Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

«Κυρία Σακοράφα είστε ή όχι με τη νομιμότητα;»

Published

on

Μια εισήγηση του νομικού συμβούλου Σεραφείμ Πολυχρόνη και η επιτακτική προτροπή προς τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ για την εφαρμογή του νόμου σε προηγούμενο συμβούλιο της ομοσπονδίας του στίβου, έχουν φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα.

Ο νόμος για την εκπροσώπηση των προπονητών στα ΔΣ των ομοσπονδιών είναι ξεκάθαρος, αλλά και ο νόμος που υφίσταται εδώ και 30 χρόνια για τη σχέση έμμισθων υπαλλήλων και διοικητικών συμβουλίων υπάρχει 30 χρόνια και είναι επίσης ξεκάθαρος.
Με αφορμή όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα, όπου για άλλη μία φορά βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου εμφανίζονται αδιάβαστοι και προκειμένου να εξυπηρετήσουν κομματικά συμφέροντα εκτίθενται διαβάζοντας σημειώματα εκτός θέματος, η ΠΕΠΚΑ (Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού) εξέδωσε ανακοίνωση θέτοντας το πολύ απλό ερώτημα του τίτλου που το είχε θέσει η ίδια η πρόεδρος σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είναι με τη νομιμότητα ή όχι;

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού:

«Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (φύλλο 7227, 31-12-2022) δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, που διευκρινίζει περαιτέρω τις προϋποθέσεις για τον ορισμό των εκπροσώπων των προπονητών στα ΔΣ των ομοσπονδιών.
Ως Σύλλογος Προπονητών θέλουμε να τοποθετηθούμε και να πούμε την άποψη μας, όπως το κάνουμε πάντα, για να μην κυκλοφορούν ανακρίβειες:

Η ΠΕΠΚΑ ιδρύθηκε με πρωτοβουλία προπονητών, χωρίς καθοδήγηση ή υποστήριξη από κανένα άλλο φορέα.
Τηρήσαμε όλες τις διαδικασίες νομιμότητας για την ίδρυση της Ένωσής μας, ερχόμενοι παράλληλα σε επαφή με ένα μεγάλο αριθμό προπονητών από όλη την Ελλάδα.
Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν σύλλογο ο οποίος θα περιλαμβάνει όλους τους προπονητές και ιδιαίτερα όσους προσπαθούν καθημερινά να φέρουν παιδιά στα στάδια για να γίνουν αθλητές και ανερχόμενοι πρωταθλητές.
Αυτή η προσπάθεια πηγάζει από την αγάπη για το άθλημα μας αλλά και από την ανάγκη να υπάρχει επιτέλους μια δίκαιη αντιμετώπιση απέναντι στους προπονητές όλων των βαθμίδων.

Μετά τον νόμο που προέβλεπε την εκπροσώπηση των προπονητών στα ΔΣ των ομοσπονδιών και ως μέλη παλιών συλλόγων νιώσαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε από την αρχή ένα νέο σύλλογο προπονητών με σύγχρονα χαρακτηριστικά, πανελλήνιο και αδέσμευτο, ο οποίος θα υπηρετεί αποκλειστικά τους παραπάνω σκοπούς.
Να σημειωθεί εδώ πως πολλοί από εμάς υπήρξαμε μέλη άλλου συλλόγου (ΣΕΠΚΑ), ο οποίος όχι μόνο ήταν ανενεργός, αλλά δεν γνώριζε κανείς ποιος έχει στην κατοχή του τα έγγραφα και τη σφραγίδα του από το 2003!

Κατά την περίοδο που ο ΣΕΓΑΣ, μέσω τις νομικής υπηρεσίας του, ζήτησε να γίνει έλεγχος όλων των εγγράφων του συλλόγου μας, αποστείλαμε εγκαίρως:

α. το φάκελο με όλα τα νόμιμα έγγραφα μας,

β. κατάσταση μελών

Είναι απορίας άξιο αν ο ίδιος αριθμός εγγράφων ζητήθηκε από όλους τους άλλους συλλόγους.

Έχοντας  έννομο συμφέρον και κάθε δικαίωμα από το Σύνταγμα, ζητήσαμε να πάρουμε στα χέρια μας τα έγγραφα του συγκεκριμένου συλλόγου. Δηλώνουμε απερίφραστα πως αυτό ήταν αδύνατο, καθώς τα αρμόδια έγγραφα δεν έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο!

Από την πλευρά μας τηρήσαμε κάθε νομιμότητα λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 12 του νόμου 2725 του 1999 (περί κωλυμάτων) και προτείναμε ως εκπροσώπους μας συναδέλφους που δεν εμπίπτουν σε κανένα κώλυμα που προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο εδώ και 24 χρόνια.

 Αναφέρουμε λοιπόν τις εξής σκέψεις και απορίες μας:

1. Ο ΣΕΠΚΑ στερείται εγγράφων, δεν είχε ενεργά μέλη κατά τον κρίσιμο χρόνο και έχει πολλά ανοιχτά θέματα, όπως π.χ. με τις αρχαιρεσίες του, τα οποία έχουν πάρει τη νόμιμη οδό.
Απορούμε, λοιπόν, πως ο νομικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ κ. Πολυχρόνης εισηγήθηκε τη νομιμότητα του…

2. Ο κ. Πομάσκι που ορίστηκε, χωρίς την απαραίτητη ψηφοφορία στο ΔΣ της ομοσπονδίας, ως εκπρόσωπος των προπονητών:

α. προτάθηκε από το παραπάνω σωματείο που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις,

β. είναι έμμισθος υπάλληλος της ομοσπονδίας.

Η απορία μας είναι πως ενέκρινε ο νομικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ τον ορισμό του συγκεκριμένου προπονητή στο ΔΣ και δεν έλαβε υπόψη τον νόμο που ισχύει εδώ και 24 ολόκληρα χρόνια;

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ζητούμε άμεσα την εφαρμογή του νόμου και θέτουμε στην ομοσπονδία το ερώτημα που έθεσε και η πρόεδρος της, κ. Σοφία Σακοράφα: Είστε ή όχι με τη νομιμότητα;

Εκ του ΔΣ της ΠΕΠΚΑ».

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!