Connect with us

TOP

Ιδού η εξαπάτηση του κόσμου

Published

on

Όπως υποσχεθήκαμε στο τελευταίο μας ρεπορτάζ όπου παρουσιάστηκαν οι γραπτές δηλώσεις του Ζαν-Φρανσουά Ντελασάλ, ο οποίος επιβεβαίωσε την ακύρωση των αποτελεσμάτων του διεθνούς ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και το φιάσκο με την πιστοποίηση του αγώνα των 3.047 τερματισάντων, που πρίν 4 χρόνια ο δήμος Θεσσαλονίκης ανέθεσε στο ΜΕΑΣ Τρίτων να οργανώνει και να διαχειρίζεται, υπάρχει τώρα και η συνέχεια με την δημοσίευση των αποδεικτικών στοιχείων.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Όλα τα ντοκουμέντα, όπως ζητήθηκε και από τον Γάλλο πιστοποιητή της διαδρομής, δημοσιεύονται τώρα και σε αποκλειστικότητα από το Sportsfeed, διότι ο μεσιέ Ζαν-Φρανσουά Ντελασάλ ένοιωσε ιδιαίτερα ενοχλημένος και εξαπατημένος από την συμπεριφορά των διοργανωτών του ΜΕΑΣ Τρίτων (διαβάστε εδώ τη δήλωση του), το ίδιο και ο Έλληνας συνεργάτης του Γιώργος Δούσης (ο μοναδικός που έχει δίπλωμα μετρητή στην Ελλάδα) που όπως διαβεβαίωσε ο γάλλος επικεφαλής ούτες αυτός γνώριζε για την αλλαγή και σμίκρυνση της διαδρομής του ημιμαραθωνίου.

Όπως λοιπόν θα δείτε και στο αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό που είναι στην διάθεση του Sportsfeed, ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Νίκος Χαλάτσης με την βοήθεια του Βασίλη Συρόπουλου ενός εκ των υπεύθυνων τεχνικών λειτουργιών του ημιμαραθωνίου, τηρώντας με απόλυτη ευλάβεια τις διαδικασίες καταμέτρησης της διαδρομής, υπό το βλέμμα και τις οδηγίες του Γιώργου Δούση ετοίμασαν έναν πληρέστατο φάκελο που παρουσιάστηκε στον υπεύθυνο μετρήσεων της IAAF και της AIMS Ζαν-Φρανσουά Ντελασάλ.
Να σημειωθεί ότι η καταμέτρηση έγινε στις 14 Μαρτίου 2015! Σχεδόν επτά μήνες πριν τον αγώνα με τους διοργανωτές σε όλο αυτό το διάστημα να μην έχουν εξασφαλίσει έως και τρεις μέρες πριν από την εκκίνηση τις ανάλογες άδειες από τις αρχές για την χρήση των δρόμων. Αν αυτό δεν είναι προχειρότητα και επιπολαιότητα τότε τι μπορεί να είναι; Και φυσικά δεν έχει να κάνει ούτε με τον αριθμό των συμμετεχόντων ούτε με απειρία…

Ο Νίκος Χαλάτσης γνωστός για την τυπικότητα και μεθοδικότητά του δεν υπήρχε αμφιβολία πως θα έκανε κάποιο λάθος. Σχεδίασε μία διαδρομή 21.097,5μ., η οποία θα έπαιρνε την διεθνή έγκριση και πιστοποίηση ως ημιμαραθώνιος από τον Γάλλο επικεφαλή όπως και την πήρε. Η οποία διαδρομή μετά τη Μεγάλου Αλεξάνδρου, συνεχίζει στη Γεωργίου Παπανδρέου, στρίβει αριστερά στην Κορομηλά και βγαίνει στη Βασιλίσσης Όλγας (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες με το Νίκο Χαλάτση και τον Βασίλη Συρόπουλο να βάζουν τα σημάδια), για να και συνεχίσει μέσω της Βασιλέως Γεωργίου, στη Μανώλη Ανδρόνικου και από εκεί στην Τσιμισκή.
Όλα αυτά όμως μόνο στα χαρτιά και στις πιστοποιήσεις, καθώς το κομμάτι μετά τη Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλαδή από την Γεωργίου Παπανδρέου, στην Κορομηλά, στη Βασιλίσσης Όλγας, στη Βασιλέως Γεωργίου και μέχρι τη Μανώλη Ανδρόνικου, καταργήθηκε εν μία νυκτί με τις γνωστές συνέπειες που προκάλεσαν τη σμίκρυνση της διαδρομής και την ακύρωση των αποτελεσμάτων ως ημιμαραθωνίου.

Πέραν της δημόσιας συγνώμης που είναι το λιγότερο που οφείλει να κάνει ο διοργανωτής ΜΕΑΣ Τρίτων για να μην βρεθεί πιο πολύ μπλεγμένος με τον κόσμο που διαμαρτύρεται νοιώθοντας εξαπατημένος, ζητούμενο είναι να αποκαλυφθεί και η αλήθεια, δηλαδή γιατί έγινε παρατυπία και αλλοιώθηκε η διαδρομή, ποιός υπέγραψε να καταργηθεί ένα σημαντικό μέρος της και γιατί έγινε εν κρυπτώ από τις διεθνείς αρχές και τους συμμετέχοντες που νόμιζαν πως έτρεχαν ημιμαραθώνιο.
Είναι πολύ κρίμα μία αθλητική-κοινωνική γιορτή της Θεσσαλονίκης να μετατρέπεται σε τέτοιο διεθνές φιάσκο. Θα ήταν πιο έντιμο, πιο ηθικό, πιο επαγγελματικό και γενναίο από την οργανωτική επιτροπή, να παραδεχθεί την παρατυπία που αποδεδειγμένα έκανε και ότι οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης φέρθηκαν πρόχειρα, επιπόλαια και ανεύθυνα καταμετρώντας και εξασφαλίζοντας διεθνή πιστοποίηση διαδρομής ημιμαραθωνίου χωρίς να έχουν λειτουργήσει επαγγελματικά και προφανώς χωρίς να έχουν τις απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις.

Όπως επίσης θα ήταν ακόμη πιο σοφό και σοβαρό από μέρους τους, αντί για συγκάλυψη των λαθών και της προχειρότητας της οργανωτικής ομάδας που τους οδήγησε σε δεύτερο λάθος μειώνοντας τη διαδρομή κατά 600 και πλέον μέτρα, να ανακοίνωναν πριν την διεξαγωγή του αγώνα πως η απόσταση δεν είναι πιστοποιημένος ημιμαραθώνιος και οι επιδόσεις δεν θα μπορούν να αναγνωριστούν επίσημα. Ή ακόμη-ακόμη θα μπορούσαν να προσθέσουν από κάπου αλλού τα 600-700 μέτρα και απλά να έχαναν την διεθνή πιστοποίηση φανερά και όχι εν κρυπτώ.
Τόσο απλά, έντιμα και χωρίς καμία συνέπεια.

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από την καταμέτρηση της διαδρομής όπως απεικονίζονται στην έκθεση του Γιώργου Δούση.

Η πιστοποιμένη διαδρομή πριν αλλοιωθεί από τους διοργανωτές, όπως αναφέρεται στην έκθεση του Γιώργου Δούση
Screen Shot 2015-10-16 at 2.27.15 PMScreen Shot 2015-10-16 at 2.27.30 PM

Screen Shot 2015-10-16 at 2.29.38 PMScreen Shot 2015-10-16 at 2.30.07 PMScreen Shot 2015-10-16 at 2.30.30 PM

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/