Connect with us

ΕΟΕ

Η γεμάτη ανακρίβειες ανακοίνωση της ΕΟΕ, που έβαλε τους αθλητές απέναντι της

Published

on

Το ύφος της ανακοίνωσης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τη Βασιλεία Καραχάλιου, έχει προκαλέσει δυσφορία στις τάξεις αθλητών και αθλητριών καθώς ο χαρακτηρισμός «δαπάνη» είναι προσβλητικός για κάποιον αθλητή ή αθλήτρια.

Εκτός από την άστοχη επιλογή των λέξεων στην ανακοίνωση, υπάρχουν και αρκετές ανακρίβειες που αφορά στα ποσά που διατέθηκαν στην προσπάθεια της Βασιλείας Καραχάλιου προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε καμία περίπτωση το ποσό των 46.000 ευρώ που αναφέρεται στην άστοχη ανακοίνωση της ΕΟΕ (και το έκανε και post – φωτογραφία στο instagram!), δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

  • στην ανακοίνωση της ΕΟΕ αναφέρονται τα 10.000 ευρώ εισέπραξε ως πριμ πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι σωστό καθώς αφορά στο βοήθημα της Ολυμπιακής προετοιμασίας που δίνει η ΕΟΕ σε όλους όσοι προκρίνονται στους Ολυμπιακούς. Δεν ήταν δώρο στην Καραχάλιου.
  • στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΕΟΕ έδωσε επιπλέον 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα αποδεικτικά, όντως η ΕΟΕ έδωσε 20.000 για την Καραχάλιου αλλά όχι στην Καραχάλιου την ίδια. Το ποσό δόθηκε στην Ελληνική Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία η οποία, βάσει αποδεικτικών απέδωσε στην αθλήτρια τα 6.150 ευρώ. Τα υπόλοιπα γνωρίζει μόνο η ΕΙΟ πως και που διατέθηκαν.
  • 10.000 ευρώ πληρώθηκε το ενοίκιο του σπιτιού που είχε νοικιαστεί τον Ιούλιο του 2020, πριν ακόμα αναβληθούν οι Ολυμπιακοί του Τόκιο και σε αυτό θα διέμενε η Καραχάλιου με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη και τα προπονητικά τιμ για την προετοιμασία ενόψει των Αγώνων.
  • 10.000 ευρώ δόθηκαν για την αγορά του σκάφους το οποίο παραδόθηκε στην ομοσπονδία και δεν αποδόθηκε στην Καραχάλιου. Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι με αυτό αγωνίστηκε στο Τόκιο, όμως στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι διοργανωτές είναι αυτοί που παρέχουν τα σκάφη στους ιστιοπλόους.
  • το υπέρβαρο που πληρώθηκε για τον εξοπλισμό του προπονητή της, αφορούσε μόνο το ταξίδι προς το Τόκιο και το κόστος ήταν 3.000 ευρώ και όχι 6.000 ευρώ όπως αναφέρει η ανακοίνωση.
  • στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ομάν, το κόστος για την Καραχάλιου ήταν 6.000 ευρώ και πληρώθηκε εξ’ ολοκλήρου από την ίδια.
  • έξι μέρες πριν αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ομάν, διαπιστώθηκε ότι έχει σοβαρό πρόβλημα με έλλειψη σιδήρου που καθιστούσε αδύνατη τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο. Ενώ υπάρχει χορηγικό πρόγραμμα (συνεργασία ΕΟΕ – κλινικής) για να υπάρχει η παροχή της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας, η Καραχάλιου αναγκάστηκε να πάει σε άλλη κλινική και να πληρώσει η ίδια τη χορήγηση σιδήρου καθώς η ΕΟΕ απάντησε στο αίτημα της, όταν η ίδια ήταν ήδη στην πτήση για το Ομάν.

Το να επαναληφθεί η ιστορία της Αφροδίτης Κυρανάκου που εγκατέλειψε την Ελλάδα και έγινε Αφροδίτη Ζέγκερς για να αγωνίζεται με την Ολλανδία (έχοντας κερδίσει μάλιστα ένα παγκόσμιο και τρία ευρωπαϊκά μετάλλια, 4η στους Ολυμπιακούς του Ρίο, 10η στο Τόκιο) είναι κάτι που δεν το θέλει κανείς. Το ίδιο συνέβη και με τις τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή στην καλλιτεχνική κολύμβηση, όπως και με τη Στεφανία Χαραλαμπίδη, παγκόσμια πρωταθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκης με τις ΗΠΑ και μία από τις κορυφαίες πολίστριες στον πλανήτη. Όλες οι περιπτώσεις ήταν αποτέλεσμα κάκιστου χειρισμού των ομοσπονδιών της ΕΙΟ και της ΚΟΕ.
Η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να τρώει τα παιδιά της και η ΕΟΕ αντί να βγάζει άστοχες ανακοινώσεις κατά αθλητών καλό είναι να τους προστατεύει από τις ομοσπονδίες τους, όταν υπάρχει πρόβλημα, όλους το ίδιο και όχι ανάλογα με τις… διαπαραγοντικές σχέσεις.
Η Καραχάλιου δεν πρέπει να φύγει από την Ελλάδα, αλλά κυρίως δεν πρέπει να σταματήσει τον αθλητισμό. Αν εδώ δεν την θέλουν, ας πάει εκεί που θα την εκτιμούν. Απλά τα πράγματα…

ΥΓ. Ανακοίνωση της ΕΟΕ για την χρηματοδότηση Ολυμπιακής προετοιμασίας του Αιμίλιου Παπαθανασίου σε μη Ολυμπιακή κατηγορία, δεν είδαμε να βγαίνει ποτέ…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!