Connect with us

TOP

Μια πληγή που δεν λέει να κλείσει

Published

on

Δύο παράλληλα και άκρως διαφορετικά… έργα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στο Καυτανζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης. Με αφορμή ρεπορτάζ του Sportsfeed για την αρνητική εικόνα του γηπέδου ρίψεων στο πρότυπο προπονητικό κέντρο βορείου Ελλάδος και την συμπτωματική προετοιμασία για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Ηρακλή-ΠΑΟΚ, οι εικόνες φανέρωναν τη μεγάλη ειρωνεία στις διαφορετικές αξίες των δύο αθλημάτων.

της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]

Από τη μία το ρεπορτάζ για τις άθλιες και τα τρύπια δίχτυα για την ασφάλεια στο χώρο των ρίψεων και από την άλλη μηχανάκια και αυτοκίνητα να πηγαινοέρχονται πάνω στους διαδρόμους προκειμένου να αποκαταστήσουν τις φθορές στην κερκίδα των οργανομένων οπαδών του Ηρακλή. Χωρίς να έχουμε μαντικές ικανότητες η συγκεκριμένη κερκίδα το πιο πιθανό είναι να εμφανίσει και πάλι φθορές την προσεχή Κυριακή, ωστόσο το πόρισμα έδειξε πως στο ίδιο ακριβώς γήπεδο είναι πολύ πιο εύκολο να ανακατασκευάζεται κάθε λίγο μια σιδερένια περίφραξη που χρησιμοποιείται δύο φορές το μήνα παρά ένα χαλασμένο δίχτυ που προπονούνται αθλητές αλλά και ελεύθερα ασκούμενοι καθημερινά. Σαν να μην έφταναν τα προηγούμενα ένα άλλο συνεργείο καθάριζε το νέο εκδοτήριο εισιτηρίων και πρώην χώρο στέγασης των ρίψεων. Το τύπου κοντέινερ δωματιάκι που είχε ξεμείνει από την τελευταία ανακαίνιση του γηπέδου και είχε παραχωρηθεί στους ρίπτες σαν το μοναδικό μέρος όπου μπορούν να προφυλάσσονται το χειμώνα και να αποθηκεύουν τον εξοπλισμό τους είχε προσφάτως μετακινηθεί, χωρίς αντικατάσταση. Στο χώρο βρέθηκε και ο προπονητής Γιάννης Δίλιας, ένας από τους ανθρώπους που βιώνουν τα καθημερινά προβλήματα και μίλησε για τις τρύπες της εξέλιξης.
«Η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ρίψεων είναι αρνητική ως προς το μέλλον των αθλητών μας. Στον τομέα της σφυροβολίας η κατασκευή είναι λάθος τοποθετημένη και το δίχτυ έχει κατέβει τόσο που υπάρχει θέμα ασφάλειας με όσους περνάνε έξω από το γήπεδο, οπότε και δεν χρησιμοποιείται. Οι σφυροβόλοι είναι αναγκασμένοι να προπονούνται στο μοναδικό δίχτυ που απομένει, μόνο που βρίσκεται στον τομέα της δισκοβολίας. Το αποτέλεσμα είναι χωρίς να το θέλουν να καταστρέφουν καθημερινά και από λίγο το δίχτυ των δισκοβόλων. Το μπαλώνουμε διαρκώς, αλλά τι μπορείς να πεις όταν βλέπεις τους πρωταθλητές σου να το χρησιμοποιούν και να μην κάνουν προπόνηση; Οι βαλβίδες είναι σπασμένες και ο διάδρομος στο ακόντιο έχει τρύπες. Τώρα μας πήραν και το μόνο χώρο που είχαμε αν θέλαμε να έχουμε για αποδυτήρια ή για να προστατευτούμε το χειμώνα. Η κατάσταση με τα δίχτυα στο κλειστό προπονητήριο μία από τα ίδια, τρύπια και αυτά, μας αναγκάζουν να ψάχνουμε τρόπους για να τα καλύψουμε. Η νέα διοίκηση του γηπέδου δεν έχει έρθει ούτε μία βόλτα από εδώ για να δείξει ενδιαφέρον για τα προβλήματα των ρίψεων». Το ηθικό δίδαγμα μας το έδωσαν τα κουνούπια που όσες περιφράξεις και αν χρειαστούν τα σμήνη που έχουν φωλιάσει στο γήπεδο δε διαχωρίζουν κανένα από τα δύο αθλήματα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/