Για 4η φορά στην καριέρα του ο Κρίστιαν Τέιλορ αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου, δίνοντας παράσταση ψυχραιμίας και συγκέντρωσης στον αγώνα-στόχο της χρονιάς.
Ντόχα Παναγιώτης Βότσης – [email protected]
Με άλμα στο 17.92μ. στην 5η προσπάθεια, ο Τέιλορ κατάφερε για άλλη μία φορά να κερδίσει τον τελικό, παρόλο που μέχρι και την 4η προσπάθεια δεν ήταν καν στα μετάλλια και παρόλο που ξεκίνησε τον αγώνα με δύο άκυρα.
Το τριπλούν μπορεί είναι ένα από τα πιο τεχνικά και ίσως το πιο επίπονο για το σώμα αγώνισμα του στίβου αλλά δε χαίρει δυστυχώς της προβολής που έχουν άλλα αγωνίσματα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει πολλά να δώσει στο στίβο, αντιθέτως, ο Κρίστιαν Τέιλορ είναι το ζωντανό παράδειγμα για αυτό. Ο 29χρονος άλτης έχει σαρώσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια είτε βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση, όπως το 2017 στο Λονδίνο με το 18.21μ., είτε δεν είναι στα καλύτερά του. Λόγω της εμπειρίας μου στο αγώνισμα, αυτό που με κάνει να τον θαυμάζω περισσότερο από όλα είναι όμως ο άθλος του 2015. Μετά από εξέταση, το αριστερό του γόνατο το οποίο χρησιμοποιούσε μέχρι τότε στο πάτημα άρα και στην Το τριπλούν μπορεί είναι ένα από τα πιο τεχνικά και ίσως το πιο επίπονο για το σώμα αγώνισμα του στίβου αλλά δε χαίρει δυστυχώς της προβολής που έχουν άλλα αγωνίσματα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει πολλά να δώσει στο στίβο, αντιθέτως, ο Κρίστιαν Τέιλορ είναι το ζωντανό παράδειγμα για αυτό. Ο 29χρονος άλτης έχει σαρώσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια είτε βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση, όπως το 2015 στο Πεκίνο με το 18.21μ., είτε δεν είναι στα καλύτερά του. Λόγω της εμπειρίας μου στο αγώνισμα, αυτό που με κάνει να τον θαυμάζω περισσότερο από όλα είναι όμως ο άθλος του 2014-2015. Μετά από εξέταση, το αριστερό του γόνατο το οποίο χρησιμοποιούσε μέχρι τότε στο πάτημα άρα και στο επίπονο πρώτο κουτσό κρίθηκε ότι δεν θα άντεχε πολύ ακόμα την επιβάρυνση. Με πείσμα αποφάσισε να αλλάξει πόδι και να ξεκινήσει από το μηδέν, μαθαίνοντας όλες τις ασκήσεις από την αρχή. Στη συνέχεια, με το δεξί του πόδι συνέχισε το τρομερό σερί του με χρυσό και μεγάλη επίδοση το 2015 στο Πεκίνο και Ολυμπιακό χρυσό στο Ρίο.
Αξίζει εδώ να αναφέρουμε και τη συμβολή του Γουίλ Κλέι σε αυτό, ο οποίος πάντα με τις επιδόσεις του και το συναγωνισμό που προσέφερε ανέβαζε τον Τέιλορ σε άλλα ύψη σε όλα αυτά τα χρόνια που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι.
Τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια και τα τέσσερα χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα κάνουν πλέον τον Τέιλορ τον καλύτερο αθλητή που έχει περάσει ποτέ από το αγώνισμα και το μόνο που του λείπει (για λίγα εκατοστά) είναι το παγκόσμιο ρεκόρ του Τζόναθαν Έντουαρντς. Για αυτό έχει σίγουρα ακόμα καιρό.