Με την IAAF ταυτίστηκε η AIMS όσον αφορά στους κορυφαίους μαραθωνοδρόμους της χρονιάς. Κιπτσόγκε και Ντιμπάμπα πήραν στο σπίτι τους τα τρόπαια ως οι καλύτεροι για το 2015 στην απόσταση των 42.195 μέτρων.
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του κολεγίου Αθηνών οι δύο δρομείς ήταν τα κεντρικά πρόσωπα. Η Μάρε Ντιμπάμπα αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Πεκίνο φέτος, με τον τίτλο να κρίνεται σε ένα συγκλονιστικό φίνις, στα τελευταία 100 μέτρα. «Είμαι πολύ χαρούμενη. Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ», είπε η Ντιμπάμπα παραλαμβάνοντας το βραβείο της.
Κορυφαίος μαραθωνοδρόμος για το 2015 αναδείχθηκε ο Έλιουντ Κιπτσόγκε, με τον Κενυάτη δρομέα να γνωρίζει την αποθέωση ανεβαίνοντας στη σκηνή. Ο Κιπτσόγκε τον τελευταίο χρόνο κέρδισε στους μαραθωνίους του Σικάγο, του Λονδίνου και του Βερολίνου, στον τελευταίο μάλιστα με την καλύτερη επίδοση στον κόσμο. «Σήμερα είναι μία πραγματικά σημαντική ημέρα για μένα. Θα σημειώσω την 6η Νοεμβρίου 2015 στο ημερολόγιό μου», είπε ο Κιπτσόγκε και συμπλήρωσε «ο αθλητισμός είναι ένα ταξίδι. Για εμένα, αυτό το ταξίδι κρατά δέκα χρόνια στο μαραθώνιο. Σήμερα συνειδητοποίησα πόσο υπέροχο ταξίδι είναι ο αθλητισμός. Σας αγαπώ όλους».
Η βραδιά ξεκίνησε με την απονομή του βραβείου «Έργο ζωής» στον Αμερικανό Φρανκ Σόρτερ. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο Μόναχο, το 1972 και “αργυρός” το 1976 στο Μόντρεαλ, τιμήθηκε για τη σημαντική προσφορά του στην ανάπτυξη του μαραθώνιου κινήματος, καθώς η νίκη του στο Μόναχο έχει χαρακτηριστεί ως η αφετηρία για την εξάπλωση του δρομικού κινήματος στην Αμερική τη δεκαετία του ’70. Το βραβείο παρέλαβε ο γιος του, Άλεξ Σόρτερ, καθώς ο Φρανκ Σόρτερ πρόσφατα υπεβλήθη σε επέμβαση στη μέση και δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Αθήνα, παρόλα αυτά, ευχαρίστησε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα τους διοργανωτές για τη βράβευσή του. «Ο μαραθώνιος είναι μέρος της ζωής μου και είμαι υπερήφανος που ο πατέρας μου είναι μέλος της μεγάλης κοινότητας του μαραθωνίου», δήλωσε ο Άλεξ Σόρτερ.
Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο ΣΕΓΑΣ -AIMS για δρομείς Υγείας ο 84χρονος Στέλιος Πρασάς, ο 81χρονος Ηρακλής Βασιλειάδης και η 72χρονη Δέσποινα Βίγκα.
Ο Στέλιος Πρασάς άρχισε να τρέχει στα 59 του και έχει τρέξει σε 18 διαφορετικές χώρες. Ο Ηρακλής Βασιλειάδης πήρε το πρώτο του βραβείο ως δρομέας το 1949 και την τελευταία δεκαετία μόνο έχει τρέξει 166 επίσημους αγώνες, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται και ως εθελοντής. Η Δέσποινα Βίγκα έχει τρέξει σε 180 επίσημους αγώνες την τελευταία 15ετία. «Ποτέ δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι, καθημερινοί δρομείς», τόνισε ο Βασιλειάδης μιλώντας εξ ονόματος και των τριών τους και συμπλήρωσε «Τα τρόπαια ξεχνιούνται, ο χαρακτήρας που διαμορφώσαμε τρέχοντας μένει».