Connect with us

TOP

Ο επίσημος μετρητής επιβεβαιώνει το φιάσκο

Published

on

Στο Sportsfeed κάνουμε δημοσιογραφία, γιατί την διδαχθήκαμε και είμαστε επαγγελματίες με αρχές. Ακολουθούμε όλους τους κανόνες δεοντολογίας και προτού δημοσιεύσουμε κάτι το έχουμε διασταυρώσει.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Σε αντίθεση με τον ΜΕΑΣ Τρίτων και την οργανωτική επιτροπή του ημιμαραθωνίου δρόμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι όσο επιπόλαια, ανεύθυνα και ερασιτεχνικά χειρίστηκαν το θέμα της πιστοποίησης της διαδρομής του ημιμαραθωνίου, άλλο τόσο επιπόλαια, ανεύθυνα και ανήθικα, απαίτησαν από τον υπεύθυνο επικοινωνίας Γιάννη Χαβιανίδη να κάνει μία ψευδή δήλωση για να τους καλύψει και να επιμείνει στην εξαπάτηση των χιλιάδων πολιτών που συμμετείχαν στον 4ο διεθνή νυχτερινό ημιμαραθώνιο.

Ως υπάλληλος του ΜΕΑΣ Τρίτων ο Γιάννης Χαβιανίδης το έπραξε και ας γνώριζε πως ήταν ψευδής η δήλωσή του, αφού κανείς από τους πραγματικούς υπεύθυνους δεν είχε το σθένος να το κάνει επώνυμα. Φυσικά η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου που πρώτη φέρει την ευθύνη, δεν πρόλαβε καν να ενημερωθεί και μάλλον δεν θα χρειαστεί να ενημερωθεί περαιτέρω, αφού όπως το περιβάλλον της διέρευσε στο Sportsfeed, θα στείλει (ή μπορεί και να έστειλε κιόλας) την παραίτησή της, γιατί ούτε κατά διάννοια φανταζόταν το μέγεθος της παρατυπίας και την φιλοσοφία παραπλάνησης και συγκάλυψης που διέπει τους ανθρώπους του ΜΕΑΣ Τρίτων με τους οποίους συνεργάζεται.

Πριν λοιπόν παραθέσουμε την επίσημη δήλωση του πιστοποιητή της διαδρομής Ζαν-Φρανσουά Ντελασάλ, η οποία έγινε γραπτώς στο Sportsfeed και με την παράκλησή του μάλιστα να δημοσιευθεί με όλες τις λεπτομέρειες, παραθέτουμε την δήλωση του Γιάννη Χαβιανίδη υπεύθυνου επικοινωνίας του ΜΕΑΣ Τρίτων, η οποία έγινε σε ένα και μόνο μέσο το thestival.gr.
«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. Τα δημοσιεύματα είναι αναληθή. Η νέα διαδρομή του ημιμαραθωνίου είναι μετρημένη και πιστοποιημένη από τη διεθνή ομοσπονδία και αποφασίστηκε λίγες ημέρες πριν τον αγώνα, για λόγους ασφαλείας των αθλητών. Ασφαλώς και μετράνε κανονικά οι χρόνοι των αθλητών, οτιδήποτε αντίθετο έχει γραφτεί, είναι αναληθές».

Μετά λοιπόν από την επίσημη τοποθέτηση του ΜΕΑΣ Τρίτων, να περάσουμε και στα πιο σοβαρά και επίσημα στοιχεία, έτσι για να αποκατασταθεί και η αλήθεια που κάποιοι πίστεψαν πως δεν θα αποκαλυφθεί, καθώς θεώρησαν πως δεν θα ασχοληθεί κανείς με παρατυπίες τέτοιου είδους. Όμως όταν ο συμμετέχοντας πληρώνει 20 και 45 ευρώ για να τρέξει έναν επίσημο ημιμαραθώνιο, ο οποίος ειναι διεθνής αγώνας με συμμετοχές δρομέων από 53 χώρες και διεθνή πιστοποίηση από την IAAF και την AIMS, το λιγότερο που έχει απαίτηση να συμβεί είναι, η διαδρομή να είναι πράγματι πιστοποιημένη διεθνώς, η απόσταση να είναι πράγματι 21,097μ., να υπάρχει σήμανση ανα χιλιόμετρο όπως έχει ανακοινωθεί και να τηρηθούν όλα όσα πομπωδώς ανακοινώθηκαν δια στόματος Δρόσου Χριστόπουλου στην συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε του αγώνα.

