Connect with us

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Κυριαρχία της Νέας Ζηλανδίας

Published

on

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Νέα Ζηλανδία κυριάρχησε στα βραβεία της παγκόσμιας κωπηλατικής ομοσπονδίας για τους κορυφαίους της χρονιάς.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η Νέα Ζηλανδία είναι υπερδύναμη στην κωπηλασία και αυτό αποδείχθηκε ακόμα μία φορά σαρώνοντας τα βραβεία των κορυφαίων της χρονιάς.

Κορυφαίο ανδρικό πλήρωμα
Έρικ Μάρεϊ, Χάμις Μποντ (Νέα Ζηλανδία) – Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου
Οι δύο Νεοζηλανδοί θεωρούνται οι κορυφαίοι κωπηλάτες των τελευταίων ετών. Με δύο χρυσά μετάλλια και έναν κορυφαίο χρόνο όλων των εποχών, το δίδυμα της δίκωπου κέρδισε για τρίτο φορά τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς. Μάρεϊ και Μποντ είναι πλήρωμα από το 2009 και από τότε δεν έχουν χάσει ποτέ σε κανέναν αγώνα.
Σε αυτήν την κατηγορία υποψήφιο ήταν και το ελληνικό πλήρωμα του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών με τους Γιώργο Κόνσολα, Σπύρο Γιάνναρο, Παναγιώτη Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα.

Κορυφαίο γυναικείο πλήρωμα
Έμα Τουίγκ (Νέα Ζηλανδία) – Σκιφ
Η Νεοζηλανδή ξεκίνησε τη σεζόν όπως ακριβώς σκόπευε να την ολοκληρώσει. Επικράτησε επί της Κιμ Κρόου στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Ακολούθησαν ακόμα δύο χρυσά στη σειρά του παγκόσμιου κυπέλλου για να γίνει και παγκόσμια πρωταθλήτρια. Για την Τουίγκ, αυτή ήταν η καλύτερη της χρονιά της καριέρα της.

Κορυφαίος προπονητής
Μπεντ Φράνσον (Δανία)
Η κυριαρχία της Δανίας τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου των ανδρών τα τελευταία επτά χρόνια οφείλεται στον Φράνσον. Μετά το χρυσό στο Πεκίνο το 2008 και το χάλκινο στο Λονδίνο το 2012, ακολούθησαν δύο χρυσά στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2013 και του 2014. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2013 και του 2014.
Υποψήφιος στην κατηγορία αυτή και ο τεχνικός σύμβουλος της Εθνικής μας (αλλά και των Λιθουανία, Νότια Αφρική), Τζιάνι Ποστιλιόνε.

Κορυφαίο παρά-πλήρωμα
Έρικ Χόρι (Αυστραλία) – Σκιφ AS ανδρών
Ο Αυστραλός κωπηλάτης, εγκατέλειψε το 2011 το μπάσκετ με καρότσι για να στραφεί στην κωπηλασία και τα πηγαίνει περίφημα. Έχοντας ένα αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, κατέκτησε το 2013 και το 2014 το χρυσό μετάλλιο στα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Βραβείο προσφοράς στο άθλημα
Ντένις Όσβαλντ (Ελβετία)
Υπήρξε γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας για 11 χρόνια και πρόεδρος της για 25 πριν αποχωρήσει φέτος. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, τα μέλη αυξήθηκαν από 67 σε 142 με την κωπηλασία να γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση σε παγκόσμιο επίπεδο. Σαν κωπηλάτης, ο Όσβαλντ συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, καταφέρνοντας να κερδίσει μετάλλιο (χάλκινο) το 1968 στο Μεξικό (1972 και 1976 οι άλλες συμμετοχές).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/