Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Αντωνόπουλος: «Μαζί με τον Παπαδημητρίου και τον Φρέσκο Άνεμο»

Published

on

Με επιστολή του στους Ναυτικούς Ομίλους, ο Ανδρέας Αντωνόπουλος εκφράζει τη στήριξη του στον Γιάννη Παπαδημητρίου και τον Φρέσκο Άνεμο στις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας μαζί με τον Χάρη Βγενή του Αίολου Καλαμάτας και τον Σπύρο Κρότση του ομίλου του Ρίου, είναι οι τέσσερις (μαζί με τον Παπαδημητρίου) που «σήκωσαν. το Φρέσκο Άνεμο.
Στην επιστολή του ο Αντωνόπουλος ενημερώνει τους ομίλους για τις σκέψεις και το πρόγραμμα της κίνησης.

Η επιστολή:

«Προς Πρόεδρο και Δ.Σ.

Αγαπητοί συνάδελφοι.
Παίρνω την πρωτοβουλία να απευθυνθώ στα Διοικητικά συμβούλια και στους Προέδρους όλων των Ναυτικών Ομίλων που ανήκουν στη δύναμη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο λόγος που το κάνω, είναι για να σας πληροφορήσω για θέματα που αφορούν τις επερχόμενες εκλογές στην ΕΙΟ.
Στις αρχές του καλοκαιριού ο πρόεδρος του ΙΟΠ κος Γιάννης Παπαδημητρίου ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΙΟ στις επόμενες εκλογές. Παράλληλα δημιούργησε και το φορέα ΦΡΕΣΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ για την υποστήριξη της προσπάθειας του. 

Οι πρώτοι που συνταχθήκαμε με το ΦΡΕΣΚΟ ΑΝΕΜΟ είμασταν, ο πρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας Αίολος κος Χάρης Βγενής, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου Ιάσων κος Σπύρος Κρότσης και ο υπογράφων πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας ΝΟΤΚ Ανδρέας Αντωνόπουλος.

Εμείς οι τέσσερεις αποτελέσαμε τον αρχικό πυρήνα του ΦΡΕΣΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ και αφού συμφωνήσαμε με το πρόγραμμα του υποψήφιου προέδρου της ΕΙΟ κου Παπαδημητρίου, αρχίσαμε να ταξιδεύουμε ανά την Ελλάδα και να το επικοινωνούμε με τους ναυτικούς ομίλους. 

Επισκεφτήκαμε τους ομίλους της Πελοποννήσου, της Κρήτης, της Θεσσαλονίκης, του Σαρωνικού και κάποιους σε νησιά. Διαπιστώσαμε σχεδόν καθολική αποδοχή της προσπάθειας μας και αυτό μας γέμισε με σιγουριά πως ήρθε η ώρα της ριζικής αλλαγής στη Διοίκηση της ΕΙΟ. 

Δυστυχώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας μας απαγορεύει προς το παρόν να συνεχίσουμε τις επισκέψεις και αυτός είναι ο βασικός λόγος που σας γράφω για να  σας γνωρίσω εν συντομία, προς το παρόν, το πρόγραμμα μας. 

Βασίζεται στους παρά κάτω οκτώ (8) άξονες. 

1. Άμεση προτεραιότητα ο καθορισμός του αγωνιστικού προγράμματος όλης της τετραετίας. Όλα ξεκάθαρα από την αρχή, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διαίρεση των ομίλων σε φιλικούς και μη. Αγωνιστικό πρόγραμμα με ένα και βασικό στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη του αθλήματος σε όλη την Ελλάδα. Ομάδα ειδικών συνεργατών μας, έχει ήδη εργαστεί για το πρόγραμμα.    

2. Άμεση προτεραιότητα η δημιουργία γραφείου εντός της Ομοσπονδίας που θα αποτελεί το κέντρο συγκέντρωσης και επεξεργασίας των κάθε είδους πληροφοριών που απαιτούνται για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό και την αποδοτική υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και για την πορεία των αναπτυξιακών προγραμμάτων.                                                                                        Ο ρόλος του στις περιπτώσεις αυτές θα είναι γνωμοδοτικός, αλλά τα έμπειρα στελέχη του θα ενισχύσουν την αποτελεσματικότητά του.                                                                                                                                 Εάν ένας Όμιλος μαζί με την αντίστοιχη κλάση και την Ε.Ι.Ο. διεκδικήσουν αιτιολογημένα την χρηματοδότηση, αυτή μπορεί να φτάνει σε ύψος μέχρι και 120.000€, όπου έως σήμερα τέτοιου είδους προσπάθειες ήταν μηδενικές!

3. Άμεση προτεραιότητα η επαναδραστηριοποίηση όλων των αγωνιστικών κλάσεων. Παραχώρηση γραφείων εντός της Ομοσπονδίας και συνεργασία μαζί τους, με κοινό στόχο την ανάπτυξη της Ιστιοπλοΐας.

4. Άμεση προτεραιότητα η πλήρης διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, με διαρκή οικονομικό έλεγχο από πιστοποιημένους ορκωτούς λογιστές. Η νέα Διοίκηση της ΕΙΟ γυρίζοντας σελίδα, οφείλει να δημιουργήσει μηχανισμούς μέσα από διεθνή πρότυπα οικονομικής διαχείρισης, που να εξασφαλίζουν την νομιμότητα, την ισονομία και την πλήρη διαφάνεια. 

