Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Iδρύεται και επίσημα η ένωση των αθλητών στίβου

Published

on

Τη δική τους φωνή θα έχουν από εδώ και εμπρός οι αθλητές, αφού σήμερα θα σηματοδοτηθεί και επίσημα η ίδρυση της «The Athletics Association».

Ο Κρίστιαν Τέιλορ είναι ένας από τους καλύτερους τριπλουνίστες όλων των εποχών, καθώς έχει κατακτήσει 2 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και έχει αναδειχτεί 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Πριν από 8 μήνες είχε καλέσει τους αθλητές να αντιδράσουν στην απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας να αφαιρέσει ορισμένα αγωνίσματα από το πρόγραμμα του ντάιαμοντ λιγκ και να δημιουργήσουν μία ένωση, που θα αποτελείται από επαγγελματίες αθλητές. Σήμερα, 16 Ιουλίου 2020 και αφού πολλοί γνωστοί αθλητές έχουν υποστηρίξει την ιδέα του μπορεί να γίνει και επίσημα η ίδρυση της ένωσης των αθλητών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η The Athletics Association δημιουργήθηκε ύστερα από εκκλήσεις των αθλητών από ολόκληρο τον κόσμο για ανεξάρτητη εκπροσώπηση και ο κύριος στόχος της είναι η να παρέχει στους αθλητές μια φωνή και να αγωνίζεται ισχυρότερα για τα δικαιώματά τους. Αν και η ένωση έχει ως στόχο να ξεκινήσει διάλογο με την World Athletics, θα τολμήσει να έρθει σε αντιπαράθεση με αυτή όταν οι ενέργειές της δεν είναι σύμφωνες με τα συμφέροντα των αθλητών, ενώ θα προσπαθήσει και να έχει ενεργό ρόλο κατά τη διάρκεια λήψης αποφάσεων. Παράλληλα, πρόκειται να δημιουργήσει πολλά μέτρα στήριξης των αθλητών όπως επιδοτήσεις, προπονήσεις και εκπτώσεις σε διάφορα προϊόντα, με το πλήρες πακέτων των μελών να αναμένεται να ανακοινωθεί ως τον Ιανουάριο του 2021. Επίσης, σκοπός της είναι και η παρουσίαση καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη του αθλήματος.
Ο Κρίστιαν Τέιλορ εμπνευστής και πρόεδρος της ένωσης δήλωσε: «Είμαι πολύ υπερήφανος για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Έχει γίνει πολλή δουλειά προκειμένου να υπάρξει σωστή διακυβέρνηση και βιωσιμότητα, που είναι απαραίτητα για να εξασφάλιση της δικαιοσύνης των αθλητών που εκπροσωπούμε. Στο διοικητικό συμβούλιο υπάρχουν αθλητές από όλες τις ηπείρους και από πολλά αγωνίσματα και αποτελείται από Ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές, κατόχους παγκοσμίων ρεκόρ και πρωταθλητών ηπειρωτικών πρωταθλημάτων. Εκτός όμως από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, υπάρχουν και πολλοί ακόμα αθλητές που μας έχουν βοηθήσει να φτάσουμε ως εδώ. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του αθλήματος που αγαπάμε, διασφαλίζοντας τη συμμετοχή των αθλητών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τη διαφορά. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά το άθλημα που αγαπάμε και είμαστε έτοιμοι για αυτή την πρόκληση».
Η ένωση των αθλητών στη ανακοίνωση της έκανε γνωστή τη συνεργασία της με την Global Athlete, ένα πρωτοπόρο κίνημα που περιλαμβάνει αθλητές από πολλά αθλήματα και έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους αθλητές να συμμετάσχουν σε οργανώσεις για τον αθλητισμό.
Σημειώνεται ότι εκτός από τον Κρίστιαν Τέιλορ που είναι ο πρόεδρος της ένωσης στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου στίβου όπως η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 στα 3000 στιπλ Έμα Κόμπερν που είναι αντιπρόεδρος, ενώ μέλη του είναι η Άλισον Φίλιξ, ο Άστον Ίτον, ο Τζούλιους Γέγκο, η Καταρίνα Τόμπσον Τζόνσον, Σονάι Μίλερ Ουιμπό, η Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις, η Τιάνα Μπαρτολέτα και ο Τομ Γουόλς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!