Τίποτε από αυτά δεν συνέβει ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Όλα κινήθηκαν στην προχειρότητα, την επιπολαιότητα και την παρατυπία. Και για του λόγου το αληθές διαβάστε τι ακολουθεί.

Ντελασάλ «Άκυρη η διαδρομή, δεν την πιστοποίησα»
Ο Ζαν-Φρανσουά Ντελασάλ, ο μοναδικός – μαζί με τον Χιού Τζόουνς – που έχουν πάρει την έγκριση από την IAAF και την AIMS να πιστοποιούν και να βάζουν υπογραφή για την επίσημη αναγνώριση αγώνων δρόμου στην Ευρώπη, με γραπτή του δήλωση που έκανε σήμερα στο Sportsfeed και η οποία είναι στην διάθεση όλων, ξεκαθάρισε στην ρεπόρτερ του sportsfeed Σεβαστή Βρακατσέλη που επικοινώνησε μαζί του, αλλά και στον υπογράφοντα που είχε ιδιαίτερη συνομιλία, ότι:
«Είδα τους χάρτες της διαδρομής που πιστοποίησα και της διαδρομής όπως την τροποποίησαν οι διοργανωτές. Επιβεβαιώνω ότι το αρχείο του Γεώργιου Δούση (εγκεκριμένου μετρητή της IAAF) με τον λεπτομερή χάρτη της διαδρομής του ημιμαραθωνίου και το πιστοποιητικό που υπογράφω ανταποκρίνονται μόνο στην αρχική διαδρομή που περνάει από την οδό Βασιλίσσης Όλγας και όχι σε αυτή που τελικά έτρεξαν οι δρομείς, η οποία είναι σαφέστατα πιο μικρή. Η πορεία που έτρεξαν οι συμμετέχοντες δεν έχει πιστοποιηθεί».

Προς το παρόν δεν θα αποκαλύψουμε περισσότερα, γιατί πρώτα θέλουμε να δούμε, η Βούλα Πατουλίδου αν πράγματι όπως διαδόθηκε θα παραιτηθεί από πρόεδρος της οργανωτικής και εκτελεστικής επιτροπής των διοργανώσεων του ΜΕΑΣ Τρίτων, όπως επίσης, ο Νίκος Χαλάτσης αν θα κάνει το ίδιο ή έστω θα πάρει δημόσια θέση δηλώνοντας πως πράγματι ήταν αντίθετος με κάθε παρατυπία και τροποποίηση της διαδρομής, καθώς ως τεχνικός διευθυντής είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το αγωνιστικό μέρος και φέρει ευθύνη για όσα έγιναν. Όσοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα του Νίκου Χαλάτση δεν μπορούν να φανταστούν να συναινεί σε οποιασδήποτε μορφής παρατυπία. Το ίδιο κι εμείς.

Και φυσικά θέλουμε να δούμε αν η διοίκηση του ΜΕΑΣ Τρίτων θα βρει το σθένος να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους χιλιάδες συμμετέχοντες και να αναλάβει την ευθύνη όλων των παρατυπιών, προεξάρχοντος του γενικού διευθυντή της διοργάνωσης και προπονητή του ΜΕΑΣ Τρίτων Δρόσου Χριστόπουλου, ο οποίος έχει την τελική ευθύνη για όλα και για την ώρα είναι εξαφανισμένος και αρνείται να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/