Connect with us

StivosNews

Ο Σεβαστής στην εποχή της αφαίρεσης

Published

on

Το μπλόκ με τις λευκές μακριές σελίδες, αυτά που έχουν γραμμές και μοιάζουν με τετράδιο και το διαφημιστικό στιλό είναι την περίοδο των εκλογών δεκαετίες τώρα, προέκταση του χεριού του Βασίλη Σεβαστή.

του Θοδωρή Σαλαντή

Συνήθως τόσα χρόνια έγραφε, ξαναέγραφε. Ήταν οι εποχές της πρόσθεσης. Τις τελευταίες ημέρες μόνο σβήνει, μουτζουρώνει, ξανασβήνει…  Και δυστυχώς γνωρίζει πολύ καλά και την αφαίρεση. 

Η καχυποψία απέναντι, σε βασικούς εως πρότινος,  συνεργάτες του, έχει αγγίξει κόκκινο. Στελέχη από την περιφέρεια κυρίως όπου και τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αναφέρουν καθημερινά ότι «δικοί τους» σύλλογοι επιλέγουν την Τασούλα Κελεσίδου. Τωρα πια σπάνια παίρνει τηλέφωνο και ο ίδιος να μεταπείσει τους πάλαι ποτέ υποστηρικτές του καθώς μέσα του ξέρει ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ανοίγει τις σημειώσεις και σβήνει ή βάζει ερωτηματικά δίπλα σε ονόματα. 

Πλέον ακόμη και οι βασικοί του συνεργάτες διαφωνούν με την κατά μέτωπο ρήξη που έκανε με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Κάθε μέρα προσφεύγει για την αντισυνταγματικότητα του νόμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τουλάχιστον στα λόγια, και όλοι αναρωτιούνται γιατί δεν το κάνει στην πράξη. 

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν ο Βασίλης Σεβαστής θέλει πραγματικά να γίνουν οι εκλογές στον ΣΕΓΑΣ ή ψάχνει τον τρόπο να τορπιλίσει τη διαδικασία. Εκλογές θα γίνουν, αλλά μήπως δεν μετέχει καν η δική του παραταξη καθώς προαισθάνομαι ότι «παιζει» με την ακυρότητα της συμμετοχής του ψηφοδελτίου της ΑΚΑΣ. Προσπαθώ μέσα από αυτά που δηλώνει να αναλύσω την πολιτική που σχεδιάζει και καταλήγω ότι έχει επιλέξει την ηρωική έξοδο.

«Θα είμαι στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο έστω και ως απλό μέλος», ξεκαθάριζει ο Σεβαστής  αφού στάθηκε ακόμη μια φορά στο αντισυνταγματικό του  νόμου Αυγενάκη για το οποίο θα αποφανθεί όπως τόνισε, αφού προσφύγει, το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με τις εκλογές να προκηρύσσονται είναι υποχρεωμένοι από τον ΣΕΓΑΣ  και βάση του νόμου να αποστείλουν την λίστα των σωματείων που θα έχουν δικαίωμα στην διαδικασία αλλά και τους υποψηφίους που θα κατέβουν για έλεγχο στην ΓΓΑ. Εφόσον βεβαίως πρώτα έχουν φροντίσει οι ίδιοι να κάνουν τον ουσιαστικό έλεγχο νομιμότητας. 

Προσέξτε τώρα! Αν υπάρξει κατάλογος υποψηφίων που θα φέρει μέσα του το όνομα του Βασίλη Σεβαστή ως υποψήφιο έστω και για μέλος του ΔΣ, ακυρώνεται και μαζί του εκπίπτει και το διοικητικό συμβούλιο που ενέκρινε και απέστειλε όνομα παράνομου υποψηφίου. Η συνέχεια είναι συγκεκριμένη. Ορίζεται από την δικαιοσύνη προσωρινή διοίκηση που πάει πλέον την ομοσπονδία σε εκλογές.  

Εκτός και αν δεν κατέβει καθόλου υποψήφιος. Και επιμένει τώρα ότι θα είναι έστω και απλό μέλος μέχρι την ημέρα των υποψηφιοτήτων έτσι ώστε να δεσμεύσει «δικούς του» ανθρώπους, που αν αποχωρούσε, θα έπαιρναν και αυτοί άλλους δρόμους. Να συγκρατήσει δηλαδή όσο μπορεί δυνάμεις του συνδυασμού του, καθώς ξέρει ότι η κατάρρευση θα είναι δεδομένη. 

Από την συνέντευξη άλλωστε που έδωσε στους καλούς συναδέλφους  Γεωργαντά και Νταβέλλο φάνηκε η αδυναμία. Θα έφτιαχνε πέρυσι, μετά από 23 χρόνια κοτζάμ σταδιάρα στον Σχιστό αλλά ο Αυγενάκης το κάνει πάρκο, «να σας δείξω και τα σχέδια» είπε για να πείσει και απλά φαντάζομαι το μειδίαμα του Θοδωρή Γεωργαντά απέναντι. Θα , θα , θα τα έκανε όλα αλλά δεν πρόλαβε στα 23 χρόνια…

«Και να ξέρετε ότι είμαστε η μοναδική ομοσπονδία που δίνει οδοιπορικά στους αθλητές» είπε λες και τους κάνει χάρη. Μα η πολιτεία του τα δίνει. Και  γι αυτό έχει πάρει 201 εκατομμύρια, καλό θα ηταν να δούμε πόσα επί του ποσοστού αφορούν μισθούς προπονητών και αθλητών από αυτά. Υποψιάζομαι ότι δεν αγγίζει το 10 με 15 τοις εκατό όλα αυτά τα χρόνια.   

Για τους αθλητές κουβέντα. Γιατί δεν είχε βάλει κανέναν στο διοικητικό συμβούλιο τόσα έτη παντοδυναμίας και προστρέχει σε αυτούς τώρα που κινδυνεύει;  Αν και νομίζω η λευκή πετσέτα φάνηκε και σε αυτή την απάντηση. «Ειχα ζητήσει και εγώ από την Κελεσίδου να είναι υποψήφια πριν από χρόνια» είπε αναγνωρίζοντας την αξία της και στέλνοντας  εκουσίως μήνυμα στον χώρο. Ψηφίστε την.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες