Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Μεσόγεια 2022: Φεστιβάλ στίβου στο στάδιο Σπάτων Αρτέμιδος

Published

on

Ένα μεγάλο φεστιβάλ αφιερωμένο στο στίβο, συνδιοργανώνουν τέσσερα σωματεία στίβου της Αττικής στο στάδιο των Σπάτων Αρτέμιδος σε συνεργασία με τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθηνών, το δήμο Σπάτων Αρτέμιδος, την περιφέρεια Αττικής και το επαγγελματικό επιμελητήριο Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΑΣ Ήλιος Σπάτα, ο ΑΟ Βάρης Δρομέας, ο Αμεινίας ο Παλληνεύς ΑΕ Μεσογείων και οι Δρομείς Κερατέας, ενώνουν δυνάμεις και διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα παιδικό φεστιβάλ κλασικού αθλητισμού  με πολλές παράλληλες δράσεις πολυπολιτισμικού  ενδιαφέροντος, με χορηγό επικοινωνίας τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για τις κοινωνικές δράσεις και τον μουσικό σταθμό MUSIC για τις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις. Με γνωστούς καλλιτέχνες της μουσικής και της θεατρικής σκηνής, με πρωταθλητές του κλασικού αθλητισμού, με πίστες μάχης με αρχηγούς σταρ από το ομώνυμο τηλεοπτικό παιχνίδι, με θεματική επίδειξη αθλημάτων, με σεφ της μαγειρικής όπου αναδεικνύουν την μεσογειακή διατροφή και με καλλιτέχνες που θα αναδείξουν τον Ολυμπισμπό, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη των ανθρώπων μέσα  από δια δραστικά παιχνίδια τα οποία έχουν εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα αλλά και με απλά  παιχνίδια χαράς.

Στόχος αυτής της κοινής προσπάθειας είναι  να φτιαχτεί ένας πυλώνας ενδιαφέροντος για το παιδί και τον έφηβο όπου θα πρωταγωνιστεί ο κλασικός αθλητισμός. 

Η πρόθεση των διοργανωτών είναι  να ταξιδέψει ο θεσμός αυτός και εκτός των συνόρων και να γίνει ένας ευρωπαϊκός θεσμός με συμμετέχοντες  συλλόγους, καλλιτέχνες και ομάδες από το εξωτερικό.

Φέτος ανοίγει η αυλαία για το «1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑ 2022» την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου του 2022.
Στα πλαίσια  λοιπόν ενός επίσημου πρωταθλήματος Κλασικού Αθλητισμού των Μεσογείων υπάρχουν όχι μόνο πολιτισμικές και πολιτιστικές  δραστηριότητες με κορυφαίους Έλληνες εισηγητές , πανεπιστημιακούς  και επιφανείς Έλληνες όλων των ειδικοτήτων που θα μιλήσουν, θα παροτρύνουν και  θα εκπαιδεύσουν τους γονείς και τα παιδιά μέσα  από ένα δια δραστικό – σεμιναριακό πλαίσιο. Επιπλέον υπάρχεθ  την παράδοση των Μεσογείων , την καθημερινότητα του τόπου, τον μικρό παραγωγό , τον έμπορο,  τον συντεχνίτη, την λαϊκή  τέχνη .

Δημιουργήθηκαν δράσεις για να παντρευτεί ο κλασικός αθλητισμός με τις τέχνες ,το θέατρο , την μουσική αλλά και  την κουλτούρα της περιοχής ,  την παραγωγή  και την τέχνη.

Εκτιμάται επισκεψιμότητα 2.500 χιλιάδων ατόμων ανά ημέρα

 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (ΜΟΥΣΙΚΗ-ΘΕΑΤΡΟ)
 • Παιδικό εργαστήρι για την Ειρήνη : Εκπαίδευση στις αξίες που γέννησε ο Ολυμπισμός μέσα από το βιβλίο :«Από την Ολυμπία προς όλον τον κόσμο » Ένα μαγικό ταξίδι ! 
  (Δρ. Ιλεάνα Κλοκώνη)
 • «Ο Καραγκιόζης αθλητής»  θίασος Καρελλά.
 • Μαγικό μουσικό ταξίδι  «Ο τροβαδούρος πηδάει όλα τα εμπόδια»  με τον   διάσημο τενόρο Άρη Παπαθανασίου. 
 • Θα τραγουδήσουμε (συναυλία με την ΤΑΜΤΑ)  και πολλούς άλλους γνωστούς καλλιτέχνες, Ιορδάνη Αγαπητό, Ιωάννα Σεβοπούλου . Σάββατο και Κυριακή live.
 • ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
 • Θα τρέξουμε για να προσφέρουμε .

Νυχτερινός αγώνας  δρόμου  < ελπίδας > για παιδιά και γονείς με την ενεργή συμμετοχή  της Ιεράς  Μητρόπολης  Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και  Ιδρυμάτων  για την προστασία του παιδιού. Την εκκίνηση του φιλανθρωπικού αγώνα θα δώσει η δις πανευρωπαϊκά πρωταθλήτρια στο Βάδην Αντιγόνη Ντρισπιώτη. 

 • Θα  δενδροφυτεύσουμε– πρόγραμμα 8 δήμων 
 • Θα ανακυκλώσουμε. GREEN CITY ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
 • Θα μάθουμε οδική συμπεριφορά. Πρόγραμμα βιωματικής ενημέρωσης του Ιδρύματος “Άρης Σταθάκης” για τα “τυφλά σημεία” γύρω από τα οχήματα.

Θα προσφέρουμε στον συνάνθρωπο 

Αιμοδοσία (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ –ΣΚΑΙ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ)  Συλλογή σχολικού υλικού για άπορους μαθητές – (ΣΚΑΙ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ )

 • ΥΓΕΙΑ
 • Θα ενημερωθούμε  για θέματα υγείας ( Γίνε  δότης μυελού  των οστών ,  στοπ στην παιδική παχυσαρκία, παρουσίαση από το ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ).
 • Θα μάθουμε βασικές αρχές πρώτων βοηθειών σε παιδιά . (Μαρίνα Αθανασίου)
 • ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
 • Θα γευτούμε την Μεσογειακή διατροφή (Έκθεση παραγωγών σε συνεργασία με την -ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ  στη βάση παραδοσιακών προϊόντων από τους τοπικούς παραγωγούς  και με την επιμέλεια γνωστών ΣΕΦ).
 • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
 • Θα παίξουμε σε πίστες μάχης . SURVIVOR
 • Θα χορέψουμε στο ρυθμό της διεθνούς φήμης DJs XENIA CHALI
 • ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ

Βιωματική εκμάθηση αλμάτων από τον επίτιμό καθηγητή των ΤΕΦΑΑ κ. Στάθη Φαφούτη.

 • ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (ΜΙΝΙ, Κ12, Κ14, Κ16 ενταγμένα σε ένα τριήμερο). Συμμετοχή από δέκα  σχολεία και σαράντα συλλόγους .

Σας καλούμε  να συμμετέχετε ενεργά  σε ένα ευρωπαϊκά καινοτόμο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού με μεγάλη δυναμική, πολύ  καλά συντονισμένο  και οργανωμένο.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

FESTIVAL MESOGEIA

1.        ΠΡΟΕΔΡΟΣ: OIKONOMOY ΒΑΣΙΛΗΣ (Δ Σ ΣΕΓΑΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ)

2.        ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΠΕΠΠΑΣ(ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ)

3.        ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΠΑΔΙΑΣ ΧΑΡΗΣ (Δ Σ ΣΕΓΑΣ-ΔΡΟΜΕΑΣ ΒΑΡΗΣ)

4.        ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ)

5.        ΜΕΛΟΣ: ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

6.        ΜΕΛΟΣ: ΠΑΣΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ)

7.        ΜΕΛΟΣ: ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΗΛΙΟΣ ΣΠΑΤΑ)

8.        ΜΕΛΟΣ: ΣΟΥΚΙΟΥΡΟΓΛΟΥ ΘΟΔΩΡΗΣ (ΔΡΟΜΕΙΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ)

9.        ΜΕΛΟΣ: ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΜΕΙΝΙΑΣ Ο ΠΑΛΛΗΝΕΥΣ)

10.      ΜΕΛΟΣ: ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΑΡΧΗ)

11.      ΜΕΛΟΣ:ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας)

ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ FESTIVAL MESOGEIA

ΑΡΙΑΔΝΗ ΔΑΔΑ 6936115010

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!