Η περίοδος πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Νανζίνγκ της Κίνας (21 με 23 Μαρτίου) ολοκληρώθηκε και δυστυχώς το ρεπορτάζ του Sportsfeed για μικρή αποστολή της Ελλάδας επιβεβαιώθηκε.
Η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου του ‘Απελντορν δεν ήταν καλή (με εξαίρεση τον Εμμανουήλ Καραλή και την Πολυνίκη Εμμανουηλίδη) και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην προκύψουν προκρίσεις για το παγκόσμιο. Έτσι, έκτος συγκλονιστικού η ελληνική αποστολή επιστρέφει στο… 1987 και στην πρώτη διοργάνωση. Τότε στην Ινδιανάπολις, μόλις τρεις αθλητές είχαν αγωνιστεί για την Ελλάδα στο παγκόσμιο κλειστού για να φτάσουμε 48 χρόνια αργότερα με την ελληνική αποστολή να έχει εξασφαλισμένη την παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου (μήκος) που είναι και ο παγκόσμιος πρωταθλητής, του Εμμανουήλ Καραλή (επί κοντώ) που θα ταξιδέψει ως φρέσκος πρωταθλητής Ευρώπης και της Πολυνίκης Εμμανουηλίδου στα 60μ που έχει προκριθεί μέσω ranking ως 34η από τις 56 διαθέσιμες θέσεις που υπάρχουν.
Σήμερα αναμένεται να κλείσουν οι δηλώσεις των ομοσπονδιών και αύριο θα αποσταλούν προσκλήσεις όπου προκύψουν θέσεις για τους επιλαχόντες.
Πιο κοντά από όλους από ελληνικής πλευράς είναι ο Ανδρέας Μίτα στο ύψος των ανδρών που είναι στο Νο16 (οι προκρίσεις είναι 12) αλλά έχει υποχρεώσεις στο NCAA. Άλλη περίπτωση ελληνικής πρόκρισης δεν υπάρχει, παρά μόνο σε κάποιο απίθανο σενάριο.