Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ο προεκλογικός – κομματικός αγώνας για τη βουλή, κρατά αιχμάλωτο το στίβο

Published

on

Αυτό που συμβαίνει στο στίβο τους τελευταίους μήνες είναι άνευ προηγούμενου. Τόσο έντονη κομματικοποίηση ενός αθλήματος δεν έχουμε συναντήσει σε κανένα άλλο άθλημα, Ολυμπιακό και μη. Ποτέ άλλοτε δεν έχει δοθεί σε κομματικό εκπρόσωπο προεκλογικό βήμα σε επίσημο site αθλητικής ομοσπονδίας!

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο πιο έντονα εμφανίζονται τα κόμματα στο στίβο και στο φινάλε αυτοί που ζημιώνονται είναι το άθλημα και οι αθλητές/αθλήτριες.
Τελευταίο επεισόδιο παίχτηκε σήμερα στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά για ένα θέμα που είναι γνωστό από τις 10 Ιανουαρίου όταν και ανακοινώθηκε πως στο τέλος του μήνα οι 94 αθλητές και αθλήτριες που είναι ένοικοι των ξενώνων θα μεταφερθούν σε άλλα καταλύματα, δίχως να έχει γίνει γνωστό ωστόσο που βρίσκονται αυτά τα καταλύματα. Η λύση αυτή σημειώθηκε ότι είναι προσωρινή μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή ξενώνων εντός του Ελληνικού.

ΣΕΓΑΣ και ΚΚΕ

Σήμερα στον Άγιο Κοσμά βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ με επικεφαλής την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα και έναν βουλευτή του ΚΚΕ που δεν έχει χάσει «επισκεπτήριο» στον Άγιο Κοσμά και στον οποίο δόθηκε βήμα στο επίσημο site της ομοσπονδία! Αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχουν τα κόμματα στον αθλητισμό…
Ο σκοπός της επίσκεψης του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ήταν η συνάντηση με την πρόεδρο του ΔΣ του ΕΑΚΝ Μερόπη Μοσχογιάννη στην οποία μεταφέρθηκε ότι το ΔΣ της ομοσπονδίας:

• Αντιτάσσεται και αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε μετακίνηση αθλητών ή και εγκαταστάσεων παρά μόνον όπως προβλέπεται στο Νόμο.

• Το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει σε ποιες αναγκαίες νομικές ενέργειες θα προβεί προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα της ομοσπονδίας και των αθλητών της. Καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να αναλογισθούν τις ευθύνες τους, όταν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και ενόψει διεθνών αγώνων, προκαλούν αυτή την αναστάτωση στους πρωταθλητές, απρογραμμάτιστα και εκβιαστικά χωρίς να υπολογίζουν τις καταστροφικές συνέπειες.

Μετά τη συνάντηση, η Σακοράφα δήλωσε: «Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν, με όποιον τρόπο θέλουν αγνοώντας και τους δικούς τους Νόμους και κυρίως αγνοώντας και παραβλέποντας την ομοσπονδία και τους αθλητές. Θέλω να δηλώσω ότι η ομοσπονδία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προασπίσει τα συμφέροντά της και κυρίως τα συμφέροντα των αθλητών και των συλλόγων της. Θα προσθέσω ότι μου προκαλεί πολύ μεγάλη απορία η απουσία της ΓΓΑ κατ’ αρχήν, του αρμόδιου υπουργείου δηλαδή, αλλά και η αφωνία του κ υπουργού σε σχέση με αυτό που γίνεται εδώ στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά. Δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται στον δρόμο αυτή τη στιγμή οι πρωταθλητές μας, σε άσχημη μάλιστα ψυχολογική κατάσταση. Αθλητές υψηλού επιπέδου που σε λίγες ημέρες θα πρέπει να προετοιμαστούν για να πάρουν μέρος σε κορυφαίες διοργανώσεις. Πρέπει ο κ. υπουργός, τώρα, εδώ και τώρα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Και αυτό που πρέπει να αποφασίσει είναι ότι δεν θα μετακινηθεί κανένας αθλητής από τον Άγιο Κοσμά, μέχρι νεοτέρας και μέχρι, έτσι όπως ορίζει ο νόμος, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες».

Η απάντηση της διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά

«Ευχαριστούμε θερμά την κ. Σακοράφα που μας δίνει την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στους αθλητές και τους πολίτες πως ουδέποτε υπήρξε αδιαφορία ή έλλειψη ενημέρωσης προς όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες, τα Σωματεία και τους αθλητές που διαμένουν στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά.

Όπως είναι γνωστό, το έργο που αφορά στην ανάπλαση του Ελληνικού όπου μέρος του είναι και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, έχει υπογράφει από το 2016 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και τέθηκε σε λειτουργία και ανάπτυξη μέσω της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, έχουν απαντηθεί όλες οι σχετικές ερωτήσεις εντός της Βουλής και έχουν γίνει όλες οι σχετικές ενημερώσεις τόσο από τον αρμόδιο υφυπουργό αθλητισμού, όσο και από την Διοίκηση του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά προς τις Διοικήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των Σωματείων.

Προφανώς, διαπιστώνουμε μετά λύπης μας ότι, η κ. Σακοράφα δεν έχει παρακολουθήσει τις εξελίξεις και δεν έχει λάβει από την ομάδα της ούτε τα στοιχειώδη προβλεπόμενα όλο αυτό το διάστημα. Απόδειξη; Ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι αθλητές του Αγίου Κοσμά ‘βρίσκονται στον δρόμο’. Ουδέν αναληθέστερο!

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως τα λόγια πρέπει να γίνονται έργα. Ο υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, επί τωρινής Κυβέρνησης, βάζει ένα τέλος και λύνουμε προβλήματα δεκαετιών στον αθλητισμό. Δημιουργούμε προδιαγραφές υψηλού επιπέδου για τους αθλητές και πρωταθλητές μας και δεν θα επιτρέψουμε να μπουν εμπόδιο εκείνοι που μένουν μόνο στα λόγια».

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!