Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ντάιαμοντ λιγκ – Φλωρεντία: Τεστ Νο2 για τη Στεφανίδη σε γεμάτο αγώνισμα

Published

on

Έναν δυνατό αγώνα επί κοντώ γυναικών θα παρακολουθήσουμε στο ντάιαμοντ λιγκ της Φλωρεντίας, αφού εκτός από την Κατερίνα Στεφανίδη, παρούσα θα είναι και η υπόλοιπη (διαθέσιμη) ελίτ του αγωνίσματος στο δεύτερο τεστ στο δρόμο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Όλες οι αθλήτριες του επί κοντώ βρίσκονται ακόμα σε περίοδο δοκιμών, προσπαθώντας να βρουν φορά, κοντάρια και φυσικά το ρυθμό τους και το επί κοντώ είναι από τα αγωνίσματα που όσο περισσότερο αγωνίζεσαι τόσο περισσότερο βελτιώσε στη σεζόν, βγάζοντας την προπόνηση που έχεις βάλει.

Στη Φλωρεντία, η Στεφανίδη που έχει ξεκινήσει τη σεζόν με 4.55μ, θα αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά τις εν δυνάμει φιναλίστ του παγκόσμιου πρωταθλήματος, προεξέχουσας της χρυσής Ολυμπιονίκη και παγκόσμιας πρωταθλήτρια του 2022, Κέιτι Μουν. Η Αμερικανίδα έχει πραγματοποιήσει δύο αγώνες μέχρι και στιγμής, το ρεκόρ σεζόν της είναι 4.81μ, είναι η μοναδική που έχει υπερβεί το 4.80μ, όμως στον τελευταίο της αγώνα ακυρώθηκε καθώς δεν κατάφερε να περάσει το 4.41μ. Αυτή η αστάθεια δείχνει πως ακόμα είμαστε στην αρχή της σεζόν και επιβεβαιώνει πως το αγώνισμα του επί κοντώ θέλει… αγώνες.
Από τις υπόλοιπες αντίπαλες ξεχωρίζει η σταθερά καλή (και αξιόπιστη) Τίνα Σούτεγ (Σλοβενία). Η 34χρονη στο μοναδικό της αγώνα για φέτος στον ανοιχτό, ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ με 4.76μ και προσδοκά για μεγαλύτερο άλμα στην ιταλική πόλη.
Το δεύτερο δυνατό Αμερικανικό όνομα στις συμμετοχές της διοργάνωσης είναι η Σάντι Μόρις. H αργυρή Ολυμπιονίκης του Ρίο, θα αγωνιστεί στην Φλωρεντία μετά την πρόσφατη νίκη της στο Λος Άντζελες με 4.61μ, όμως μετρά μεγαλύτερη φετινή επίδοση, αφού στο ντάιμοντ λιγκ της Ντόχα, στις αρχές του μήνα, είχε περάσει τον πήχη στο 4.71μ. Γνωστή για την αστάθεια της η Μόρις, είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο.
Η Καναδέζα Αλίσα Νιούμαν έχει καταγράψει φέτος επίδοση στο 4.61μ, αλλά την βλέπουμε να βελτιώνεται σε κάθε της αγώνα, καθώς στον πρώτο της για φέτος είχε μείνει στο 4.45μ.
Η Κατερίνα Στεφανίδη θα έχει σίγουρα έναν απαιτητικό αγώνα μπροστά της, ο οποίος όμως θα την βοηθήσει για την συνέχεια της χρονιάς, καθώς ετοιμάζεται για το παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στην Ντόχα είχε περάσει τον πήχη στο 4.55μ και στον πρόσφατο αγώνα της Φιλοθέης είχε ακυρωθεί, αφού δεν κατάφερε να υπερβεί το 4.30μ. Στο συγκεκριμένο μίτινγκ του ντάιαμοντ λιγκ που γίνεται φέτος στην Φλωρεντία αντί για την Ρώμη, η Στεφανίδη είχε αγωνιστεί και πέρσι και με επίδοση στο 4.50μ είχε λάβει την 6η θέση.
Χαμηλά έχει μείνει η Νίνα Κένεντι (Αυστραλία) κάτοχος του διαμαντιού, η οποία έχει ρεκόρ σεζόν 4.45μ, αλλά αναμένουμε να την δούμε σε ψηλότερα ύψη, αφού το ατομικό της ρεκόρ είναι 4.82μ και την περσινή χρονιά την έκλεισε με 4.81μ.
Τα πατήματα της ψάχνει να βρει και η πρωταθλήτρια Ευρώπης (σε ανοιχτό και κλειστό) Βίλμα Μούρτο. Η Φινλανδή έχει τρομερά προσόντα και προοπτικές όμως και αυτή έχει μείνει μέχρι στιγμής στο 4.55μ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr