Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ο αγώνας του Πομάσκι για την ψήφο

Published

on

Ποιος να το περίμενε, το Νο1 ζήτημα για τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ να είναι η εκπροσώπηση των προπονητών στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, τον Γιώργο Πομάσκι να έχει ζητήσει δύο φορές από το Πρωτοδικείο Αθηνών να τον ορίσει πρόεδρο του ΣΕΠΚΑ και να έχουμε φτάσει στο Δεκέμβριο με τους ομοσπονδιακούς να μένουν χωρίς συμβάσεις…

Πρωτόγνωρα πράγματα για την αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδία της Ελλάδας που δείχνει να περιστρέφεται γύρω από την επιθυμία του Πομάσκι να βρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο παρά το ασυμβίβαστο του έμμισθου Εθνικού προπονητή.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα επίσημα έγγραφα και τα επίσημα αιτήματα που έχουν κατατεθεί σχετικά με την εκπροσώπηση στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ.
Στις 12 Δεκεμβρίου 2021, η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού, παίρνει την έγκριση από το Πρωτοδικείο και είναι και με τη βούλα του νόμου επίσημο σωματείο. Επισήμως καταθέτει αίτημα στον ΣΕΓΑΣ για την εκπροσώπηση με το νομικό τμήμα να επικαλείται ασάφεια νόμου….
Πέντε μέρες αργότερα (18 Δεκεμβρίου 2021), ο Γιώργος Πομάσκι μαζί με άλλους 19 καταθέτει αίτημα στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών για διορισμό προσωρινής διοίκησης στον ανενεργό ΣΕΠΚΑ «για κατεπείγουσες ανάγκες του σωματείου». Οι 20 που καταθέτουν το αίτημα είναι οι:

 • Γιώργος Πομάσκι
 • Στέφανος Ματάκης
 • Παντελής Ματάκης
 • Βούλα Ζυγούρη
 • Χρήστος Κατσικάς
 • Δημήτρης Χαλβατζάρας
 • Κώστας Ηλίας
 • Χρύσανθος Καρούζος
 • Κώστας Παπαμαρκάκης
 • Νίκος Παπουτσάκης
 • Κώστας Μοσχούτας
 • Νίκος Βαρβαρίγος
 • Θεμιστοκλής Μαστέλος
 • Θανάσης Τσάκωνας
 • Παύλος Μασούρας
 • Βασιλική Σκαράκη
 • Θόδωρος Παπανδρεόπουλος
 • Παρασκευή Μανιάτη
 • Ανδρέας Φωτάκης
 • Κώστας Αντωνόπουλος

Πρόεδρος στην προσωρινή διοίκηση αναφέρεται ότι θα είναι ο Γιώργος Πομάσκι. Το αίτημα εκδικάζεται στις 7 Ιανουαρίου 2022 και στις 10 Ιανουαρίου βγαίνει η απόφαση με την οποία το Πρωτοδικείο το απορρίπτει.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, υπογράφει διευκρινιστική τροπολογία την οποία καταθέτει στη βουλή στις 9 Μαρτίου για να μην υπάρχει η ασάφεια την οποία επικαλέστηκε το νομικό τμήμα του ΣΕΓΑΣ. Ψηφίζεται από το σώμα της Βουλής και την ίδια μέρα τοποθετείται δημόσια επί του θέματος ο Πομάσκι: «Ο υπουργός που θέλει να ορίσει αυτός τον τρόπο για την επιλογή για τον εκπρόσωπο των προπονητών και των αθλητών στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ να έρθει να προπονεί την Εθνική ομάδα. Το κακό παράγινε… Εμείς περισσεύουμε».

Η επιμονή Πομάσκι

Ο Γιώργος Πομάσκι, επανήλθε με νέο τροποποιημένο αίτημα που κατατέθηκε στις 22 Μαρτίου 2022 στο Πρωτοδικείο των Αθηνών για προσωρινή διοίκηση στον ΣΕΠΚΑ με τον ίδιο πρόεδρο. Την αίτηση υπέγραψαν και οι υπόλοιποι 19 που συμμετείχαν τον Ιανουάριο και η συνεδρίαση του Πρωτοδικείου ορίστηκε στις 6 Ιουνίου 2022.

Στις 7 Απριλίου 2022 η ΠΕΠΚΑ στέλνει εκ νέου ερώτημα στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ σχετικά με τον εκπρόσωπο των προπονητών. Ερώτημα το οποίο έμεινε αναπάντητο από την ομοσπονδία για μήνες… για την ακρίβεια μέχρι και σήμερα.

Στις 6 Ιουνίου, το Πρωτοδικείο αποφασίζει να διορίσει προσωρινή διοίκηση στον ΣΕΠΚΑ με πρόεδρο τον Πομάσκι, αντιπροέδρους τους Παπανδρεόπουλο, Σκαράκη, γενικό γραμματέα τον Αντωνόπουλο, τον Ηλία ειδικό γραμματέα, τον Ματάκη ταμία και μέλη τους Μανιάτη, Φωτάκη, Παπαμαρκάκη. Το Πρωτοδικείο ζητά τη διενέργεια γενικής συνέλευσης εντός έξι μηνών.

Τα περισσότερα ενεργά μέλη

Ο ΣΕΓΑΣ δεν ήταν η μοναδική ομοσπονδία που έβρισκε ασάφειες για να μην προχωρήσει στην αποδοχή εκπροσώπου προπονητών. Και η ΚΟΕ (υγρός στίβος) πατούσε σε νομικές εξηγήσεις για να κρατά εκτός τον ανεπιθύμητο Νίκο Γέμελο (που τελικά αναγκάστηκε να αποδεχθεί).
Ότι αδιευκρίνιστα σημεία υπήρχαν το Μάρτιο στην τροπολογία, ήρθε η υπουργική απόφαση για να τα ξεκαθαρίσει και από τις 15 Ιουλίου είναι όλα δημοσιευμένα στο ΦΕΚ. Τα προβλήματα που κλήθηκε να λύσει η σχετική υπουργική απόφαση αφορούν τις ομοσπονδίες που διαθέτουν περισσότερους από έναν συλλόγους αθλητών ή προπονητών και τις ομοσπονδίες που διαθέτουν περισσότερα από ένα αθλήματα.
Τα πράγματα έγιναν απλά. Όταν υπάρχουν δύο σύλλογοι αυτός που θα έχει εκπρόσωπο με δικαίωμα ψήφου στο ΔΣ της ομοσπονδίας, είναι αυτός που διαθέτει τα περισσότερα ενεργά μέλη.

Ο επαγγελματικός ΣΕΠΚΑ

Φτάσαμε στις 19 Νοεμβρίου και τελικά ανακοινώνεται πρόεδρος του επαγγελματικού (!) σωματείου ΣΕΠΚΑ η Φλώρα Ρεντούμη και εκπρόσωπος στη ΓΣΕΕ ο Πομάσκι…
Στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ που ακολουθεί τα επόμενα 24ωρα, για πρώτη φορά η Σακοράφα αναφέρεται στο θέμα εκπροσώπησης των προπονητών και δίχως να φέρει το θέμα σε ψηφοφορία αποφασίζει να στείλουν όλοι οι σύνδεσμοι προπονητών νομιμοποιητικά έγγραφα και… βλέπουμε για τον εκπρόσωπο.
Από την άλλη, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΠΚΑ κάνουν λόγο για παρατυπίες και κινούνται για να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες.
To σίριαλ των προπονητών θα έχει και άλλα επεισόδια. Περισσότερα στο αυριανό ρεπορτάζ…

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!