Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

ΛΑ 2028: Ξεκινά η Ολυμπιακή πρόκριση για το στίβο

Published

on

Την 1η Νοεμβρίου 2026, ανοίγει η περίοδος Ολυμπιακής πρόκρισης για το στίβο με το μαραθώνιο να κάνει… ποδαρικό και να δίνει μία πρώτη γεύση για το βαθμό δυσκολίας που θα υπάρχει για κάποιον αθλητή στίβου να προκριθεί στους Ολυμπιακούς.

Το όριο πρόκρισης δεν έγινε γνωστό καθώς η World Athletics θα ανακοινώσει τα όρια για όλα τα αγωνίσματα, τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Αυτό που έγινε γνωστό είναι πως δε θα υπάρξει επιπλέον θέσεις πρόκρισης αν περισσότεροι από τον προβλεπόμενο αριθμό πιάσουν το όριο.
Πιο συγκεκριμένα, στο μαραθώνιο οι θέσεις πρόκρισης για κάθε φύλο είναι 70. Οι αθλητές μπορούν να προκριθούν είτε επιτυγχάνοντας τα όρια είτε μέσω της παγκόσμιας κατάταξης, με στόχο περίπου το 40% των αθλητών να προκριθεί μέσω των ορίων. Εάν περισσότεροι αθλητές από τον προβλεπόμενο αριθμό θέσεων επιτύχουν τα όρια, η πρόκριση θα περιοριστεί σε εκείνους με τις καλύτερες επιδόσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόκρισης. Σε αυτή την περίπτωση, κανένας αθλητής δεν θα προκριθεί μέσω της παγκόσμιας κατάταξης. Να σημειωθεί ότι στο μαραθώνιο προκύπτουν προκρίσεις και από τις πέντε πρώτες θέσεις σε μαραθώνιους κατηγορίας platinum.
Η πολιτική που ακολουθεί η WA για το μαραθώνιο, μας δίνει και την κατεύθυνση προς τα που θα πάει η διαδικασία πρόκρισης και για τα υπόλοιπα αγωνίσματα του στίβου. Το σίγουρο είναι πως θα ανακοινωθούν τα πιο δύσκολα όρια πρόκρισης που έχει βάλει ποτέ η WA για οποιαδήποτε διοργάνωση στίβου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr