Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Αντωνόπουλος: «Η ΚΙΦΙ πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα»

Published

on

Από τον πρόεδρο του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας, Ανδρέα Αντωνόπουλο, λάβαμε ανακοίνωση σχετική με τις επερχόμενες εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, στις οποίες είναι και ο ίδιος υποψήφιος με την κίνηση του «Φρέσκου Ανέμου».

Πρόκειται για ενημέρωση που έλαβαν όλοι οι όμιλοι που ανήκουν στη δύναμη της ΕΙΟ και αναφέρεται στην απερχόμενη διοίκηση.

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Αντωνόπουλου

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας για δεύτερη φορά για να σας μεταφέρω την γνώμη μας, σε ό,τι αφορά στην συνεχιζόμενα υποτιμητική και ταυτόχρονα προκλητική συμπεριφορά μελών του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. και συνεργατών της, μέσω προσωπικών ανακοινώσεων αλλά και της ΚΙ.Φ.Ι.

Όλα ξεκίνησαν όταν αποφασίσαμε να ασκήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα και να δημιουργήσουμε έναν νέο φορέα τον «ΦΡΕΣΚΟ ΑΝΕΜΟ» για να διεκδικήσουμε την ψήφο σας στις επερχόμενες εκλογές της oμοσπονδίας. Θεωρήσαμε πως καθώς ο νέος εκλογικός νόμος έχει αλλάξει τα δεδομένα, έχει ωριμάσει πιά η ανάγκη για ριζική ανανέωση των περισσότερων ομοσπονδιών, όπως και της δικής μας. 

Αρνηθήκαμε να αποδεχτούμε την ομολογημένη από την ΚΙ.Φ.Ι. «επετηρίδα» των τεσσάρων επόμενων Προέδρων. Την κάλυψη της θέσης του Προέδρου κατ’ ελάχιστον για τα επόμενα 16 χρόνια.  

Αρνηθήκαμε να αποδεχτούμε την επιλογή και την επιβολή στο σώμα, επόμενων Προέδρων από συναδέλφους που αποχωρούν από τη διοίκηση της Ε.Ι.Ο. αλλά θέλουν από το παρασκήνιο με όχημα την ΚΙ.Φ.Ι. να συνεχίσουν να επιβάλουν την γνώμη τους για το μέλλον της Ομοσπονδίας.

Αρνηθήκαμε την αποκτηθείσα δύναμη επιβολής σε κάποιους «συναδέλφους» που δεν έχουν καν διοικήσει όμιλο και που ο όμιλος που τους έδινε εξουσιοδότηση δεν γνωρίζουν καν που βρίσκεται. 

Αρνηθήκαμε να μένουμε σιωπηλοί σε διώξεις αθλητών και Ολυμπιονικών και στην προσπάθεια οικονομικής και αθλητικής εξόντωσης τους. 

Αρνηθήκαμε να συνταχθούμε με μία διοίκηση χειραγωγημένη πλήρως από την ΚΗ.Φ.Ι που έχει «καταφέρει» να βάλει απέναντι της, την κυβέρνηση, απαξιώνοντας και ειρωνευόμενη συνεχώς τον υφυπουργό αθλητισμού,                                                                                                                                     την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία δεν εμπιστεύεται να της δώσει να διαχειριστεί το σύνολο της επιχορήγησης και μέσα από κωμικοτραγική ανταλλαγή αλληλογραφίας έφτασε να ειρωνεύεται και τον πρόεδρο της Ε.Ο.Ε., το σύνολο των αθλητών και Ολυμπιονικών που με δική τους πρωτοβουλία κατέθεσαν την απαξιωτική  γνώμη τους, μέσω ενός video που έπαιξε στα Μ.Μ.Ε. και που έγινε αφορμή να επιληφθεί εισαγγελέας για όσα της καταμαρτυρούν. 

Αρνηθήκαμε να ανεχθούμε τον φόβο που έχει σπείρει η ΚΙ.ΦΙ και η διοίκηση της Ε.Ι.Ο., ειδικά σε ομίλους της περιφέρειας. Τον φόβο μην τυχόν και πέσουν σε δυσμένεια και δεν πάρουν τα ψίχουλα αθλητικού υλικού που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη και που μοιράζονται στους ημέτερους πάντα πριν τις εκλογές. Τον φόβο της ελεύθερης έκφρασης σε δημοσιεύματα, καθ΄ όσον έχουν ομολογήσει στην τελευταία γενικη συνέλευση, πως έχουν αναπτύξει ομάδα που παρακολουθεί ποιος και που κάνει like στο Facebook. Ποιοι είναι οι «λαϊκατζήδες», όπως τους ονόμασαν. 

Αρνηθήκαμε και κάποιες ακόμη συμπεριφορές και πράξεις τις οποίες δεν θα αναφερθούμε.

Θεωρούμε πως είναι απόλυτα ώριμη η χρονική στιγμή να γίνει ριζική ανανέωση, με νέα άφθαρτα πρόσωπα, με νέες ιδέες, με νέες πρακτικές, με νέο υποψήφιο πρόεδρο τον κο Παπαδημητρίου και καταθέσαμε σε εσάς μέρος από το πρόγραμμα μας, το οποίο εμπλουτίζουμε συνεχώς, ζητώντας την ψήφο σας. Βιάστηκαν οι «συντονιστές» να μας κατηγορήσουν, πως δεν έχουμε ενδιαφερθεί καθόλου με την ανοιχτή θάλασσα. Τους ευχαριστούμε που μας παρακολουθούν, αλλά καλά θα κάνουν να μάθουν πρώτα μέσα από ποιες διαδικασίες βγαίνει το πρόγραμμα της Α.Θ. και να το περιμένουν στην ώρα του. Εμείς δεν ασχολούμαστε με το τι έκανε ή δεν έκανε καλά η σημερινή πολυετής διοίκηση. Ασχοληθήκαμε και θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το τι θα κάνουμε εμείς.

Από την άλλη πλευρά η «συντονιστική» της ΚΙ.Φ.Ι. που κατά «σύμπτωση» είναι και η νυν διοίκηση της Ε.Ι.Ο., μαζί με συνεργάτες της,  ασχολούνται αποκλειστικά με το να μας χαρακτηρίζουν με πλήθος απαξιωτικών επιθέτων, αντί να παρουσιάσουν το δικό τους ανύπαρκτο πρόγραμμα. Εμείς τους παρακολουθούμε, αλλά δεν απαντάμε σε καμία προσωπική προσβολή. Θα απαντήσουμε συνολικά, στον κατάλληλο χρόνο και χώρο. 

Θα μου επιτρέψετε όμως να απαντήσω επί ενός θέματος από την νο 5 ανακοίνωση της ΚΙ.Φ.Ι., που αποτελεί πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και θίγει τον Όμιλο που έχω την τιμή να προεδρεύω. Υπαινίσσεται τη συρρίκνωση του Ν.Ο.Τ.Κ. και αυτό το υπογράφει μεταξύ άλλων «συντονιστών» και ο πρώην Πρόεδρος του Ν.Ο.Τ.Κ. κος Παυλίδης, ο οποίος όταν έχασε τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2017, άφησε πίσω του 155.000€ βεβαιωμένα χρέη και τον όμιλο έτοιμο να χρεωκοπήσει. Οι 100.000€ περίπου ήταν προς ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Ο.Υ. και τα υπόλοιπα σε διάφορους πιστωτές. Σήμερα ο όμιλος έχει κάθε του οικονομική υποχρέωση πληρωμένη και από το αρχικό χρέος που παρέλαβα, μπαίνοντας σε πραγματικό προσωπικό κίνδυνο, ένα υπόλοιπο 20.000€ ρυθμισμένο σε 120 δόσεις. Τα παραπάνω χρέη και η εξόφληση τους εμφανίστηκαν στους οικονομικούς απολογισμούς των ετών 2018 και 2019, στις Γενικές Συνελεύσεις του Ομίλου. Αυτός λοιπόν ο «κύριος» υπογράφει απαξιωτική δήλωση για τον πρώην όμιλο του, στον οποίο προήδρευσε για πολλές δεκαετίες και που εμείς τον σεβαστήκαμε και δεν τον εμπλέξαμε σε νομικές διαδικασίες. Αυτός ο «κύριος» είναι απερχόμενος από την διοίκηση της Ε.Ι.Ο λόγω ηλικίας, δεν έχει όμιλο διότι έχει διαγραφεί λόγω χρεών αρκετών χιλιάδων ευρώ, αλλά είναι «συντονιστής» της ΚΙ.Φ.Ι., Ταμίας της Ε.Ι.Ο. και θέλει όπως και οι υπόλοιποι υπογράφοντες «συντονιστές» να έχει άποψη και να την επιβάλει για το μέλλον της oμοσπονδίας. 

Κατά την γνώμη μας η ΚΙΦ.Ι με τον τρόπο που χειραγωγεί την διοίκηση της ομοσπονδίας όλα αυτά τα χρόνια, έχει καταστεί «καρκίνωμα» που πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από το σώμα της ιστιοπλοΐας. 

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Στις επερχόμενες εκλογές, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα υπάρξουν 2 συνδυασμοί που ζητάνε την ψήφο σας. Πιστεύω και ελπίζω, ότι όλοι σας θα αναλογιστείτε την ώρα της ψηφοφορίας όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε τα τελευταία χρόνια, τον σιωπηλό θυμό που μας έχετε εκφράσει στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας, αλλά κυρίως το μέλλον του αθλήματος που αγαπάμε.

Ποια ιστιοπλοΐα θέλουμε στη χώρα μας; Ποια ομοσπονδία θέλουμε;  Ποιο όραμα έχουμε για την ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα; 

Με εκτίμηση Ανδρέας Αντωνόπουλος 
Πρόεδρος Ν.Ο.Τ.Κ. και υποψήφιος για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!