Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Η προκήρυξη των αγώνων εκθέτει συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ και Εθνικό προπονητή

Published

on

Βασικό θέμα στην επικαιρότητα παραμένει η μη αναγνώριση του παγκόσμιου ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό νεανίδων και όσο οι μέρες περνούν, τόσο περισσότερο εκτίθεται το συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ και ο Εθνικός προπονητής.

Άπαντες στο συμβούλιο* του ΣΕΓΑΣ γνωρίζουν πολύ καλά τους κανονισμούς και φυσικά το ίδιο ισχύει για τον Εθνικό προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα. Γνωρίζουν αρχικά, πως κανένα παγκόσμιο ρεκόρ δεν αναγνωρίζεται από τη στιγμή που ο αθλητής ή ή αθλήτρια δε δώσουν δείγμα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος . Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι και φυσικά αναφέρεται στους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Οποιαδήποτε προσπάθεια για να μεταπειστεί η World Athletics που δεν παρεκλίνει για κάνενα λόγο των κανονισμών της (ρωτήστε και τον Κόλμαν) είναι μάταιη και όποιος ισχυρίζεται πως θα προσπαθήσει να πείσει τη WA δεν κάνει τίποτα περισσότερο παρά να λαϊκίζει.

Όσον αφορά στην παρουσία ή όχι του ΕΣΚΑΝ στους αγώνες, αυτό είναι ξεκάθαρο από το νόμο που αναφέρει ρητά ότι το ΕΣΚΑΝ δεν είναι υποχρεωμένο να στέλνει κλιμάκιο σε πανελλήνια πρωταθλήματα ηλικιακών κατηγοριών. Αν η αθλήτρια προσφύγει νομικά για να βρει το δίκιο της όπως δήλωσε και ο προπονητής της Γιώργος Μποτσκαρίωβ κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους. Τα δικαστήρια δικάζουν βάσει νόμων και όχι βάσει των επιθυμιών του καθενός. Η απώλεια της εισόδου στο πανεπιστήμιο είναι ένας πολύ καλός λόγος για να προσφύγει η αθλήτρια και κάτι μου λέει ότι θα έχει στο πλευρό της την πολιτεία προκειμένου να δικαιωθεί τουλάχιστον ηθικά.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ και ο Εθνικός προπονητής έχουν εκτεθεί. Ο γενικός κανονισμός των αγώνων που φέρει τις υπογραφές των Κώστα Παναγόπουλου (πρόεδρος) και Βασίλη Σεβαστή (γενικός γραμματέας) είναι ξεκάθαρος. Στο κεφάλαιο Ι, άρθρο 39 και παράγραφος 5 αναφέρει (όπως φαίνεται και στην εικόνα): Στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών, Νέων (Α/Γ), Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων θα γίνεται έλεγχος DOPING, σύμφωνα με τους όρους και τις διατάξεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (I.A.A.F).
Τέλος, ενσωματώνεται στον παρόντα κανονισμό και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οι διατάξεις περί Doping των κανονισμών της IAAF που επισυνάπτονται ως παράρτημα.

Οι υπεύθυνοι των αγώνων λοιπόν, σύμφωνα με τον γενικό κανονισμό έπρεπε να φροντίσουν να υπάρχει κλιμάκιο του ΕΣΚΑΝ τόσο στη Λάρισα (Κ18) όσο και στα Ιωάννινα (Κ20). Μάλιστα είχαν όλο το χρόνο να φροντίσουν γι΄αυτό καθώς οι προκηρύξεις των αγώνων και των δύο πρωταθλημάτων βγήκαν στις 16 Ιουνίου και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ειδοποιήθηκαν άπαντες (τεχνικοί, κριτές κτλ) εκτός του ΕΣΚΑΝ… Δεν διοργανώνει πρώτη φορά πανελλήνιο πρωτάθλημα ο ΣΕΓΑΣ, ούτε ο Κουτσιώρας. Γνωρίζουν πολύ καλά τη διαδικασία και δεν την ανακάλυψαν χθες. Το γιατί δεν έστειλαν έγγραφο όπως όφειλαν, αυτό είναι κάτι που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν να το απαντήσουν και ίσως κληθούν να το κάνουν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Είναι σίγουρο πως το ρεκόρ της Τζένγκο δε θα αναγνωριστεί από τη World Athletics και μακάρι η αθλήτρια να επιλέξει να δικαιωθεί ηθικά από τα δικαστήρια.

*Το συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ:

 • Πρόεδρος: Κώστας Παναγόπουλος
 • Α΄ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Δημάκος
 • Β΄ Αντιπρόεδρος: Πολυξένη Αργειτάκη
 • Γ΄ Αντιπρόεδρος: Γιάννης Λούμπας
 • Γενικός Γραμματέας: Βασίλης Σεβαστής
 • Α΄ ειδικός γραμματέας: Θανάσης Ράπτης
 • Β΄ ειδικός γραμματέας: Μαρίκα Καρδαρά
 • Ταμίας: Γιάννης Ψωμιάδης
 • Αναπλ Ταμίας: Δημήτρης Χαχάμης
 • Έφορος: Σπύρος Καλοζούμης
 • Μέλη: Παναγιώτης Αντωνακάκης, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Βασίλης Βόσσος, Σπύρος Κέλλης, Γιάννης Μπόλλας, Σάββας Νικολαϊδης, Μιχάλης Παυλούς, Παρασκευή Παχατουρίδου, Ιάκωβος Πετσούλας, Δημήτρης Πουλόπουλος, Βασίλης Φίλιππας…

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες