Connect with us

EDITORIAL

Η πρώτη κορονο-αποστολή

Published

on

Δημοσιογραφική αποστολή Νο33 για το Sportsfeed. Μετά από 14 μήνες, μπαίνουμε ξανά σε αεροπλάνο και ετοιμαζόμαστε για την πρώτη δημοσιογραφική αποστολή μας μετά από καιρό. Για την ακρίβεια, ετοιμαζόμαστε για την πρώτη covid αποστολή μας ever…

της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Σίγουρα, πρόκειται για μία ξεχωριστή εμπειρία και παρ’ όλο που θα στερηθούμε αρκετά πράγματα θα είμαστε παρούσες σε μία πολύ ιδιαίτερη διοργάνωση, σε ένα ιδιαίτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, διαφορετικό από τα προηγούμενα. Εμείς θα είμαστε εκεί κάνοντας τη δουλειά μας σα να μην έχει περάσει ούτε μία ημέρα από την τελευταία μας αποστολή. Βέβαια για να φτάσουμε ως εδώ, και να αναμένουμε σε λίγες ώρες την πτήση μας, περάσαμε από ορισμένα στάδια…

Λόγω κατάστασης, πτήσεις υπήρχαν όμως ήταν περιορισμένες αλλά αυτό δεν ίσχυε και για τις ακυρώσεις αφού εκεί που βρίσκαμε πτήση, μετά από μερικές ημέρες ακυρωνόταν. Η σκέψη του οδικού ταξιδιού πέρασε από το μυαλό μας όμως ευτυχώς σταθήκαμε τυχερές και θα μπορέσουμε να πάμε αεροπορικώς (τρίτωσε το κακό των ακυρώσεων και μετά βρήκαμε). Για την επιστροφή δεν μας εγγυάται κανείς το ίδιο αλλά αυτό είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή.

Μοριακό τεστ πέντε ημέρες πριν το ταξίδι, 72 ώρες πριν το ταξίδι, με το που φτάσουμε στον προορισμό μας, μετά από τρεις ημέρες, τρεις ημέρες πριν το ταξίδι της επιστροφής, μία ημέρα πριν τη λήξη του ευρωπαϊκού. Γενικά, όρεξη να έχουμε να κάνουμε τεστ… Ας βγαίνουν όλα αρνητικά, κι ας κάνουμε τεστ εμείς γιατί το άγχος ενός θετικού τεστ από το πουθενά μας έχει καταβάλει και μας έχει κάνει μικροβιοφοβικές (η Στεφανία ήταν από πριν, εγώ έγινα τώρα). Συμπλήρωση ιατρικών εγγράφων, εγγράφων εξόδου από τη χώρα και ειδικών πλατφόρμων με όλο μας το ιατρικό ιστορικό, εξετάσεις. Μάθαμε και δυο πράγματα παραπάνω για εμάς, σε καλό μας βγήκε τελικά.

Το πρωτόκολλο του πρωταθλήματος είναι πολύ αυστηρό, με πολύ συγκεκριμένες και κατατοπιστικές οδηγίες αλλά επειδή η ανασφάλεια μας χτύπησε κόκκινο πήραμε τηλέφωνα σε αεροπορικές, αεροδρόμια, πρεσβείες, προξενεία και την ΕΑ ώστε να οργανώσουμε κάθε μας κίνηση. Τελικά, όλα αυτά τα τηλέφωνα κάπως μας έμπλεξαν μιας και δε συμφωνούσαν αρκετά μεταξύ τους και έτσι επιστρέψαμε στις οδηγίες της ΕΑ.

Και μετά, όλες οι ανησυχίες πριν από μία αποστολή όπως πάντα. Βάλαμε σωστά όλα τα στοιχεία στις ειδικές πλατφόρμες; Έχουμε γράψει σωστά την ώρα που φτάνουμε ή θα ξεμείνουμε στο αεροδρόμιο περιμένοντας να μας παραλάβουν; Γιατί ξανά πηγαίνουμε σε μέρος που κάνει κρύο και που η μέση θερμοκρασία είναι -2; Είμαστε έτοιμες για ένα πενταήμερο αϋπνίας μέσα σε ένα στάδιο γεμάτο πρωταθλητές και πρωταθλήτριες; Σίγουρη απάντηση έχουμε μόνο για το τελευταίο.

Μπορεί η κατάσταση να είναι ιδιαίτερη και οι συνθήκες να μην είναι ιδανικές, ο ενθουσιασμός μας όμως να δούμε συγκεντρωμένους τους κορυφαίους Ευρωπαίους αθλητές μέσα σε μία πολύ όμορφη αρένα στίβου να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα παραμένει ζωντανός. Το Sportsfeed από την Τρίτη 2/3 θα βρίσκεται στο Τόρουν, δίπλα στους αθλητές της Εθνικής ομάδας και θα σας μεταφέρει όλα τα νεά, τις ειδήσεις και το ρεπορτάζ από τη μεγαλύτερη διοργάνωση του χειμώνα στον στίβο.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες