Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Παρίσι 2020: «Οικονομική καταστροφή η αναβολή για το 2021»

Published

on

Η οργανωτική επιτροπή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου Παρίσι 2020 μαζί με τη γαλλική ομοσπονδία στίβου εξέδωσαν πριν από λίγο ανακοίνωση καθιστώντας και επίσημη την ακύρωση της διοργάνωσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:
«Κατόπιν της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε η εκτελεστική επιτροπή του Παρίσι 2020 και η γαλλική ομοσπονδία στίβου αποφάσισαν από κοινού να ακυρώσουν το 25ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που θα γινόταν από 25 μέχρι 30 Αυγούστου στο στάδιο Σαρλέτι. Μετά από προσπάθεια εβδομάδων για να βρεθεί λύση, με λύπη ανακοινώνουμε ότι καταλήξαμε σε αυτήν την απόφαση.
Στο πλαίσιο μιας άνευ προηγουμένου κρίσης στον τομέα της υγείας και με τους κινδύνους που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία να μην μπορούν ακόμα να ελεγχθούν, η οργανωτική επιτροπή και η ομοσπονδία υιοθέτησαν μια υπεύθυνη θέση. Η απόφαση αυτή επιβάλλει να μπει η δημόσια υγεία πάνω από όλα καθώς και η καταπολέμηση του κορονοϊού.
Από την αρχής της κρίσης ήμασταν σε διαρκή επαφή με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου, τις κρατικές υπηρεσίες (υπουργείο υγείας, αθλητισμού και υγείας) και μελετήσαμε όλες τις πιθανές επιλογές για τη διατήρηση του κινήτρου στους αθλητές και την προσμονή στους φιλάθλους, έχοντας πάντα σε προτεραιότητα την υγεία.
Η ιατρική επιτροπή της ομοσπονδίας μας ήταν αρνητική εκτιμώντας ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος για την έκθεση της δημόσιας υγείας ενισχύοντας την άποψη που υποστήριζε πως δε γίνεται να διεξαχθεί το ευρωπαϊκό.
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία και οι υπόλοιποι συνεργάτες μας ενημερώθηκαν περί αυτό και συμμετείχαν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη.
Η απόφαση πάρθηκε με τις βασικές προϋποθέσεις να μην είναι δυνατόν να διατηρηθούν, την οργανωτική επιτροπή να μην μπορεί να εγγυηθεί για την υγεία των αθλητών, των θεατών και όλων των διαπιστευμένων (συνοδοί, εθελοντές, τεχνικό προσωπικό, ΜΜΕ), ενώ υπάρχει και ο περιορισμός των μετακινήσεων εντός Σέγκεν καθώς και την αδυναμία να υπάρξει εγγύηση για σωστή προετοιμασία των αθλητών που κινδυνεύουν με τραυματισμούς.
Επιπλέον δεν ήταν δυνατή η αναβολή για το 2021 καθώς οι κίνδυνοι που συνδέονται με την πανδημία, δεν είναι βέβαιο πως δε θα υπάρχουν σε ένα χρόνο από τώρα. Υπάρχει και αβεβαιότητα για την οικονομική κατάσταση στη Γαλλία αλλά και το εξωτερικό. Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, τόσο η οργανωτική επιτροπή όσο και η γαλλική ομοσπονδία δεν επιθυμούν να αναλάβουν το επιπλέον κόστος.
Επιλέγοντας να ακυρώσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η ομοσπονδία είναι εγγυήτρια για έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό για τη βιωσιμότητα της. Σε ένα αβέβαιο περιβάλλον και υπό αυτές της συνθήκες, μια αναβολή 10 ή 12 μηνών θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες.
Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στην απόφαση της ακύρωσης. ενώ λήφθηκε υπόψη και η υπερφόρτωση του καλενταριού για το 2021-2023. Μακροπρόθεσμα επικεντρωνόμαστε στο στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024 με στόχο να ανακάμψουμε.
Όλοι όσοι αγόρασαν εισιτήρια για τους αγώνες θα αποζημιωθούν πλήρως, όπως και όλοι όσοι εγγράφησαν στον αγώνα των 10χλμ».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/