Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Αποστολή Μπίντγκοτς: Ο προσωπικός και ομαδικός απολογισμός της Στεφανίδη

Published

on

Η Κατερίνα Στεφανίδη, ένα από τα πιο έμπειρα μέλη της ελληνικής αποστολής, καταθέτει τη γνώμη της για το αγωνιστικό τριήμερο που πέρασε.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Πριν αρχίσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων η Στεφανίδη είχε δηλώσει ότι θα ήταν μόνη της πάνω από τα 4.60μ. (διαβάστε εδώ), κάτι που επιβεβαιώθηκε και με το παραπάνω με την έκβαση του αγώνα, αφού η πρώτη θέση κρίθηκε στο επιτυχημένο με την 1η άλμα της στα 4.56μ. Με τις αναλύσεις για το πρωτάθλημα να έχουν ολοκληρωθεί και με καθαρό μυαλό πλέον, μίλησε στο Sportsfeed για το πρωτάθλημα, το δικό της αγώνα αλλά και την πορεία της ελληνικής ομάδας.

Στο άλμα επί κοντώ ξεκίνησε τον αγώνα της από το 4.56μ., όταν οι υπόλοιπες αθλήτριες σχεδόν είχαν ολοκληρώσεις τις προσπάθειες τους. Αφού εξασφάλισε τη νίκη και δεν ήταν πλέον σε ισχύ ο κανονισμός των τεσσάρων άκυρων, έβαλε τον πήχη στο 4.70μ. σε ένα μοναχικό αγώνα με μοναδικό στόχο μία καλή επίδοση και μοναδικό αντίπαλο τον έντονο άνεμο. Πέρασε το 4.70μ. με την τρίτη προσπάθεια και στη συνέχεια ανέβηκε στα 4.80μ., όπου κατέγραψε τρεις άκυρες. Η τρίτη ήταν τεχνικά η καλύτερη, αλλά ο πήχης δεν της έκανε τη χάρη. Η ίδια είπε τα εξής: «Στο Μπίντγκοτς για να πω την αλήθεια τα πράγματα ήταν χειρότερα από ότι περίμενα στον αγώνα του άλματος επί κοντώ. Πίστευα ότι σίγουρα κάποιες κοπέλες θα περνούσαν το 4.60μ.-4.65μ. και όταν κατάλαβα ότι κέρδισα με το 4.56μ. έχασα λίγο το κίνητρο και νομίζω για αυτό μου πήρε και τρεις προσπάθειες για το 4.70μ. Μετά πήρα λίγο εμπρός αλλά το έχασα για λίγο. Οι συνθήκες όμως ήταν αρκετά δύσκολες και για αυτό και δεν μπορούσα να είμαι απογοητευμένη με το 4.70μ., ειδικά χώρος συναγωνισμό».

Μιας και είχε δώσει το παρών στο Λιλ το 2017 αλλά και σε προηγούμενες διοργανώσεις, ήταν σε θέση να συγκρίνει και την απόδοση της ελληνικής αποστολής, στην οποία δίνει θετικό πρόσημο: «Ως προς την ομάδα γενικά νομίζω ότι έκανε μια καλή εμφάνιση. Αν δεν είχαμε και την απουσία της Μαρίας (Μπελιμπασάκη) και μία δύο ατυχίες, τα πράγματα θα ήταν από ρεαλιστικής άποψης σχεδόν τέλεια. Κάποιοι αθλητές έμειναν μακριά από τις επιδόσεις του αλλά σε μια μεγάλη ομάδα είναι λογικό να συμβεί αυτό και σε σχέση με προηγούμενα χρόνια νομίζω ότι είχαμε λιγότερους αθλητές που έμειναν μακριά από τις προσδοκίες τους».

Τέλος, έκανε και η ίδια κριτική στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία μέσω twitter για το γεγονός ότι πολλοί κορυφαίοι αθλητές δεν συμμετείχαν στη διοργάνωση, λόγω έλλειψης κινήτρου. Για αυτό το θέμα μας είπε: «Πιστεύω ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του στίβου είναι ότι θέλει να γίνει ένα από τα κορυφαία πέντε πιο δημοφιλή αθλήματα, χωρίς όμως να συμπεριφέρεται στους αθλητές του όπως τα τοπ5 αθλήματα. Πιστεύω ότι είναι απαράδεκτο να πηγαίνουμε σε ευρωπαϊκό κύπελλο ομάδων και σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να μην υπάρχει κάποιο έπαθλο. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι δεν θεωρείται επαγγελματικό άθλημα. Δεν παραπονιέμαι, απλά υποδεικνύω ότι αλλά λένε και αλλά κάνουνε. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι περίεργος γιατί είναι ομαδικός, αλλά ομαδικό ήταν και το ηπειρωτικό κύπελλο πέρυσι, αλλά ο κάθε αθλητής πληρώθηκε γιατί την δίκη του εμφάνιση. Δεν είναι δύσκολο να βρεθούν λύσεις αλλά πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία του εθελοντή-αθλητή. Όλα αυτά βέβαια πάντα με την λογική και τους στόχους που έχουν θέσει η ίδια η IAAF και το European Athletics».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/