Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

OAKA: Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση 5,8 εκατομμυρίων ευρώ

Published

on

Την προγραμματική σύμβαση για την αντικατάσταση όλων των ελαστικών τάπητων των στιβικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, έπειτα από 20 χρόνια, υπέγραψαν ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και o πρόεδρος της διοίκησης του Ολυμπιακού Σταδίου, Νεκτάριος Βιδάκης.

Το σημαντικό έργο «Συντήρηση – αντικατάσταση του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπήτων, στεγανοποιήσεις οροφών και αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης ΟΑΚΑ», προϋπολογισμού  5.847.840€ από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, η οποία θα το δημοπρατήσει, θα συνάψει τη σύμβαση με ανάδοχο και θα επιβλέψει τις κατασκευές, περιλαμβάνει:

  • Αντικατάσταση του συνόλου των συνθετικών ελαστικών ταπήτων – ταρτάν του ΟΑΚΑ (Κεντρικός Στίβος, Κ1 και Κ2, Προπονητήριο ΣΕΓΑΣ)
  • Στεγανοποίηση της οροφής του κλειστού κολυμβητηρίου, συνολικής επιφάνειας 4.953 τ.μ.
  • Αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης του ΟΑΚΑ, κατόπιν διαπίστωσης φθορών και δυσλειτουργιών τους συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων θυρών.

Στη συνέντευξη Τύπου για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, όπου παρέστη και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο υφυπουργός αθλητισμού έκανε λόγο «για μία σπουδαία ημέρα για το Ολυμπιακό Στάδιο και τον ελληνικό στίβο. Το στοίχημα είναι να βρεθεί ο στίβος του ΟΑΚΑ στο διεθνές επίκεντρο. Με την υπογραφή της σύμβασης, δρομολογείται η αποκατάσταση της μεγαλύτερης και σπουδαιότερης στιβικής εγκατάστασης της χώρας, εκεί που είχε χτυπήσει η καρδιά των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων το 2004. Ζήσαμε το αδιανόητο. Να δούμε να μην γίνεται καμία ουσιαστική εργασία για 20 χρόνια. Οι επιπτώσεις σοβαρές: Υπήρχε κίνδυνος για την ασφαλή προπόνηση των αθλητών στις εγκαταστάσεις και η κατάσταση των ταρτάν που χειροτέρευε χρόνο με τον χρόνο, συνέβαλε στην υποβάθμιση του ελληνικού στίβου και στην ώθησή του προς την εσωστρέφεια. Δεν μπορούσε να γίνει ούτε λόγος για διοργανώσεις σπουδαίας εμβέλειας σε τέτοιας κατάστασης αγωνιστικό χώρο. Χρειάστηκε η αποφασιστικότητα της παρούσας κυβέρνησης και φυσικά η παραγωγική συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για να μπει ένα τέλος στον κατήφορο και αυτής της αθλητικής εγκατάστασης.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατουλή, ο οποίος έχει αποδείξει ότι έχει «αγκαλιάσει» τον ελληνικό αθλητισμό, με το βροντερό παρόν της περιφέρειας σε όλες τις μεγάλες εθνικές αθλητικές διοργανώσεις και σε όλα τα σπουδαία πρότζεκτ κατασκευής και αναβίωσης εμβληματικών αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως η σημερινή προγραμματική σύμβαση.

Γιώργος Πατούλης (περιφερειάρχης Αττικής)

Η περιφέρεια Αττικής είναι αυτή που θα χρηματοδοτήσει το έργο και ο Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στο εγχείρημα. «Με την Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα, η Περιφέρεια Αττικής γίνεται περήφανα μέτοχος στην προσπάθεια για τη λειτουργική αναβάθμιση ενός πρότυπου αθλητικού χώρου που έχει συνδεθεί με διεθνούς εμβελείας διοργανώσεις, με κορυφαία στιγμή τους πιο επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες του 21ου αιώνα. Η υπογραφή αυτής της σύμβασης είναι το επιστέγασμα της αγαστής και ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνεργασίας που έχουμε με τον φίλο και συνοδοιπόρο Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την ενίσχυση του αθλητισμού και των αθλητών μας, που μας έχουν χαρίσει απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια στιγμές συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας.  Μια πρωτοβουλία που στηρίχθηκε θερμά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος με προσωπικό ενδιαφέρον έχει δώσει το στίγμα για την πλήρη αναδιαμόρφωση του ΟΑΚΑ ως ένα από τα πλέον αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Αττική. 
Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, επενδύοντας – γιατί πρόκειται για μια ουσιαστική επένδυση – 5,8 εκάτ. ευρώ για τη συντήρηση των ταρτάν, των οροφών και της περίφραξης του ΟΑΚΑ μέσα από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της.
Για τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και για εμένα προσωπικά, η στήριξη του αθλητισμού αποτελεί μια συνειδητή πολιτική επιλογή, με υψηλή προτεραιότητα στην ατζέντα μας»

