Connect with us

ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ

Η ομοσπονδία «φάντασμα» χωρίς έδρα και γραφεία

Published

on

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την ημέρα που ψηφίστηκε ο νόμος Αυγενάκη στη βουλή. Η αθλητική μεταρρύθμιση προχωρά μαζί με την αποκαθήλωση του παλιού συστήματος που αποδεχόταν μέχρι και ομοσπονδίες «φαντάσματα».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης (ΕΟΦΣΑ) είναι άλλη μια ιδιαίτερη περίπτωση που εκπροσωπεί το παλιό και για κάποιο λόγο, όλα αυτά τα χρόνια τελούσε υπό… ασυλία.
Πριν από τρεις μέρες, η ΕΟΦΣΑ προκήρυξε γενική συνέλευση στις 28 Μαρτίου 2021 και μετά από 13 χρόνια από τη διοίκηση αποχωρεί η Βικτώρια Χατζήνα. Η απερχόμενη πρόεδρος της ΕΟΦΣΑ αποτελεί και μέλος της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και επίσης είναι κομματικό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, μέλος της επιτροπής του τομέα αθλητισμού. Το τελευταίο έχει σημασία καθώς ο τομέας αθλητισμού του ΚΙΝΑΛ έχει εκδόσει ουκ ολίγες ανακοινώσεις κατά το νόμου Αυγενάκη.
Στην προκήρυξη των εκλογών όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο έγγραφο, η διοίκηση της ΕΟΦΣΑ δηλώνει έδρα το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Ακριβώς το ίδιο δηλώνει και στο επίσημο της site η ομοσπονδία της ΕΟΦΣΑ με στοιχεία επικοινωνίας το… προεδρικό κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΕΟΦΣΑ δεν έχει έδρα στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα η αλληλογραφία που φτάνει στο ΟΑΚΑ για την ΕΟΦΣΑ επιστρέφεται στον αποστολέα…
Το γεγονός ότι σε επίσημο και πρωτοκολλημένο έγγραφο της ομοσπονδίας από τις 9 Φεβρουαρίου 2021 υπάρχει ακόμα η διεύθυνση toy OAKA δημιουργεί ερωτηματικά. Στη συγκεκριμένη ομοσπονδία υπάρχει και πολύ σοβαρό θέμα με τους υπαλλήλους που είναι στον αέρα χρόνια και βρίσκονται σε διαμάχη με την απερχόμενη διοίκηση.
Η απερχόμενη πρόεδρος της ΕΟΦΣΑ δεν έχει το δικαίωμα να κατέλθει υποψήφια σε εκτελεστική θέση, αλλά μόνο σαν απλό μέλος του ΔΣ και βέβαια σας υποψήφια εκπρόσωπος στην ΕΟΕ.

Τον Ιούλιο του 2015, ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, είχε δώσει εντολή για έλεγχο στην ΕΟΦΣΑ μετά από καταγγελίες των υπαλλήλων της ομοσπονδίας. Ο τότε υφυπουργός φέρεται να έδωσε εντολή στη ΓΓΑ να συσταθεί κλιμάκιο για να διενεργηθεί έλεγχος.
Το πόρισμα του ελέγχου που διενεργήθηκε τότε από το κλιμάκιο της ΓΓΑ: Δεν κατάφερε να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα, καθώς υπήρξαν παραλείψεις παραγόντων και συνεργατών της ομοσπονδίας να παρέχουν ή να επιδείξουν στοιχεία και έγγραφα, γενικότερα δε να διευκολύνουν την πρόσβαση σε αυτά και να συνδράμουν στην απρόσκοπτη διεξαγωγή του ελέγχου…

Ο Κοντονής αντικαταστάθηκε στο υφυπουργείο από τον Γιώργο Βασιλειάδη, οι καταγγελίες συνεχίστηκαν και οι υπάλληλοι της ΕΟΦΣΑ κατάφεραν να συναντήσουν τον τότε υφυπουργό. Το αποτέλεσμα: «Σε μια αρχική μας συνάντηση απορρίψαμε τις προτάσεις που μας έκανε, δεδομένου ότι αυτές ήταν εντελώς βλαπτικές, ασύμφορες, εφήμερες και καταστρατηγούσαν όλα μας τα εργασιακά δικαιώματα. Στον αντίλογό μας υπήρξε το αίτημα για άμεση διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας, με θεσμοθετημένο νομικό πλαίσιο που θα ξεκαθαρίζει το εργασιακό μας καθεστώς. Σε μια δεύτερη συνάντηση μεταξύ υφυπουργού, εργαζομένων, ΕΟΦΣΑ και ΠΣΥΑΣ, ο υφυπουργός πρότεινε κάποια προσωρινή λύση μέχρι να λυθεί το ζήτημα οριστικά με κάποιο θεσμικό πλαίσιο, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε επί τόπου από την ΕΟΦΣΑ. Από το 2013 έως και σήμερα, καμία λύση δεν έχει δοθεί σε κανένα επίπεδο. Το μόνο που έχουμε στα χέρια μας είναι χαρτιά με δικαστικές αποφάσεις που μας δικαιώνουν. Μέχρι σήμερα έχουμε διαμαρτυρηθεί εγγράφως προς κάθε αρμόδιο φορέα (ΓΓΑ, ΙΚΑ, Επιθεώρηση Εργασίας, ΔΟΥ κ.λπ.) και έχουμε ήδη δικαιωθεί πρωτόδικα, και στο Εφετείο, τόσο για τις οικονομικές απαιτήσεις όσο και για τις θέσεις εργασίας. Παρ’ όλα αυτά, βρισκόμαστε μετά από μια πενταετία πλέον στις αθλιότερες συνθήκες για την επιβίωσή μας. Είμαστε όμηροι μεταξύ διοίκησης και πολιτείας, σε ένα πρωτόγνωρο, εξοντωτικό και απάνθρωπο καθεστώς, καθώς δεν είμαστε ούτε άνεργοι ούτε εργαζόμενοι» αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων σε ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ριζοσπάστης στις 9 Φερβουαρίου 2019 (διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Στο ΚΙΝΑΛ είναι ενήμεροι;

Ο τομέας αθλητισμού του ΚΙΝΑΛ είναι από τους πλέον δραστήριους στην έκδοση ανακοινώσεων. Ο γραμματέας της επιτροπής, Θανάσης Ζαννιάς (υιός του Σπύρου, προέδρου της ομοσπονδίας τένις) γνωρίζει τι συμβαίνει στην ομοσπονδία που μέχρι και τις 28 Μαρτίου θα είναι πρόεδρος μέλος του τομέα αθλητισμού του ΚΙΝΑΛ;

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/