Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η LEN συνεχίζει να βάζει εμπόδια για να μην πάει σε εκλογές

Published

on

Αν η διοίκηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας υγρού στίβου (LEN) ήταν σίγουρη που σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία θα ήταν και πάλι η νικήτρια, θα προχωρούσε στην κήρυξη εκλογών. Δεν είναι όμως και συνεχίζει να διασύρεται διεθνώς…

της Σταυρούλας Αθανασιάδη
[email protected]

Εδώ και ένα μήνα η διοίκηση Μπαρέλι δεν φαίνεται να «ιδρώνει» στο αίτημα των 25 ευρωπαϊκών ομοσπονδιών (προστέθηκε μία ακόμη στο εκτελεστικό συμβούλιο του Σεπτεμβρίου) για νέες εκλογές, μετά την πρόταση μομφής που ψηφίστηκε. Αντιθέτως, η επικρατούσα διοίκηση προσπαθεί μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών να διαβεβαιώσει ότι έχει τον πλήρη έλεγχο των πραγμάτων και παραμένει πιστή στο έργο της. 

Ο γενικός γραμματέας, Ντέιβιντ Σπάρξ, έστειλε τη Δευτέρα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα σε κάθε μία από τις 25 ομοσπονδίες, ζητώντας  μία επίσημη επιστολή υπογεγραμμένη χειρόγραφα από το άτομο που είναι εξουσιοδοτημένο να υπογράφει επίσημα έγγραφα εκ μέρους της ομοσπονδίας του. Με αυτόν τον τρόπο η κάθε ομοσπονδία θα επιβεβαιώνει το αίτημά της για διεξαγωγή εκτελεστικού συμβουλίου τον Φεβρουάριο. Αν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία, κάποια ομοσπονδία δεν έχει στείλει την παραπάνω επιστολή υπογεγραμμένη, θεωρείται αυτόματα ότι αποσύρει το αίτημά της για εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι ο Σπαρξ ξέχασε ότι ήταν το πρώτο άτομο που έλαβε χειρόγραφα το έγγραφο αίτημα για εκλογές στο Συμβούλιο που διεξήχθη στις 25 Σεπτεμβρίου 2021 στη Βουδαπέστη, υπογεγραμμένο επίσημα από τις 24 ομοσπονδίες –  μέλη της LEN. Στις 12 Οκτωβρίου, έλαβε το ίδιο αίτημα, αυτή τη φορά μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με 25 υπογραφές (προστέθηκε άλλη μία ομοσπονδία). 

Προφασίζεται, λοιπόν,  πως για να προχωρήσει στη σύγκληση εκτελεστικού συμβουλίου και στη διενέργεια εκλογών είναι απαραίτητο να λάβει 25 χειρόγραφα έγγραφα και email, ένα ξεχωριστά δηλαδή από την κάθε ομοσπονδία. Δε θα προκαλέσει εντύπωση αν και αυτή τη φορά ο Σπαρξ πει ότι τα χειρόγραφα αιτήματα των ομοσπονδιών δεν έφτασαν στην ώρα τους, οπότε θεωρούνται άκυρα.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υγρού στίβου, όμως, εκτός του ζητήματος των εκλογών έχει να διαχειριστεί  και την εικόνα της  στο μέτωπο των αγώνων του πόλο. Στα προκριματικά του Champions League μερικοί σύλλογοι  έπρεπε να παίξουν έξι παιχνίδια σε πέντε ημέρες (κάποιες φορές να μεσολαβούν μόνο 3-4 ώρες μεταξύ των παιχνιδιών), ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που διαιτητές δεν είχαν να φορέσουν την επίσημη ενδυμασία και διοργανωτές δεν είχαν λάβει έγκαιρα τις επίσημες μπάλες των αγώνων. 

Ακόμα πιο άσχημα είναι τα πράγματα για τις ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση για τη χαμηλότερη κατηγορία, αυτή του Εuropean Championship. Οι ομοσπονδίες ενημερώθηκαν με email τον Αύγουστο ότι μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής για τον πρώτο γύρο (5-7 Νοεμβρίου)  μέχρι τη 1η Σεπτεμβρίου 2021. Την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη ανακοινώθηκε ότι μόνο πέντε ομοσπονδίες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και ήδη κάποιες από αυτές είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία, σχεδιάζοντας τα ταξίδια και τη διαμονή τους. Τελικά στις 10 Οκτωβρίου (40 μέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων) η διοίκηση Μπαρέλι αποφάσισε ότι λόγω μικρού αριθμού συμμετοχών δε θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος στο European Championship και συνεπώς οι ομοσπονδίες, χρεωμένες καθώς είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία τους, δε γνωρίζουν πότε και αν θα αγωνιστούν.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr