Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Αυγενάκης: «Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, από την ερήμωση στην άνθιση και την ανάπτυξη»

Published

on

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέλυσε τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, αλλά και τις νέες κατασκευές και ανακατασκευές για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Αττικής που αναγεννούνται, με σφικτό χρονοδιάγραμμα, συγκεκριμένες δεσμεύσεις και εξασφαλισμένους πόρους.

Το πρόγραμμα αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αττικής, με όσα έργα έχουν έως τώρα υλοποιηθεί και εκείνα που άμεσα θα πραγματοποιηθούν, για να ξαναλάμψουν όπως το 2004, αναλύθηκε διεξοδικά από τον υφυπουργό αθλητισμού, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο υγρού στίβου στο ΟΑΚΑ.

O Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσίασε αναλυτικά όσα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού έχουν έως τώρα υλοποιηθεί, αλλά και εκείνα που έχουν δρομολογηθεί, με νέες κατασκευές και ανακατασκευές, με σφικτό χρονοδιάγραμμα διετίας, συγκεκριμένες δεσμεύσεις και εξασφαλισμένους πόρους για:
– το νέο ΟΑΚΑ 2.0,
– το εθνικό αθλητικό προπονητικό κέντρο Ολυμπιακού χωριού
– την «ανάσταση» των κλειστών του στίβου και του βόλεϊ στην Παιανία
– την μετεγκατάσταση των υποδομών του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά και τη συνολική συνεργασία με τη Lamda Development
– το Ολυμπιακό κέντρο Άνω Λιοσίων
– το εθνικό σκοπευτήριο Βύρωνα.
«Υλοποιούμε, με απόλυτη προσήλωση στο στόχο και στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, ένα μελετημένο πρόγραμμα -πολύ ουσιαστικής και αποδοτικής- αξιοποίησης των Ολυμπιακών μας εγκαταστάσεων. Η κοινωνία, η αθλητική οικογένεια συνολικά, μπορεί πλέον να είναι αισιόδοξη» επισήμανε ο υφυπουργός αθλητισμού και συμπλήρωσε: «Αυτό που για πολλά χρόνια ήταν αντικείμενο κριτικής προς την Πολιτεία, η οποία άφηνε τα Ολυμπιακά ακίνητα να γερνάνε έρημα και λεηλατημένα, αλλάζει! Τα Ολυμπιακά μας ακίνητα αναγεννούνται και δίνονται στην αθλητική οικογένεια, η οποία δημιουργεί τη νέα γενιά αθλητών. Με μεταρρυθμίσεις, με σύγχρονες υποδομές, αλλά και με νοικοκύρεμα και τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα, ο αθλητισμός μας αλλάζει. Ο αθλητισμός μας πηγαίνει -επιτέλους- μπροστά! Η Ελλάδα πηγαίνει μπροστά! Μπροστά για την κοινωνία, μπροστά για τη γενιά που έρχεται».
Ο Λευτέρης Αυγενάκης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

Για το ΟΑΚΑ
– την ολοκλήρωση του Ολυμπιακού κέντρου υγρού στίβου με 11 πισίνες, ύψους 7 εκατ. από τη Lamda Development
– την αξιοποίηση του Ολυμπιακού κέντρου αντισφαίρισης και στις επενδύσεις εκσυγχρονισμού 7 εκατ. της «Στάδιο 2020»
– την ενεργειακή αναβάθμιση όλου του Ολυμπιακού συγκροτήματος, τη συντήρηση των κατασκευών Καλατράβα και την αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για τη δημιουργία του Ολυμπιακού πάρκου, ύψους 54 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
– την αντικατάσταση όλων των ελαστικών τάπητων στίβου, ύψους 6 εκατ. από την περιφέρεια Αττικής
– την κατασκευή τριών τοίχων αναρρίχησης Ολυμπιακών προδιαγραφών, ύψους 1 εκατ., χορηγία των εταιριών «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας ΑΕ» και «Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα ΑΕ»
– την κατασκευή του νέου κλειστού για ξιφασκία, χάντμπολ και τσιρλίντινγκ, ύψους 7 εκατ. από το ΕΠΑ
– την ανακαίνιση του προπονητηρίου της άρσης βαρών
– την ανακατασκευή των πέντε κτηρίων ξενώνων για να αποδοθούν σε αθλητές
– την παραχώρηση του κλειστού μπάσκετ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός
– το Smart OAKA σε συνεργασία με το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής

Για το Ολυμπιακό Χωριό, σε συνεργασία με τη Lamda Development
– την ανακατασκευή της ανοιχτής πισίνας που χρησιμοποιήθηκε μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες
– τη δημιουργία επιπλέον κλειστού (θόλου), πέραν των δύο υφιστάμενων, για να μεταφερθούν από το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά οι Εθνικές ομάδες πάλης, τζούντο και πυγμαχίας

Για τα κλειστά του στίβου και του βόλεϊ στην Παιανία
– την πλήρη ανακαίνισής τους, ύψους 6,5 εκατ. σε συνεργασία με τη Lamda Development και ακόμα,
– την κατασκευή νέου κλειστού (θόλος),
– την ανακατασκευή 16 ξενώνων φιλοξενίας αθλητών
– τη δημιουργία ανοιχτών εγκαταστάσεων μπάσκετ, στίβου κλπ, σε συνεργασία με περιφέρεια Αττικής και δήμο Παιανίας.

Για τον ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, ο υφυπουργός αθλητισμού επανέλαβε πως δεν κλείνει, ότι αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις του στο κλειστό κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και τις ιστιοπλοϊκές στο Μικρολίμανο και πως το διοικητήριο του θα είναι εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου, μόλις ολοκληρωθεί η ανάπλαση του Ελληνικού και οι αθλητικές εγκαταστάσεις που προβλέπονται να δημιουργήσει εκεί η Lamda Development.
H Εταιρία, έως ότου ολοκληρωθεί το σχέδιο με την ανέγερση και την ανακατασκευή ξενώνων, θα αναλάβει με δικές της δαπάνες (3,5 εκατ.) την προσωρινή φιλοξενία των αθλητών που διαμένουν στον Άγιο Κοσμά, ενώ χορηγεί ποσά και σε όλα τα σωματεία για να μισθώσουν εγκαταστάσεις έως ότου αποπερατωθούν οι προβλεπόμενες στο Ελληνικό.
Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε και στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, την πρώτη αξιοποίηση Ολυμπιακής εγκατάστασης που πραγματοποιήθηκε με παραχώρηση μέσω μίσθωσης στην ΚΑΕ ΑΕΚ, αλλά και στις ενέργειες αναβάθμισης του Εθνικού Σκοπευτηρίου στον Βύρωνα, με ανακατασκευή και του πεδίου βολής των 25μ., ύψους 1 εκατ. από το ΕΠΑ.
Στην εκδήλωση για το  Πρόγραμμα Αξιοποίησης Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Αττικής, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ο συντονιστής γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, προβλήθηκε βίντεο με Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, Πρωταθλητές, αθλητικούς παράγοντες, εργαζομένους του ΟΑΚΑ, εκπροσώπους των επενδυτών και αθλούμενους στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενώ οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης παρουσίασαν μια σύντομη επίδειξη των ικανοτήτων τους στην κεντρική πισίνα.

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!