Connect with us

LIST

Οι κορυφαίοι στην Κίνα

Published

on

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής άρχισε σήμερα στη Νανίνγκ της Κίνας. Το sportsfeed.gr σκιαγραφεί τα προφίλ δέκα κορυφαίων αθλητών, που αξίζει να προσέξουμε.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Η σύνδεση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Νανίνγκ με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 έφερε στην Κίνα την αφρόκρεμα της παγκόσμιας γυμναστικής. Μέσα από την πληθώρα εξαιρετικών αθλητών και αθλητριών το sportsfeed.gr επέλεξε δέκα, οι οποίοι σίγουρα θα μας απασχολήσουν.

Κοχέι Ουτσιμούρα (Ιαπωνία)
Ο Ιάπωνας αθλητής (φωτογραφία) θεωρείται από πολλούς κορυφαίος όλων των εποχών στα 25 του χρόνια. Έχει κατακτήσει πέντε Ολυμπιακά μετάλλια, ένα χρυσό και τέσσερα αργυρά, σε σύνθετο ατομικό, ομαδικό και ασκήσεις εδάφους και 13 σε παγκόσμια πρωταθλήματα, στο σύνθετο ατομικό, το ομαδικό, τις ασκήσεις εδάφους, το μονόζυγο και το δίζυγο. Είναι επίσης ο πρώτος γυμναστής, σε άνδρες και γυναίκες, που κατέκτησε όλα τα χρυσά μετάλλια στο σύνθετο ατομικό στις μεγάλες διοργανώσεις ενός Ολυμπιακούς κύκλου, συμπεριλαμβανομένων των παγκοσμίων πρωταθλημάτων 2009, 2010, 2011 και 2013 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

Σαμ Μίκουλακ (ΗΠΑ)
Ο Αμερικανός στερείται μεταλλίου σε μεγάλη διοργάνωση. Είναι εφτά φορές πρωταθλητής στα κολεγιακά πρωταθλήματα των ΗΠΑ, ενώ στους πρώτους του Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 στο Λονδίνο στάθηκε άτυχος, καθώς στο πρώτο όργανο τραυματίστηκε στον αστράγαλο. Παρ’ όλα αυτά θεωρείται ο μοναδικός που μπορεί να στερήσει από τον Ουτσιμούρα τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο του στο σύνθετο ατομικό και αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι ότι εμφανίζεται πολύ καλά προετοιμασμένος στους αγώνες του.

Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία)
Αν και η συμμετοχή του στη διοργάνωση ήταν στον «αέρα» λόγω τραυματισμού, ο Ρώσος κατάφερε τελικά να ξεπεράσει το πρόβλημά του και να ταξιδέψει στη Νανίνγκ. Ο Αμπλιάζιν κατέκτησε το 2012 στο Λονδίνο το αργυρό μετάλλιο στο άλμα και το χάλκινο στις ασκήσεις εδάφους, ενώ φέτος κατέκτησε χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια στους κρίκους και το έδαφος.

Ντενγκ Σουντί (Κίνα)
Σπεσιαλίστας στο δίζυγο και τους κρίκους, ο πρωταθλητής Κίνας αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας του για ένα μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό. Το γεγονός ότι θα αγωνιστεί εντός έδρας αποτελεί ατού, εκτός αν η πίεση της κερκίδας του φέρει μεγαλύτερο άγχος και τα αντίθετα αποτελέσματα.

Μαξ Γουίτλοκ (Βρετανία)
Πριν μερικά χρόνια οι Βρετανοί γυμναστές θα ήταν ικανοποιημένοι απλά με μία πρόκριση στο σύνθετο ατομικό. Ο 21χρονος που κατέκτησε το χρυσό στους αγώνες Κοινοπολιτείας και έχει ήδη ένα χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο ομαδικό από το 2012, βάζει τον πήχη ψηλότερα, κάνοντας λόγο για διεκδίκησης μίας θέσης στο βάθρο απέναντι στους κορυφαίους του αθλήματος.

Αλίγια Μουστάφινα (Ρωσία)
Πριν μερικές ημέρες, στις 30 Σεπτεμβρίου, έκλεισε τα 20 της χρόνια, ωστόσο το παλμαρέ της είναι ήδη εντυπωσιακό. Η Ρωσίδα γυμνάστρια κατέκτησε τα περισσότερα μετάλλια από οποιονδήποτε αθλητή, εξαιρουμένων των κολυμβητών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Χρυσό στους ασύμμετρους ζυγούς, αργυρό στο σύνθετο ομαδικό, χάλκινο στο σύνθετο ατομικό και χάλκινο στο έδαφος ήταν ο απολογισμός της. Ήταν επίσης πρωταθλήτρια κόσμου το 2010 στο σύνθετο ατομικό και το 2013 στη δοκό ισορροπίας.

Κάιλα Ρος (ΗΠΑ)
Είναι η μοναδική Ολυμπιονίκης της αμερικανικής αποστολής, έχοντας κατακτήσει το χρυσό στο σύνθετο ομαδικό, ενώ στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα πρόσθεσε στη συλλογή της τρία αργυρά μετάλλια στο σύνθετο ατομικό, τους ασύμμετρους ζυγούς και τη δοκό ισορροπίας. Θεωρείται η δεύτερη καλύτερη γυμνάστρια στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Σιμόν Μπάιλς (ΗΠΑ)
Πρωταθλήτρια κόσμου στο σύνθετο ατομικό και στις ασκήσεις εδάφους το 2013, η Αμερικανίδα διεκδικεί μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα των μεταλλίων. Πέρσι στην Αντβέρπ έγινα η πρώτη γυμνάστρια μετά τη Μουστάφινα το 2010, που προκρίθηκε στους τελικούς και των τεσσάρων οργάνων και δεν έπεσε κάτω από την τέταρτη θέση σε κανένα από αυτά.

Οξάνα Τσουσοβίτινα (Καζακστάν)
Θρυλική μορφή της παγκόσμιας γυμναστικής. Στα 39 της χρόνια και έχοντας βλέψεις για το Ρίο, θα αγωνιστεί ξανά με τη σημαία του Καζακστάν, έχοντας κλείσει στο Λονδίνο τον κύκλο των αγωνιστικών της συμμετοχών ως Γερμανίδα υπήκοος. Αυτό είναι το ενδέκατο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο οποίο θα πάρει μέρος, ενώ κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων μεταλλίων σε παγκόσμιο, με εννιά στο άλμα. Την τροπαιοθήκη της κοσμούν και δύο Ολυμπιακά μετάλλια, ένα χρυσό και ένα αργυρό.

Λαρίσα Ιορντάκε (Ρουμανία)
Η 18χρονη Ρουμάνα είναι η κορυφαία της γενιάς της αλλά της λείπει ένας μεγάλος τίτλος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ή Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο περσινό παγκόσμιο κατάφερε να αποκτήσει όλο κι όλο ένα χάλκινο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, αποτέλεσμα δυσανάλογο με τα στάνταρ της. Στη Νανίγκ «διψάει» για μία μεγάλη διάκριση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/