ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Ολυμπιακό ρινγκ για την προετοιμασία της Εθνικής ανακοίνωσε ο Βρούτσης

Η Ελληνική Ομοπονδία Πυγμαχίας παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου για το διεθνές τουρνουά «Βασίλης Τόπαλος» (12-17 Σεπτεμβρίου) παρουσία του υπουργού αθλητισμού που έδωσε και μια πολύ σημαντική για το άθλημα είδηση.

Ο Γιάννης Βρούτσης ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα των ομοσπονδιακών προπονητών, εξήγγειλε την αγορά ενός υπερσύγχρονου ριγκ Ολυμπιακών προδιαγραφών για τις ανάγκες προπόνησης των Εθνικών ομάδων πυγμαχίας. «Βρέθηκα δίπλα στην προσπάθεια που κάνει η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, για τρεις πολύ σημαντικούς λόγους:
– Ο πρώτος είναι ότι η πρόσκληση που αποδέχθηκα είχε ως περιεχόμενο να τιμήσουμε, να θυμηθούμε και να φέρουμε στην καρδιά μας και στο μυαλό μας, τον άξιο πρωταθλητή μας που χαθηκε τόσο νωρίς και τόσο άδικα Βασίλη Τόπαλο.
– Ο δεύτερος λόγος, έχει να κάνει με το ιδεώδες και τις αξίες του αθλητισμού εν γένει. Σήμερα, ο αθλητισμός, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, χάρη στην απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μπήκε στη σωστή του θέση, έγινε για πρώτη φορά υπουργείο, μέσα στην ευρύτερη οικογένεια του υπουργείου παιδείας. Μέσω του αθλητισμού μαθαίνεις να πειθαρχείς, να σέβεσαι, να αγωνίζεσαι , να κοινωνικοποιείσαι. Μαθαίνεις να πέφτεις και να σηκώνεσαι όπως γίνεται στη ιδια την ζωή, στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Χρέος μας είναι να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο να μπει ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο του αθλητισμού, στο πλαίσιο που πρεσβεύει τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους
– Και ο τρίτος λόγος ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας και καλός μου φίλος, Χάρης Μαριόλης, που έχει αναλάβει τα ηνία ενός ιστορικού αθλήματος, και κάνουμε από κοινού αυτή την προσπάθεια να αναπτύξουμε την πυγμαχία στην Ελλάδα και να την ανεβάσουμε εκεί που της αξίζει.

Ανταποκρίθηκα άμεσα στο αίτημα που μου έθεσαν οι προπονητές των παιδιών της Εθνικής μας ομάδας και το ερχόμενο διάστημα θα αποκτηθεί ένα υπερσύγχρονο ρινγκ ολυμπιακών προδιαγραφών για να μπορούν να προπονούνται απρόσκοπτα όλα τα παιδια της Εθνικής ομάδας πυγμαχίας Θα είμαι πάντα δίπλα στα νέα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό και θα στηρίζω τις προσπάθειες των ομοσπονδιών» τόνισε ο υπουργός που βάζει τέλος σε ένα πάγιο πρόβλημα του αθλήματος.