Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

«Η Γιέπκοσγκεϊ μπορεί να τρέξει κάτω από 2:15:25»

Published

on

Τη δρομέα που μπορεί να καταρρίψει το απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ στο μαραθώνιο γυναικών, κατονόμασε η νυν κάτοχος, Πόλα Ράντγκλιφ.

Η Βρετανίδα που έχει τρέξει το μαραθώνιο σε μεικτό αγώνα (με άνδρες) σε 2:15:25, επίδοση που είναι το απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ για το αγώνισμα, θεωρείπως η 24χρονη Κενυάτισα Τζόισελιν Γιέπκοσγκεϊ είναι αυτή που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να της πάρει το ρεκόρ. H Ράντκλιφ δεν έκανε λόγο για την Μέρι Κεϊτάνι που φέτος έτρεξε τη διαδρομή σε 2:17:01 και πήρε το παγκόσμιο ρεκόρ σε αγώνα μόνο για γυναίκες. «Όλα τα ρεκόρ υπάρχουν για να καταρρίπτονται. Νέες τεχνολογίες και τεχνικές προπόνησης ανακαλύπτονται για να δημιουργούν πλεονεκτήματα. Κανένα ρεκόρ δεν αντέχει για πάντα, αλλά δεν ξέρω πότε θα καταρριφθεί το δικό μου. Ίσως η Τζόισελιν Γιεπκοσγκεϊ να είναι η πιθανότερη αλλά θα πρέπει να κάνει τη μετάβαση από τον ημιμαραθώνιο στο μαραθώνιο και αυτό ίσως της κοστίσει. Δεν είναι εύκολο. Πολλοί είναι αυτοί που δεν τα καταφέρνουν όμως πιστεύω ότι αυτή έχει τις προδιαγραφές να το πετύχει. Τρέχει πολύ γρήγορα. Κάνει τον ημιμαραθώνιο ένα λεπτό πιο γρήγορα από μένα (1:04:51)» δήλωσε η Ράντκλιφ που είχε κάνει το 2:125:25 έχοντας άνδρες δρομείς για »λαγούς».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/