Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Καταγγελία χειραγώγησης αγώνα, καμία αντίδραση από ΓΓΑ – Ε.Π.ΑΘΛ.Α

Published

on

Στις 14 Δεκεμβρίου, παρουσιάστηκε και επίσημα η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητική Ακεραιότητα για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων. Εντυπωσιακή εκδήλωση με υπεραναλύσεις και οικουμενική αποδοχή. Τρεις εβδομάδες αργότερα, μέλος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας, προχωρά σε δημόσια καταγγελία χειραγώγησης αγώνα και δεν ανοίγει… ρουθούνι.

Μεταφέρουμε αυτολεξεί τη δήλωση της ιστιοπλόου Βασιλείας Καραχάλιου: «Παραμονές του πανελληνίου πρωταθλήματος 2021 των Ολυμπιακών κλάσεων με καλεί η πρόεδρος της ΕΙΟ (Νίκη Αναστασίου) στην ομοσπονδία για να με προειδοποιήσει αυτολεξεί…”Κάτσε να δούμε τι θα γίνει στο πρωτάθλημα” … δυό μέρες μετά κατάλαβα το νόημα των λόγων της μετά τα απαράδεκτα σφυρίγματα που δέχτηκα από την τζουρία, και φυσικά αρνήθηκα να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε τέτοιου είδους πρωταθλήματα».
Ο αγώνας ήταν επιλογής για την Εθνική ομάδα και ο μόνος τρόπος να χάσει την πρώτη θέση η Καραχάλιου που είναι στο παγκόσμιο τοπ10, ήταν η ακύρωση της.
Η είδηση της ακύρωσης της Καραχάλιου είναι γνωστή. Γράφτηκε στις 11 Νοεμβρίου μαζί με την οργισμένη αντίδραση της ιστιοπλόου για την ακύρωση της. Στην προχθεσινή της δήλωση όμως, υποστηρίζει ξεκάθαρα ότι υπήρξε χειραγώγηση του αγώνα.

Στο άρθρο 1 της σύμβασης Macolin που αποτελεί το ευαγγέλιο για την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού αναφέρει το σκοπός της: «Την καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων. Τονίζεται ότι όλες οι μορφές χειραγώγησης θέτουν σε κίνδυνο τον αθλητισμό και δηλώνεται ταυτόχρονα ότι αυτός είναι το πεδίο εφαρμογής της σύμβασης».

Δυστυχώς, η πολυδιαφημισμένη πλατφόρμα ΕΠΑΘΛΑ έχει επικεντρωθεί στο στοιχηματισμό και αγνοεί (όπως προκύπτει) τα αθλητικά «εγκλήματα» που συμβαίνουν με σκοπό να τιμωρούνται οι ατίθασοι αθλητές και αθλήτριες ή να προωθούνται τα «δικά μας παιδιά».

Στην περίπτωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοπονδίας, η καταγγελία της Καραχάλιου δεν είναι η πρώτη. Υπάρχει ένορκη κατάθεση από τη διεθνή κριτή αγώνων Μαρίνα Ψυχογιού, αλλά και επώνυμη καταγγελία από το τότε μέλος της Εθνικής (κλάση φιν) Παναγιώτη Κοτσοβό επίσης για πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Προφανώς και στην περίπτωση της καταγγελίας της Καραχάλιου δε χρειάζεται η πλατφόρμα στο gov.gr προκειμένου να γίνει η ανώνυμη καταγγελία για να ξεκινήσουν οι έρευνες. Αυτεπάγγελτα πρέπει να κινηθεί η ΓΓΑ. Καλές οι φιέστες, οι φωτογραφίες και τα ευχολόγια, θα πρέπει όμως να υπάρξει και ουσία. Η ΓΓΑ είναι εκτεθειμένη…

Το συμβούλιο της Ε.Π.ΑΘΛ.Α

Πρόεδρος – Γιώργος Μαυρωτάς (ΓΓΑ)
Αντιπρόεδρος – Άγγελος Μπίνης(διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας)
Μέλος – Δημήτρης Ντζανάτος (πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων)
Μέλος – Βασίλης Παπακώστας (αστυνομικός διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος)
Μέλος – Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος (εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, αθλητικός εισαγγελέας)

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!