Connect with us

ΕΟΕ

Καραχάλιου: «Η ΕΦΙΠΗΔ ενεργοποιείται όταν πρόκειται να κυνηγήσει αθλητές, ποτέ όμως παράγοντες»

Published

on

Κλήση για απολογία έστειλε η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής και Δεοντολογίας της ΕΟΕ στην ιστιοπλόο Βασιλεία Καραχάλιου που αγωνίζεται με την πορτογαλική σημαία με την τελευταία να απαντά γραπτώς πως δεν έχει καμία επιστοσύνη στην ΕΦΙΠΗΔ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Καραχάλιου κλήθηκε να απολογηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2023 μετά από απόφαση που πάρθηκε από την ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στις 29 Μαρτίου 2022… Η Καραχάλιου απάντησε αρνητικά στον πρόεδρο της ΕΦΗΠΙΔ Γιάννη Κάπο με την ακόλουθη επιστολή.

«Κύριε Κάπο,

έλαβα το έγγραφο σας το οποίο με καλεί σε ακρόαση για την παροχή εξηγήσεων σε σχέση με την “συμπεριφορά” μου που τυγχάνει αντίθετη με τις αρχές του Φιλάθλου Πνεύματος.

ΑΡΝΟΥΜΑΙ να παραστώ σε μια επιτροπή, η οποία επιλεκτικά ενεργοποιείται όταν πρόκειται να κυνηγήσει αθλητές, ΠΟΤΕ όμως παράγοντες!

Να σας αναφέρω ότι ουδέποτε η επιτροπή σας κινήθηκε όταν η Ελλάδα διασύρθηκε διεθνώς με τις εσωτερικές διαμάχες κατά την διάρκεια των εκλογών για την προεδρία της ΕΟΕ ούτε με την υπόθεση των εισιτηρίων των Αγώνων στην “μαύρη αγορά”! Περί “Φιλάθλου Πνεύματος” ο λόγος…

Ουδέποτε η επιτροπή σας έλαβε θέση για τα τεκταινόμενα στην ΕΙΟ που αμαύρωσαν την Ελληνική Ιστιοπλοΐα, παρόλο που μπορούσατε να κινηθείτε αυτεπαγγέλτως, και δεν το κάνατε ούτε όταν η μητέρα μου κατέθεσε στην ΕΦΙΠΗΔ ολόκληρη την αγωγή της υπόθεσης που είχε κατατεθεί και στο ποινικό δικαστήριο, αντιθέτως επιλέξατε να την θέσετε στο αρχείο μετά από τρία χρόνια απραξίας!

Ουδέποτε η επιτροπή σας έλαβε θέση όταν ενημέρωσα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον πρόεδρο της ΕΟΕ, ότι η ΕΙΟ καταστρατηγεί τα συνταγματικά δικαιώματα μας εκβιάζοντας μας στο να υπογράφουμε δηλώσεις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ. Και σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσατε να κινηθείτε αυτεπαγγέλτως και αρνηθήκατε ΗΧΗΡΑ! Η δε απάντηση του στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο…ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ…( “ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ”).

Όσον αφορά την παραπομπή σας στα πρακτικά σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Χανδακά (αντιπροέδρου της ΕΙΟ) που αφορά την υποτιμητική αντιμετώπιση μου προς την ολομέλεια, και το γεγονός ότι η ΕΙΟ δεν με δήλωσε σε κανέναν αγώνα το 2022 διότι δεν έλαβα μέρος στο πρωτάθλημα, (ΝΑΙ στο ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ), ένα έχω να πω…ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ! Θα θυμίσω στον κ. Χανδακά αυτό που ο ίδιος επαναλάμβανε στα τηλέφωνα όταν προσπάθησε να με μεταπείσει ..”έχεις μόλις πάρει Ευρωπαϊκό μετάλλιο, βάσει του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ είσαι στους επίλεκτους και στην Εθνική ομάδα”!

ΑΡΝΟΥΜΑΙ λοιπόν να παραστώ σε μια επιτροπή η οποία κινείται χωρίς αρχές δικαίου, με επιλεκτικά κίνητρα, που δεν διασφαλίζει την προστασία των νομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αθλητών και η οποία χειραγωγείται από τον πρόεδρο της ΕΟΕ. Ενημερωτικά σας λέω πως στο καθ’ όλα ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ τηλεφώνημα που έγινε προς την οικογένεια μου στις αρχές Νοεμβρίου του ’22, η κ. Καραμανλάκη αποκάλυψε πως ο πρόεδρος της ΕΟΕ της κατέθεσε την αλληλογραφία μας και ζήτησε να κινηθεί η ΕΦΙΠΗΔ νομικά εναντίον μου! Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο τηλεφώνημα τέθηκε σε ανοιχτή ακρόαση, καθώς την συγκεκριμένη στιγμή το συγγενικό μου πρόσωπο οδηγούσε, με αποτέλεσμα τα λεγόμενα της κ. Καραμανλάκη να ακουστούν και από άλλο μέλος της οικογένειας.

ΔΕΝ ΤΡΈΦΩ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΔΙΚΑΙΗ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ και ειδικά μετά την άρνηση σας να δεχτείτε την δικηγόρο μου στην πρώτη συνάντηση μας, που η δική σας ολομέλεια όρισε!

Βασιλεία Καραχάλιου».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/