Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Νέα αρχή για τη Φλώρου Δημητριάδου

Published

on

Μία καθόλου εύκολη σεζόν δεν είχε το 2023 η Αλίνα Φλώρου Δημητριάδου, η οποία ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό που προσπαθεί ακόμα να ξεπεράσει, αλλά θα πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις για να επιστρέψει δυνατότερη, ενώ θα κάνει το ξεκίνημά της σε νέο πανεπιστήμιο.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Η σχεδόν 19χρονη επικοντίστρια ξεκίνησε δυναμικά το 2023, ισοφαρίζοντας το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό στίβο και στον πρώτο της αγώνα στον ανοιχτό βελτίωσε κατά 2 εκατοστά το ρεκόρ της, περνώντας τον πήχη στα 4.18μ. Στην συνέχεια όμως ξεκίνησαν οι ενοχλήσεις και οι πόνοι που δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει την αγωνιστική σεζόν που θα ήθελε. «Τον Μάιο οι πόνοι στη μέση μου άρχισαν να γίνονται αρκετά έντονοι και έτσι είπαμε με τον προπονητή μου να κάνω μια μαγνητική για να δούμε τι συμβαίνει, καθώς η κατάσταση δεν βελτιωνόταν με τις φυσικοθεραπείες που έκανα. Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου βγήκαν τα αποτελέσματα και φάνηκε ότι είχα δυο οστικά στον Ο2 σπόνδυλο. Μειώσαμε αρκετά τις προπονήσεις και τα άλματα για να ήμουν υγειής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 που θα ήταν τον Αύγουστο. Έκανα ξανά μαγνητική τη τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου αλλά η κατάσταση είχε παραμείνει ίδια. Τέλη Ιουλίου δεν μπορούσα να κάνω άλματα διότι μετά τα άλματα οι πόνοι με περιόριζαν ακόμα και όταν καθόμουν ή σηκωνόμουν», δήλωσε στο Sportsfeed η Φλώρου Δημητριάδου.

Παρ’ όλα αυτά δεν παράτησε τον στόχο της χρονιάς που προετοιμαζόταν για αυτόν τόσους μήνες και έκανε το ταξίδι στην Ιερουσαλήμ για να παλέψει για ένα καλό αποτέλεσμα. Όμως το σώμα της δεν ήταν σύμμαχό της και αποφάσισε να αποσύρει την συμμετοχή της: «Ήθελα όσο τίποτα άλλο να αγωνιστώ ειδικά μετά την ακύρωση του Ευρωπαϊκού Κ18 λόγω κορονοϊού και του περσινού άδικου αποκλεισμού μου από την ομοσπονδία από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 που έγινε στο Κάλι. Τηρούσα όλα τα κριτήρια που η ίδια η ομοσπονδία είχε θέσει, τα οποία ήταν καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα της κατηγορίας Κ20 και επιβεβαίωση καλής κατάστασης στο πανελλήνιο Κ20. Για αυτό το λόγο είχαμε πει με τον προπονητή μου ότι θα προσπαθούσαμε να κάνω λίγα άλματα στον προκριματικό αλλά δεν ξέραμε ακόμα και αν περνούσα στο τελικό αν θα ήμουν σε θέση να αγωνιστώ. Τελικά στα δοκιμάστηκα του προκριματικού η μέση μου με εγκατέλειψε. Ο προπονητής μου, κύριος Βασίλης Μεγαλοοικονόμου, μου έθεσε την υγεία μου σε προτεραιότητα και μου είπε ότι δεν θα αγωνιστούμε».

Πλέον, η Φλώρου Δημητριάδου συνεχίζει την ανάρρωσή της και οι μελλοντικές εξετάσεις θα κρίνουν το πότε θα επιστρέψει στις προπονήσεις και επομένως στην αγωνιστική δράση. Η ίδια ανυπομονεί να μπει ξανά σε κανονικούς ρυθμούς αλλά ταυτόχρονα την περιμένει μία νέα αρχή στις ΗΠΑ, καθώς πλέον αποτελεί αθλήτρια του πανεπιστημίου George Mason στη Βιρτζίνια και έχει θέσει του στόχους της: «Αρχικός μου στόχος είναι να γίνω εντελώς καλά ώστε να μη ξανά βρω αυτό το τραυματισμό μπροστά μου, να προσαρμοστώ στο νέο πανεπιστήμιο με το νέο προπονητή (φυσικά ταυτόχρονα θα είμαι σε συνεννόηση με τον προπονητή μου, κύριο Βασίλη Μεγαλοοικονόμου στην Ελλάδα) κι επίσης θέλω να εστιάσω και να βελτιώσω τη τεχνική μου».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/