Connect with us

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Κάλεσμα του Συλλόγου Αθλητών Κωπηλασίας Ελλάδας

Published

on

Ο νεοσύστατος Σύλλογος Αθλητών Κωπηλασίας Ελλάδας, απευθύνει κάλεσμα προς όλες και όλους όσοι είναι ενεργοί στο άθλημα της κωπηλασίας να γίνουν μέλη του ΣΑΚΕ προκειμένου να διαφυλάξουν τα δικαιώματα τους.

Το μήνυμα του προέδρου του ΣΑΚΕ, Βασίλη Αγγελόπουλου και του ΔΣ:

«Συναθλήτριες και συναθλητές της κωπηλασίας,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τη σύσταση του Συλλόγου αθλητών Κωπηλασίας Ελλάδας.

Σκοπός του συλλόγου μας είναι η εκπροσώπηση των αθλητριών και αθλητών κωπηλασίας και η προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων τους, παράλληλα με την διάδοση και την ανάδειξη του αθλήματός μας.

Οι αθλήτριες και οι αθλητές αποτελούν την αφετηρία και τον προορισμό του οργανωμένου αθλητισμού, είναι αυτοί που υλοποιούν τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, και αξίζουν να είναι στο επίκεντρο. Η ανάγκη αυτή εμφανίζεται ακόμη πιο έντονη στο άθλημα μας, λόγω του ότι είναι άκρως απαιτητικό, με αποτέλεσμα οι αθλητές να είναι συχνά εκ των πραγμάτων εξαναγκασμένοι να προβούν σε θυσίες και επιλογές που επιδρούν στο μέλλον τους με καθοριστικό τρόπο.

Η φροντίδα της σωματικής και ψυχικής υγείας, της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και της αξιοκρατίας στο χώρο μας, είναι απολύτως απαραίτητη, όχι απλώς για την βελτίωση των επιδόσεων, αλλά πάνω απ’ όλα για την διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των αθλητριών/των, η οποία προηγείται κάθε άλλης ανάγκης ή διάκρισης, και αποτελεί αυτονόητο καθήκον όλων μας. Το να αδικηθεί έστω και μία αθλήτρια ή ένας αθλητής, και να χάσει ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον, αποτελεί ανεπίτρεπτο αυτό – ακρωτηριασμό του χώρου του αθλητισμού και της κοινωνίας. Πλέον, είναι στο δικό μας χέρι να το αποτρέψουμε.

Ο νέος αθλητικός νόμος για πρώτη φορά μας δίνει τη δυνατότητα επίσημης εκπροσώπησης στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και στη Γ.Γ.Α. Πλέον έχουμε φωνή απευθείας ενώπιον των αρμόδιων φορέων, δίχως να απαιτείται η μεσολάβηση των αθλητικών σωματείων. Η φωνή μας πρέπει να ακούγεται δυνατά και με νηφαλιότητα.

Θέλουμε να αναπτύξουμε τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των αθλητριών/ων, να καλλιεργήσουμε τις ιδέες του «ευ αγωνίζεσθαι» και να συμφιλιώσουμε τις διαμάχες στον χώρο μας, τις οποίες πληρώνουν οι αθλήτριες/ες. Επιζητούμε να ανοίξουμε έναν ειλικρινή, απροκατάληπτο και ουσιαστικό διάλογο με όλους τους φορείς του αθλήματος και την πολιτεία, ώστε να επιλύσουμε τα ζητήματα που παρεμποδίζουν την πρόοδο. Και πάνω από όλα, θέλουμε εσένα στο πλευρό μας, να μας μιλήσεις για τα προβλήματα στο άθλημά μας, να μοιραστείς τις ιδέες σου μαζί μας, να μας πεις τι θέλεις να ακουστεί στους αρμόδιους. Θέλουμε να τραβήξουμε αυτό το κουπί όλοι μαζί. Αν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, η βάρκα θα φτάσει στο τερματισμό με διαφορά πρώτη όπως της αξίζει.

Επικοινώνησε μαζί μας για οτιδήποτε στο Email:[email protected]

Facebook: Σύλλογος Αθλητών Κωπηλασίας Ελλάδος

Instagram:sakelladas 

Με τιμή ο πρόεδρος Βασίλης Αγγελόπουλος (ΣΑΚΕ) και το ΔΣ».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!