Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Η Καραχάλιου πάτησε το Red Button αλλά η ΕΠΑΘΛΑ για κάποιο λόγο… κωφεύει

Published

on

Με μία ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μας ενημερώνει για τηλεδιάσκεψη που έγινε σχετική με τη λειτουργία της πλατφόρμας ΕΠΑΘΛΑ και των καταγγελιών μεταξύ των οποίων και αυτές που αφορούν τη χειραγώγηση αγώνων.

Ενημερωθήκαμε ότι ο ΓΓΑ και πρόεδρος της ΕΠΑΘΛΑ Γιώργος Μαυρωτάς, είχε τηλεδιάσκεψη με τους συνδέσμους των αθλητών ομαδικών αθλημάτων καθώς και με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και την Ένωση Συμμετασχόντων Ολυμπιακών Αγώνων. Στην τηλεδιάσκεψη ήταν παρόντα και τα μέλη της Ομάδας Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης  της ΕΠΑΘΛΑ. 
Ενημερωθήκαμε ότι ο Γιώργος Μαυρωτάς «παρουσίασε προς τους συμμετέχοντες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες που εφαρμόζει η ΕΠΑΘΛΑ οι οποίες  αναμένεται να επικαιροποιηθούν με οδηγίες για την εφαρμογή RED BUTTON για την υποβολή ανώνυμων αναφορών και την προσθήκη ενότητας σχετικών ερωτοαπαντήσεων. Επίσης, ανακοινώθηκε η διοργάνωση webinar στα μέσα Φεβρουαρίου για την εκπαίδευση των… εκπαιδευτών πάνω στα συγκεκριμένα θέματα καθώς και η υπογραφή μνημονίων συνεργασίας μεταξύ της ΕΠΑΘΛΑ και των ενώσεων αθλητών. Στόχος για το επόμενο διάστημα είναι μέχρι το τέλος της σεζόν να έχουν γίνει ενημερωτικές επισκέψεις σε όλες τις ομάδες των ανώτερων κατηγοριών».

Όλα αυτά και ενώ υπάρχουν καταγγελίες για χειραγώγηση αγώνων στην ιστιοπλοΐα με τελευταία αυτήν της Βασιλείας Καραχάλιου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ράντιαλ η οποία δεν απασχολεί στο παραμικρό τη ΓΓΑ και την ΕΠΑΘΛΑ. Μιλάμε για επώνυμη καταγγελία όπως και οι προηγούμενες που αφορούσαν την ιστιοπλοΐα. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν έχει ανοίξει… ρουθούνι. Παρ’ ολ’ αυτά, ο ΓΓΑ δήλωσε σήμερα: «Η συνεργασία με τις ενώσεις αθλητών ενάντια στις απειλές της χειραγώγησης των αγώνων έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή δημιουργίας της ΕΠΑΘΛΑ και θα συνεχιστεί με ακόμη πιο συστηματικό και θεσμικό τρόπο. Θέλουμε ενημερωμένους αθλητές που να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν, να αντιστέκονται και να μη διστάζουν να αναφέρουν τις σχετικές απειλές».

Θα απευθύνουμε το ερώτημα στον κύριο Μαυρωτά και αναμένουμε απάντηση.

Για την ιστορία, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο επικεφαλής της Ομάδας Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης Αθανάσιος Στρίγκας και τα μέλη της ομάδας Βασίλης Μηνούδης, Μανώλης Κολυμπάδης (γγΕΟΕ), Γεωργία Ζαρκινού και Αργύρης Τσομώκος (ΕΑΔ), Άγη Κασούμη και Βασιλική Σινιόσογλου (ΓΓΑ), ενώ εκπροσωπήθηκαν η ΕΣΟΑ με την Πρόεδρο Βούλα Κοζομπόλη, ο ΣΕΟ με την Πρόεδρο Εύη Μωραϊτίδου, ο ΠΣΑΚ με τον Πρόεδρο Ανδρέα Γλυνιαδάκη,  Κώστα Αλεξανδρίδη και Γιάννη Δημάκο, ο ΠΑΣΑΠ με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Πελεκούδα, ο ΣΕΑΥ με τον Πρόεδρο Μάριο Καπότση και ο ΠΣΑΧ με τον Γιώργο Χαλκίδη.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!