Στον Άγιο Κοσμά έβγαλε λαγούς από το καπέλο του! Μέσα σε διάστημα μικρότερο των οκτώ μηνών διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατία, ο Κωνσταντίνος Χαλιορής δικαίωσε απόλυτα τον Λευτέρη Αυγενάκη για την επιλογή του να του αναθέσει καθήκοντα προέδρου στο αθλητικό κέντρο.
του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]
Στο διάστημα της ενασχόλησής του με τις εγκαταστάσεις, ο 40χρονος οικονομολόγος έλυσε προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τους Έλληνες ολυμπιονίκες και πρωταθλητές που προετοιμάζονται για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Τόκιο. «Ο Άγιος Κοσμας απέκτησε ζωή», δήλωσε πρόσφατα ο Χαλιορής και είπε την αλήθεια.
Σε συνεργασία με τον δήμο Αλίμου καθαρίστηκαν και καλλωπίστηκαν όλοι οι εξωτερικοί χώροι. Έγιναν ανθρώπινοι. Στη συνέχεια λύθηκαν διάφορα ζητήματα. Όπως η θέρμανση σε προπονητήρια και διαμερίσματα. Για να μπορούν οι αθλητές να προπονούνται δίχως να κινδυνεύουν με κρυοπαγήματα και για να ξεκουράζονται δίχως να ντύνονται σαν κρεμμύδια. Παράλληλα, ο Χαλιορής βελτίωσε τα οικονομικά του ΕΑΚ. Κυρίως, όμως, αξιοποίησε τα χρήματα που βρίσκονταν στο ταμείο για μια σειρά έργων που βελτίωσαν την άθληση και τη διαμονή.
Κι επειδή κάποιοι μπορεί να υποθέσουν ότι ο υπογράφων κάνει μία αγιογραφία του Χαλιορή, σπεύδουμε να εξηγήσουμε ότι η αναφορά στο έργο του έχει ως στόχο να αναδείξει τους λόγους, για τους οποίους ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε την μετάθεση του οικονομολόγου και την αναβάθμισή του. Ο Λευτέρης Αυγενάκης αποφάσισε να δώσει στον 40χρονο οικονομολόγο κεντρικό ρόλο και στο ΟΑΚΑ. Από ‘δω και μπρος ο Χαλιορής αναλαμβάνει καθήκοντα συντονιστή διευθυντή στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πρόκειται για μία θέση που μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα, διότι από τον Σεπτέμβριου αποχώρησαν η Εριφύλη – Βασιλική Γαλλή και ο Κωνσταντίνος Τσιγγάρας. Οπότε, ο Αυγενάκης αποφάσισε να αναθέσει στον Χαλιορή την αποστολή να αξιοποιήσει τη μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση της χώρας. Με βάση τις επιτυχίες του στον Άγιο Κοσμά, ο 40χρονος έχει περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει σε σχέση με τους δύο προηγούμενους.