Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Κάσσου: Έμφαση στα 5.000μ και προετοιμασία για το 2025

Published

on

Μετά από μία σεζόν που είχε πανελλήνια και ατομικά ρεκόρ, συμμετοχές σε σημαντικές διοργανώσεις και πολλές νέες εμπειρίες, η Μαρία Κάσσου ξεκίνησε να οργανώνει το πρόγραμμά της για το 2024 και τα χιλιόμετρα στις προπονήσεις έχουν αρχίσει να καταγράφονται.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Η 19χρονη δρομέας αγωνιζόταν μέχρι και τον Αύγουστο σε διεθνή πρωταθλήματα και αφού γέμισε τις μπαταρίες της έχει επιστρέψει στα στάδια: «Από αρχές Σεπτέμβρη ξεκινήσαμε σιγά σιγά τις προπονήσεις, ακόμα πάμε συντηρητικά βέβαια για να φτιάξουμε μια γερή βάση και καλή φυσική κατάσταση και προοδευτικά αυξάνουμε τον όγκο και την ένταση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε σχεδιάσει κάτι, είναι όμως στο μυαλό μας και σίγουρα μέσα στη χρονιά θα πραγματοποιήσω κάποια προετοιμασία είτε στο εξωτερικό είτε εντός Ελλάδος στο Καρπενήσι», δήλωσε στο Sportsfeed.

Η Κάσσου ειδικεύεται και τρέχει κυρίως στο 5άρι και στο 10άρι και είναι τα αγωνίσματα στα οποία σημειώνει τα ρεκόρ της, όμως από την νέα σεζόν θα τα προσεγγίσει διαφορετικά: «Έχουμε συζητήσει με τον προπονητή μου να επικεντρωθούμε περισσότερο στα 5.000μ για φέτος. Σίγουρα θα αγωνιστώ και στα 10.000μ, αλλά η έμφαση θα δοθεί στα 5.000μ. Είναι στα σχέδια να κάνω ένα πέρασμα στον κλειστό και στα 3.000μ, εξαρτάται βέβαια και το πως θα έχει κυλήσει η προετοιμασία. Θα είναι όμως μια καλή ευκαιρία να δουλέψω την ταχύτητα μου και να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ».

Μία από τις σημαντικές διοργανώσεις που είχε στο καλεντάρι της για το 2023 ήταν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Έσπο, όμως το επόμενο που θα μπορεί ακόμα να αγωνιστεί βάσει της ηλικίας της είναι σε δύο χρόνια και αυτό σημαίνει ότι το 2024 ίσως παρουσιάσει κάποια κενά από άποψη συμμετοχών: «Πρωταρχικός στόχος φέτος όπως και κάθε σεζόν είναι να είμαι υγιής για να μπορώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Φέτος είναι μια μεταβατική χρόνια, καθώς δεν υπάρχει αγώνας στην ηλικιακή μου κατηγορία. Στόχος μου είναι να βελτιωθώ σε κάθε απόσταση από τα 1.500μ έως τα 10.000μ. Υπάρχει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών φέτος, αλλά τα όρια είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Θα ήταν μια πολύτιμη εμπειρία αν εξασφάλιζα τη συμμετοχή μου μέσω ράκινγκ, αλλά δεν το έχουμε στο μυαλό μας. Προτεραιότητα είναι να χτίσουμε μια γερή βάση φέτος με το βλέμμα στο ευρωπαϊκό Κ23 του 2025».

Η Κάσσου έτρεξε φέτος από τα 1.500μ έως τα 10.000μ και σημείωσε ατομικά ρεκόρ και στα τρία αγωνίσματα και φυσικά ο μεγάλος χρόνος ήρθε στο 5άρι, καθώς σημείωσε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 με 16:02.74: «Σε γενικές γραμμές έμεινα αρκετά ευχαριστημένη. Χάρηκα ιδιαίτερα με την επίδοσή μου στα 1.500μ καθώς ήρθε αβίαστα, και στα 5.000μ όπου πέτυχα το πανελλήνιο ρεκόρ αν και πιστεύω ότι υπήρχαν κι άλλα περιθώρια βελτίωσης σε κάποια πιο ευνοϊκή κούρσα. Τα 10.000μ μου άφησαν μια γλυκόπικρη γεύση, δεν ευχαστήθηκα τους αγώνες μου όσο θα ήθελα και δεν μπόρεσα να δείξω στο 100% αυτό που μπορούσα», σχολίασε και συμπλήρωσε τις στιγμές του 2023: «Σίγουρα ξεχωρίζω την 4η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ήταν μια πολύ σημαντική διάκριση αλλά και τη συμμετοχή μου στην παγκόσμια πανεπιστημιάδα που ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Η διοργάνωση προσέγγιζε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων και ήταν τιμή μου που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!