Connect with us

ΠΑΛΗ

Η θέση της διοίκησης της ΕΛΟΠ για τους αποκλεισμούς Πιλίδη – Κουγιουμτσίδη

Published

on

Από τη διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με τη σύσταση της μεσογειακής ομάδας πάλη και τον αποκλεισμό από αυτήν του Γιωρίκα Πιλίδη και του Γιώργου Κουγιουμτσίδη.

Επειδή το Sportsfeed ήταν το μέσο που ανάδειξε το θέμα, οφείλουμε να τοπθετηθούμε επί της ανακοίνωσης της ΕΛΟΠ.
Καταρχάς, η αναφορά «Προς αποκατάσταση της αλήθειας» δεν ευσταθεί καθώς υπάρχει ρεπορτάζ που αναφέρει διαφορετικά πράγματα. Είναι ξεκάθαρα η θέση της ΕΛΟΠ και αν αυτή είναι αληθινή ή όχι τα γεγονότα το επιβεβαιώνουν.
Το πιο σημαντικό σημείο όμως στην ανακοίνωση είναι η αναφορά πως η ομοσπονδία έχει επενδύσει 150.000 ευρώ σε αθλητή. Αυτή λοιπόν είναι η λάθος οπτική των παραγόντων του αθλητισμού στην Ελλάδα που αντιλαμβάνονται πολύ λάθος το ρόλο τους.
– ο παραγοντισμός είναι εθελοντισμός. Ο παράγοντας διαθέτει από τον ελεύθερο του χρόνο για να βοηθήσει το άθλημα που αγαπάει. Για τον αθλητή ή την αθλήτρια αυτό το πράγμα είναι η ζωή του. Στερείται προσωπικό χρόνο, εφηβεία, οικογένεια, φίλους, την κανονικότητα ενός φυσιολογικού ανθρώπου.
– καμία ομοσπονδία δεν επενδύει σε κανέναν αθλητή. Του επιστρέφει αυτά που λαμβάνει εξαιτίας της ύπαρξης του και των επιτυχιών του. Η συγκεκριμένη λέξη «επένδυση» χρησιμοποιείται μόνο από επαγγελματίες. Αν λοιπόν οι παράγοντες είναι έμμισθοι και τρέχουν επιχείρηση και όχι μη κερδοσκοπικό οργανισμό, τότε καλά κάνουν και μιλούν για επένδυση.

Όσον αφορά στα γεγονότα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, έχουν αναφερθεί και καταγραφεί. Η πολιτεία είναι αυτή που πρέπει να παρέμβει διαφορετικά ότι συμβαίνει με την ανοχή της, σημαίνει ότι το επιβραβεύει.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΛΟΠ. Τα συμπεράσματα δικά σας:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης για την αποστολή στους μεσογειακούς αγώνες έχει να δηλώσει τα εξής.

Μετά από την ανάρτηση του Γιώργου Πιλίδη για αποκλεισμό του ίδιου και του Γιώργου Κουγιουμτσίδη από τους μεσογειακούς αγώνες δημιουργήθηκε η ψευδαίσθηση ότι η ΕΛΟΠ ‘κυνηγάει’ τους δύο αθλητές της.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας:
Η κατηγορία του Γιώργου Κουγιουμτσίδη (79κ.) δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των μεσογειακών αγώνων και ο ίδιος δεν επιθυμούσε να αγωνιστεί, όπως άλλωστε γνωστοποιήθηκε στην ΕΛΟΠ εγγράφως από τον σύλλογό του, καθώς έκρινε ότι δεν μπορεί να αναπροσαρμόσει το σωματικό του βάρος και να αγωνιστεί στην κατηγορία των 86κ. και υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού.

Στην περίπτωση του Γιώργου Πιλίδη…

Ο Γιώργος Πιλίδης με τις πράξεις του έχει θέσει εαυτόν εκτός Εθνικής ομάδας.

  • Συμμετείχε στο Survivor χωρίς να ενημερώσει κανέναν στην ομοσπονδία, η οποία μάλιστα προς έκπληξη όλων το έμαθε από το τρέιλερ της τηλεόρασης!
  • Μετά το Survivor κλήθηκε να συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23, όπου αρνήθηκε επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας του, το οποίο απέκτησε κατά τη διάρκεια του τηλεπαιχνιδιού. Και φυσικά δεν συμμετείχε ούτε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών.
  • Ολο αυτό το διάστημα παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες να επικοινωνήσουν οι ιθύνοντες μαζί του, δεν έχει απαντήσει σε καμία κλήση… Η μόνη του απάντηση προς την ΕΛΟΠ ήταν ένα μέιλ ότι θέλει να αγωνιστεί στη διοργάνωση, χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς αν γυμνάζεται, αν είναι καλά στην υγεία του και φυσικά να έχει εικόνα ο ομοσπονδιακός προπονητής και γιατρός.
  • Το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαγόταν στο Κιλκίς αποτελούσε κριτήριο για τη συμμετοχή στους μεσογειακούς αγώνες. Ο Πιλίδης όχι απλά πρωτοστάτησε σε ό,τι συνέβη, αλλά ούτε καν ζυγίστηκε, (η μη ζύγιση είναι μη συμμετοχή)…

Ενας αθλητής εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις. Η ύψιστη υποχρέωση είναι να υπηρετει τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού, να είναι παράδειγμα προς τα νέα παιδιά. Απειλές προς συναθλητές, χυδαίες εκφράσεις και άλλες τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης.

Οι λόγοι που δεν πάει ο Πιλίδης στους μεσογειακούς αγώνες είναι αυτοί και κανείς δεν ξύπνησε μία μέρα και είπε να κάνουν πόλεμο στον αθλητή. Είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό να ακούγεται ότι η ομοσπονδία θέλει το κακό του Πιλίδη.

Η ΕΛΟΠ από την αρχή της καριέρας του, τον στήριξε με όλες της τις δυνάμεις. Η ομοσπονδία αυτά τα χρόνια έχει επενδύσει στον Πιλίδη περίπου 150.000€, ποσά που αναλογούν σε συμπληρώματα διατροφής, γιατρούς-φυσιοθεραπευτές αποστολές στο εξωτερικό για προετοιμασίες και αγώνες.

Παράλληλα έχει λάβει περίπου 40.000€ μετρητά (οικονομικές επιβραβεύσεις και οδοιπορικών). Κι όλα αυτά ενώ ο αθλητής δεν έχει διακριθεί στην ηλικιακή κατηγορία των ανδρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτεία γι αυτές της ηλικιακές κατηγορίες δεν επιβραβεύει τους αθλητές, εν αντιθέσει με την ΕΛΟΠ που ήθελε να δώσει κίνητρα και να στηρίξει τα νέα παιδιά όπως ο Πιλίδης.

Η ΕΛΟΠ δεν διαπραγματεύεται θέματα ηθικής και γι αυτό πήρε αυτή την απόφαση. Το οπτικοακουστικό υλικό που έφτασε στην ομοσπονδία πραγματικά προκαλεί σοκ και θα αποσταλεί άμεσα στη δικαιοσύνη… Παράλληλα αμέσως μετά τη δικογραφία θα αποσταλεί στον υφυπουργό Αθλητισμού, τον Γενικό Γραμματέα, την ΕΟΕ, την ΕΦΙΠΙΔ, την ΕΠΑΘΛΑ».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/