρωτόγνωρη και σύγχρονη προσέγγιση, του τρόπου διοίκησης και λειτουργίας της Ε.Ο.Φ.Σ.Α., με σκοπό να λειτουργήσει ως οδηγός, ώστε να καταφέρουμε σύντομα, να ξεφύγουμε από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την Ομοσπονδία μας και να ανοίξουμε τα φτερά μας, με πίστη, με όραμα, με σχέδιο, για ένα καλύτερο μέλλον του Ολυμπιακού αθλήματος της Αντιπτέρισης στην Ελλάδα.

Λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων και της απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ νομών, ενώ κάποιοι υποψήφιοι καταφεύγουν σε παράνομες περιοδείες, εμείς είχαμε από καιρό αποφασίσει ότι για λόγους ατομικής και κοινωνικής ευθύνης και για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουμε μόνο διαδικτυακές συναντήσεις, παρουσιάζοντας και αναλύοντας τις θέσεις και το στρατηγικό σχεδιασμό, με τη χρήση των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας. 

Με την απόφασή μας, στέλνουμε ένα μήνυμα υπευθυνότητας προς όλους και παράλληλα προάγουμε τις σύγχρονες μεθόδους επικοινωνίας και διοίκησης, που οι καιροί μας επιβάλουν. 

Κλείνοντας, ενημερώνουμε τα Σωματεία – Μέλη της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. ότι, οι τηλεδιασκέψεις με θέμα την παρουσίαση και την ανάλυση του προγράμματος, έχουν ξεκινήσει από τα μέσα του Φεβρουαρίου, έχοντας αποκτήσει πολύ θετικά σχόλια. Θα ακολουθήσουν επιπλέον κύκλοι τηλεδιασκέψεων τρίωρης διάρκειας.

Δήλωση του υποψήφιου προέδρου Γιώργου Πάτη Φουντά

Εδώ και αρκετά χρόνια υποστηρίζω την άποψη, ότι στις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών και ειδικά στις υψηλόβαθμες θέσεις πρέπει να βρίσκονται άνθρωποι, που έχουν υπηρετήσει τον αθλητισμό. Πρώην αθλητές που ίδρωσαν στα γήπεδα και που αγωνίστηκαν με θάρρος, τιμώντας το εθνόσημο. Αυτοί οι οποίοι διακρίθηκαν, αποτέλεσαν πρότυπα για τη νέα γενιά και γνώρισαν από πρώτο χέρι το άθλημα που καλούνται για άλλη μια φορά να υπηρετήσουν, αυτή τη φορά με διαφορετική ιδιότητα. Με την έλευση του νέου αθλητικού νόμου αυτή η μέρα φαίνεται να πλησιάζει και η πολυπόθητη ανανέωση στον Ελληνικό αθλητισμό βρίσκεται προ των πυλών. Αυτό που μένει είναι όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την αλλαγή.

Είχα την τύχη να γνωρίσω το μπάντμιντον όταν ήμουν 12 ετών και πολύ σύντομα συμμετείχα στην Εθνική ομάδα, φέρνοντας Βαλκανικές και Διεθνείς νίκες. Το 2004 αγωνίστηκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και στη συνέχεια ως προπονητής οδήγησα πολλά νέα παιδιά στην επιτυχία. Ως αθλητικός παράγοντας, ένας από τους στόχους μου είναι τα επόμενα χρόνια, Έλληνες αθλητές του μπάντμιντον να καταφέρουν να πάρουν μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες, κάτι που δυστυχώς συνέβη μόνο μια φορά στα χρονικά.

Με αίσθημα ευθύνης ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Προέδρου της ΕΟΦΣΑ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης).

Η Ομοσπονδία της αντιπτέρισης, χρειάζεται άμεσα μια νέα διοίκηση με όραμα για το μέλλον. Μια διοίκηση που με βαθιά γνώση του αθλήματος και των αναγκών που έχουν αθλητές, προπονητές, διαιτητές και σωματεία, θα μπορέσει να δώσει λύση στα συσσωρευμένα προβλήματα ετών και θα είναι ικανή να διαχειριστεί τις μελλοντικές προκλήσεις. Μια διοίκηση που θα εργαστεί με ζήλο και με στρατηγικό σχεδιασμό προς την επίτευξη του σκοπού της. Μια διοίκηση που σε συνεργασία με την πολιτεία θα βάλει τα θεμέλια για την πραγματική ανάπτυξη του μπάντμιντον στην Ελλάδα.

Φίλοι του Ελληνικού μπάντμιντον, σας καλώ να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια εξυγίανσης, που είμαι σίγουρος ότι κι εσείς ονειρεύεστε, ώστε το άθλημά μας να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα Ολυμπιακά αθλήματα.

Με ακεραιότητα στις αποφάσεις μας και με πραγματική αγάπη για το άθλημά μας, μαζί θα τα καταφέρουμε! Όλοι μαζί για τον Ελληνικό αθλητισμό!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/