Σοφία Σακοράφα (πρόεδρος ΣΕΓΑΣ)

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ευχαρίστησε τον υφυπουργό και ζήτησε το ΟΑΚΑ να γίνει «σπίτι του στίβου»:

«Κύριε υφυπουργέ, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όσα είπατε σήμερα, για όσα έχετε πει όλο αυτό το χρονικό διάστημα και για όσα έχετε υποσχεθεί για το χώρο που λέγεται γενικά αθλητισμός και για όσα έχετε κάνει. Θέλω να πω κάτι και θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω από την αρχή, ότι οι σημερινές εξαγγελίες, όπως και οι προηγούμενες για την Παιανία που θα είναι το «Σπίτι του κλειστού στίβου» είναι επιτακτικές και βασικές υποχρεώσεις της ίδιας της πολιτείας. Υποχρεώσεις που έχουν αργήσει πάρα πολύ και δεν είναι δικό σας το φταίξιμο κ. υφυπουργέ, δεν είναι δική σας η ευθύνη. 
Εμείς σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για ό,τι αναλάβατε. Είναι γεγονός ότι φτάσαμε στο μη παρέκει για να αναλάβει η πολιτεία τις υποχρεώσεις της κάτι που δεν τιμά γενικά το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του και ιδιαίτερα το υφυπουργείο αθλητισμού χρόνια τώρα -και όχι τώρα. 
Θα τονίσω κ. Αυγενάκη ότι η σημερινή ηγεσία του υφυπουργείου αθλητισμού, που ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία, πιστώνεται στα θετικά του υφυπουργείου και σε εσάς προσωπικά. 
Θα ήθελα, όμως, με αυτή την ευκαιρία να δεσμευτούμε και οι δύο, εσείς ως Υπουργός και εγώ ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μιας και μου έτυχε αυτή η χαρά και η τιμή, στο εξής -και θα το πω πάρα πολύ συγκεκριμένα και διαπιστωμένα ότι ο στίβος έχει ανάγκη από ανοικτό και κλειστό στίβο.
Ο ΣΕΓΑΣ λοιπόν ζητά κ. Υπουργέ το αυτονόητα από την πολιτεία, ζητάει το σπίτι του! Το γήπεδο Κ1 έτσι όπως τα θυμόμαστε όλοι και όπως λειτουργούσε το Ολυμπιακό Στάδιο και το Κ2, που είναι οι ξενώνες που φιλοξενούσαν όλους τους αθλητές που ερχόντουσαν για προετοιμασία και το κλειστό προπονητήριο. 
Θα ήθελα λοιπόν κ. υφυπουργέ να μας τα παραχωρήσετε για τα επόμενα 49 χρόνια για αποκλειστική χρήση στον ΣΕΓΑΣ, ανακαινισμένα πλήρως φυσικά, όπως και το κλειστό της Παιανίας και αυτό το ζητάμε να το χρησιμοποιούμε μόνοι μας. Ο ΣΕΓΑΣ μπορεί να αναλάβει αφ’ εαυτού τα έξοδα της λειτουργίας και της συντήρησης για όλο αυτό το χρονικό διάστημα με τη δέσμευση να τα παραδώσει στην κατάσταση που τα παρέλαβε στο τέλος του συμβολαίου αυτής της χρονικής περιόδου. 
Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε παρόμοια σύμβαση με αυτή που ανακοινώσατε μόλις προχθές και αφορούσε σε Ανώνυμη Αθλητική Εταιρία. 
Θεωρώ ότι είναι μεγάλη ευκαιρία μπροστά σε όλους να δώσουμε τα χέρια και αύριο το πρωί να ανακοινώσετε ότι ο Στίβος αποκτά το δικό του «σπίτι» και να είστε βέβαιος ότι ο Στίβος θα σας ευγνωμονεί. 
Σας εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία σε όλα τα υπόλοιπα, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για όσα κάνετε».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!