Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Κιπγιέγκον Vs Αιθιοπίας στο παγκόσμιο δρόμου

Published

on

Η 29χρονη Κενυάτισσα δεν χορταίνει τα χρυσά μετάλλια και έτσι, σε μια γεμάτη χρονιά, έχει προσθέσει και το παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου στο πρόγραμμά της με στόχο να αναδειχθεί πρωταθλήτρια, όμως δεν θα είναι καθόλου εύκολο απέναντι στο δυνατό τρίδυμο της Αιθιοπίας.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Η Φέιθ Κιπγιέγκον δεν γνωρίζει την λέξη ξεκούραση. Ολόκληρο το καλοκαίρι αγωνιζόταν στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς και μετά από 5 νίκες σε ντάιαμοντ λιγκ και τα δύο χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, μετρά αντίστροφα για το πρωτάθλημα δρόμου. Η Κενυάτισσα θα λάβει μέρος στο μίλι, αγώνισμα στο οποίο, εντός σταδίου, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο Μονακό με 4:07.64. Την Κυριακή θα μάθουμε και τι μας επιφυλάσσει στους δρόμους της Ρίγα.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Λετονίας και η εκκίνηση του αγώνα του μιλίου θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό μουσείο τέχνης, ενώ στα υπόλοιπα αγωνίσματα, δηλαδή τα 5χλμ και ο ημιμαραθώνιος, θα ξεκινήσουν από την γέφυρα Στόουν. Η Κιπγιέγκον το μοναδικό μειονέκτημα που έχει είναι ότι δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην καριέρα της σε δρόμο. Αντιθέτως, όμως, και ίσως της χρησιμεύσει, έχει εμπειρία από πρωταθλήματα ανώμαλου δρόμου. Φέτος, μετά από 6 χρόνια, έτρεξε ξανά στον ανώμαλο και συμμετείχε στα 10χλμ, όπου σημείωσε χρόνο 33:55. Να σημειώσουμε ότι το 2011 κέρδισε τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο στον αγώνα Κ20 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου και τον υπερασπίστηκε με επιτυχία δύο χρόνια αργότερα.

Ο στίβος εντός σταδίου ήταν ο κύριος στόχος της τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει μιλήσει πολλές φορές για μια πιθανή μετάβαση στους δρόμους, με την προοπτική να φτάσει στον μαραθώνιο. Έτσι η εμφάνισή της στη Ρίγα σηματοδοτεί το πρώτο σημαντικό βήμα προς αυτό το σχέδιο. Είναι πιθανώς ασφαλές να υποθέσουμε ότι η επίδοση νίκης στη Ρίγα θα βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα παγκόσμια ρεκόρ του μιλίου στον στίβο και του μιλίου στον δρόμο. Το παγκόσμιο ρεκόρ του δρόμου είναι 4:22.54 και ανήκει από το 2018 στην συμπατριώτισσά της, Μίριαμ Τσέροπ.

Ο δρόμος για το χρυσό μετάλλιο θα είναι απαιτητικός. Απέναντί της θα βρει ικανότατες αθλήτριες με τις οποίες έχει αγωνιστεί και στον στίβο. Η μία είναι η Ντιριμπε Γουλτέτζι (Αιθιοπία) που στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης ήταν δεύτερη στα 1.500μ πίσω από την Κιπγιέγκον και ξανά δεύτερη στον τελικό του ντάιαμοντ λιγκ. Δυνατή είναι η συμμετοχή της Φρεγέουνι Χαϊλού (Αιθιοπία) με ατομικό ρεκόρ στο 1500άρι 3:55.68 και της Χίρουτ Μεσέσα (Αιθιοπία) που είναι ακόμα πιο γρήγορη με το 3:54.87.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!