5. Άμεση προτεραιότητα η πλήρης διοικητική μεταρρύθμιση σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους Διοίκησης, κάτι που ήδη ασκούμε με επιτυχία στους ομίλους μας και στις προσωπικές μας εργασίες.

6. Άμεση προτεραιότητα η αλλαγή του καταστατικού σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα της Δ.Ο.Ε.

7. Άμεση προτεραιότητα η έναρξη προγράμματος «Νοιάζομαι Μοιράζομαι Συμμετέχω». Η κυρίως ιδέα είναι πως το παροπλισμένο υλικό ενός ομίλου είναι πιθανόν χρήσιμο σε κάποιον άλλο.                                                                                                                                                                            Ο στόχος μέσα από αυτό το πρόγραμμα είναι να βοηθηθούν όμιλοι της περιφέρειας. Πλήθος υλικών μουχλιάζουν σε αποθήκες, ενώ θα μπορούσαν να δοθούν σε άλλους με τεράστιες ελλείψεις. 

8. Άμεση προτεραιότητα η ανακατανομή των δαπανών του προϋπολογισμού, προς ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων ομίλων, ειδικά της περιφέρειας. Στο οδοιπορικό που κάναμε διαπιστώσαμε πως υπάρχουν πολλοί όμιλοι που οι βασικές τους ανάγκες χρηματοδοτούνται από το ίδιο το Δ.Σ. Αυτοί οι τόσο ρομαντικοί συνάδελφοι είναι η πρώτη μας προτεραιότητα για στήριξη και εξεύρεση οικονομικών πόρων κατά περίπτωση. 

Έχουμε στο πλευρό μας σχεδόν όλους τους πρωταθλητές της Ιστιοπλοΐας παλιούς, καινούργιους και Ολυμπιονίκες, οι οποίοι στηρίζουν το πρόγραμμα μας, διεκδικώντας καλύτερη αντιμετώπιση, κάτι που για εμάς είναι αυτονόητο.                                                                                                                    Άμεσα θα διορθώσουμε όλες τις άστοχες ενέργειες που έχουν γίνει εις βάρος αθλητών μας, που έχουν τιμήσει την Ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου. Θεσμικά πλέον θα συμμετάσχει και αθλητής στο προσεχές νέο Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. με δικαίωμα ψήφου. 

Όσον αφορά τις ανεπίτρεπτες υποτιμητικές προκλήσεις από την ΚΙ.Φ.Ι και τους συνεργάτες της, που συνεχώς εμφανίζονται στα διάφορα μέσα, έχουμε αποφασίσει να μην απαντάμε, διότι μια τέτοιου χαμηλού επιπέδου αντιπαράθεση, μόνο περισσότερο κακό μπορεί να κάνει στο άθλημα.                                                                                                                                                  

Χωρίς να υποτιμούμε και τα καλά που έχει κάνει η τριαντακονταετής διοίκηση της Ε.Ι.Ο. και χωρίς επί του παρόντος να υποδείξουμε τις άστοχες ενέργειες που έφεραν απέναντι της, την κυβέρνηση, τους αθλητές και την Ε.Ο.Ε., θα ασχοληθούμε με το πρόγραμμα μας.

Όλο αυτό το διάστημα από την ώρα που ανακοινώσαμε την πρόθεση μας να αναλάβουμε την Διοίκηση της Ε.Ι.Ο., μας έχουν πλαισιώσει συνάδελφοι ως υποψήφιοι για όλα τα όργανα της Ομοσπονδίας, κάτι που μας έχει χαροποιήσει ιδιαιτέρως. Θα ανακοινώσουμε τα ονόματα τους προσεχώς.

Όποιοι από εσάς θεωρούν πως το πρόγραμμα μας είναι προς την σωστή κατεύθυνση και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην υλοποίηση του, να επικοινωνήσουν με ένα από τα ανωτέρω ονόματα του αρχικού πυρήνα, διότι κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια!                                                                               Εμείς υποσχόμαστε πως μόλις αρθούν τα μέτρα, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας σε όλη την Ελλάδα και θα μπορέσουμε να τα πούμε από κοντά και να καταγράψουμε τις ανάγκες σας.

Υπάρχει ανάγκη για αντιμετώπιση των προκλήσεων της παγκόσμιας αλλαγής και εξελίξεων στο άθλημα μας με ηρεμία, εμπειρία και σοβαρότητα, και εμείς είμαστε έτοιμοι να διοικήσουμε, με μία μεγάλη ομάδα έμπειρων στελεχών που είναι δίπλα μας, με γνώμονα την εξωστρέφεια. 

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και το γύρισμα θα είναι προς τα επάνω, από τον ενωτικό και ΦΡΕΣΚΟ ΑΝΕΜΟ που θα πνεύσει σε όλες της λειτουργίες της.                 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ

Με εκτίμηση Ανδρέας Αντωνόπουλος
Πρόεδρος ΝΟΤΚ και υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΙΟ».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/