Connect with us

TOP

Οι κορυφαίοι σε άνδρες και γυναίκες

Published

on

Η τελευταία ψηφοφορία της χρονιάς για τους κορυφαίους του στίοβου, είναι αυτή της κατηγορίας ανδρών και γυναικών. Συνολικά 12 είναι οι προτεινόμενοι υποψήφιοι από τον ΣΕΓΑΣ.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Ιανουρίου και ο καθένας μπορεί να ψηφίσει τον αθλητή και την αθλήτρια που θεωρεί πως ήταν ο κορυφαίος και η κορυφαία για το 2015 εδώ. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, τόσο στην κατηγορία ανδρών-γυναικών όσο και στις υπόλοιπες θα ανακοινωθούν στις 11 Ιανουαρίου.

Άνδρες
Κώστας Δουβαλίδης – 110μ. εμπόδια (ΣΚΑ Δράμας)
Έκανε δύο φορές πανελλήνιο ρεκόρ (η μία ήταν ισοφάριση) για να καταγράψει τελικά την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα με 13.33. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου, παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε από κρύωμα, έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, ενώ ήταν και ο νικητής στο ευρωπαϊκό των ομάδων.

Αντώνης Μάστορας – ύψος (ΓΣ Ηρακλής)
Έκανε ατομικό ρεκόρ με 2.31μ. ενώ κατέκτησε και το πρώτο μεγάλο μετάλλιο της καριέρας του, στο ευρωπαϊκό κλειστού στην Πράγα, χάντοντας το χρυσό στην… ισοβαθμία. Ήταν απών από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου, καθώς έκρινε πως δεν ήταν σε καλή κατάσταση για να αγωνιστεί.

Κώστας Μπανιώτης – ύψος (Ολυμπιάδα Κομοτηνής)
Σταθερή αξία για τον ελληνικό στίβο, κατάφερε να αγωνιστεί στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Πεκίνο, κάνοντας 2.31μ. στον προκριματικό. Καλό αγώνα έκανε και στο ευρώπαϊκό των συλλόγων κατακτώντας της δεύτερη θέση με 2.28μ.

Λυκούργος Τσάκωνας- 200μ. (Ελευθέριος Βενιζέλος)
Στο ντάιαμοντ λιγκ της Ρώμης έκανε 20.09 που τον έκανε το δεύτερ κορυφαίο 200αρι όλων των εποχών στην Ελλάδα. Για το 2015, ήταν ο 3ος κορυφαίος 200αρης, ενώ στο ευρωπαϊκό των ομάδων, έκανε το νταμπλ σε 100μ. και 200μ. Αγωνιζόμενος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου κατέκτησε την 11η θέση στα ημιτελικά κάνοντας 20.22.

Λούης Τσάτουμας – μήκος (Μεσσηνιακός ΓΣ)
Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πράγας, έμεινε οριακά εκτός μεταλλίων, έχοντας καλύτερο άλμα στα 7.98μ. Στη συνέχεια η σεζόν δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε, όμως παρά τα προβλήματα τραυματισμού κατάφερε να κερδίσει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ομάδων, κάνοντας 7.77μ. και προσφέορντας πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα.

Κώστας Φιλιππίδης – επί κοντώ (Πανελλήνιος ΓΣ)
Στην κορυφαία σεζόν της καριέρας του, από πλευράς επιδόσεων, δεν κατάφερε να κερδίσει μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου. Έκανε φοβερό πανελλήνιο ρεκόρ με 5.91μ. ενώ κυνήγησε μέχρι τέλους το διαμάντι, του ντάιαμοντ λιγκ, το οποίο έχασε τελικά από τον Ρενό Λαβιλενί. Στον αγώνα του ευρωπαϊκού των ομάδων, ήταν ο νικητής με 5.80μ.

Γυναίκες
Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου – δίσκος (ΑΕΚ)
Από τις πιο βελτιωμένες αθλήτριες της χρονιάς. Κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 60μ. και να πάρει την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το 61.40μ. που σημείωσε στα Χανιά, ενώ στο ευρωπαϊκό των ομάδων ήταν τρίτη.

Νικόλ Κυριακοπούλου – επί κοντώ (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009)
Η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς σύμφωνα με την ψηφοφορία του ΠΣΑΤ. Έγινε η πρώτη εκπρόσωπος του ελληνικού στίβου που κερδίζει το διαμαντι του ντάιαμοντ λιγκ, έκανε τέσσερις φορές πανελλήνιο ρεκόρ σταματώντας στο 4.83μ. και φυσικά το αποκορύφωμα ήταν το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου.

Μαρία Μπελιμπασάκη – 200μ. (Σητειακός ΑΟ)
Είχε καλή παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου, φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό των 200μ. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατάφερε να ισοφαρίσει το ατομικό της ρεκόρ με 23.12 ενώ στο ευρωπαϊκό των ομάδων έκανε τρία αγωνίσματα (100μ., 200μ. και 4Χ100μ.) προσφέροντας σημαντικούς βαθμούς στην ελληνική ομάδα.

Ουρανία Ρεμπούλη- μαραθώνιος (ΓΣ Νέων Λέρου)
Κατάφερε να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συμμετέχοντας στο μαραθώνιο του Βερολίνου, ενώ πήρε και τον τίτλο της κορυφαίας στην Ελλάδα, κερδίζοντας το πανελλήνιο πρωτάθλημα στον Αυθεντικό.

Κατερίνα Στεφανίδη – επί κοντώ (ΑΟ Φιλοθέης)
Το χειμώνα ήταν εξαιρετική. Έκανε ατομικό και πανελλήνιο ρεκόρ με 4.77μ. ενώ κατέκτησε και το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πράγας.

Σοφία Υφαντίδου – έπταθλο (Φίλιππος Βέροιας)
Σταθερή παρουσία στους μεγάλους, αγώνες ήταν 19η στο παγκόσμιο του Πεκίνου, ενώ στο πανελλήνιο της Νάξου μάζεψε 6.113 βαθμούς. Στο ευρωπαϊκό των ομάδων ήταν τρίτη στον ακοντισμό με 55.58μ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/