Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ντάιαμοντ λιγκ – Όσλο: Τα περάσματα για το παγκόσμιο ρεκόρ στα 1500μ

Published

on

Η κούρσα των 1500μ των ανδρών στο σημερινό πρόγραμμα του ντάιαμοντ λιγκ στο Όσλο, κλέβει την παράσταση, με τους διοργανωτές να ανακοινώνουν πριν από λίγο τα περάσματα των «λαγών» στο εγχείρημα για την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ.

Όταν ο Χισάμ Ελ Γκερούζ έκανε το 3:26.00 τον Ιούλιο του 1998 στο Ολίμπικο της Ρώμης, τα περάσματα σε εκείνο το 1500αρι ήταν:
400μ – 53.6
800μ – 1:50.7
1000μ – 2:18.5
1200μ – 2:46.4
Ο Ελ Γκερούζ πήρε την κούρσα από τον Νόα Ενγκενί (Κένυα) που έκανε εκπληκτική δουλειά σαν «λαγός» στα τελεταία 300μ. Τα έτρεξε σε 39.66(!) ενώ το τελευταίο του 400αρι ήταν σε 53.5!
Η τακτική που έχει ζητηθεί σήμερα από τους διοργανωτές είναι διαφορετική. Οι ομάδες των Γιάκομπ Ίνγκεμπριγκτσεν (κυρίως), Τίμοθι Τσέρουιγιοτ και Μοχάμεντ Κατίρ, συμφώνησαν σε πέρασμα 800μ στο 1:52.00 (ρυθμός 3:30.00 για το 1500αρι) έχοντας τα φώτα δίπλα στον πρώτο διάδρομο, ρυθμισμένα στο 3:29.12 που είναι το ρεκόρ αγώνα (και αυτό το Ελ Γκερούζ).
Σε αντίθεση με τον Ελ Γκερούζ που ήταν πολύ γρήγορος στο φινάλε, ο Ίνγκεμπριγκτσεν (κυρίως) δεν έχει το σπριντ του Μαροκινού και για να έχει ελπίδες να πλησιάσει το ρεκόρ, θα πρέπει να πάει σε πολύ γρήγορο ρυθμό από την αρχή. Με πέρασμα 1:52:00 στα 800μ, ο Νορβηγός θα πρέπει να πάει το τελευταίο 400αρι στα 51 δευτερόλεπτα για να απειλήσει το παγκόσμιο ρεκόρ ή να έχει μέσο όρο σε κάθε στροφή κάτω από 55 δευτερόλεπτα (αδιανόητο).
Όπως γράφουμε διαρκώς, το να πάρει κάποιος παγκόσμιο ρεκόρ από τον Χισάμ Ελ Γκερούζ, είναι mission impossible. Αν όμως τα καταφέρει, το όνομά του στην κορυφή της λίστας θα παραμείνει για πολλά χρόνια.

Για όσους δεν έχουν δει την τέλεια κούρσα του Ελ Γκερούζ, αξίζει τον κόπο ένα κλικ στο βίντεο που ακολουθεί. Ο στίβος είναι μαγεία…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/