Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ομόφωνα κατά Σακοράφα η Θεσσαλία!

Published

on

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΕΓΑΣ με την κατάρρευση του διδύμου Σακοράφα-Γιατρουδάκη από την διοικητική ηγεσία της ομοσπονδίας να επιταχύνεται απότομα μετά την αποκαλυπτική καταγγελία που λάβαμε σήμερα από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας.

Μία καταγγελία που την υπογράφουν ομόφωνα τα σωματεία μέλη, δηλώνοντας επίσημα πως εξαπατήθηκαν και είναι πλέον απέναντι στην διοίκηση Σακοράφα, που δείχνει πολύ μεγάλη αδυναμία να διοικήσει τον χώρο του στίβου.
Η καταγγελία πέραν της επανάστασης που κήρυξαν τα σωματεία της Θεσσαλίας κατά της διοίκησης Σακοράφα-Γιατρουδάκη, είναι αποκαλυπτική καθώς αναδεικνύει την πλήρη εξαπάτηση των μελών του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ σχετικά με την διαδικασία επιλογής των τεχνικών συμβούλων. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ στην εισήγησή της οι επιλογές των τεχνικών συμβούλων, έγιναν σε συνεννόηση και με εισήγηση όλων των αρμόδιων ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ. Πιστεύοντας τα λόγια της προέδρου, τα μέλη του ΔΣ στη μεγάλη τους πλειοψηφία αποδέχτηκαν την εισήγησή της, τονίζοντας πως αν και δεν υπήρξε κάποια διαδικασία επιλογής ούτε διαφάνεια στον τρόπο επιλογής των τεχνικών, συναινούν μόνο και μόνο επειδή πρόκειται για προτάσεις των ΕΑΣ.
Έτσι νόμιζαν… Καθώς όπως αποκαλύπτεται σήμερα με την έγγραφη καταγγελία του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, η οποία στάλθηκε στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και στα ΜΜΕ, η πρόεδρος της ομοσπονδίας εξαπάτησε τα μέλη του ΔΣ αποκρύπτοντας τα πραγματικά γεγονότα και παρουσιάζοντας την εισήγησή της ως προτάσεις των ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ μόνο και μόνο για να υφαρπάξει την θετική ψήφο των μελών του ΔΣ. Αν όλα αυτά έγιναν έτσι όπως καταγγέλλονται είναι ξεκάθαρο πως η ημερομηνία λήξης της προέδρου πλησιάζει και δεν θα είναι καθόλου έκπληξη για κανέναν.
Εμείς στην παρούσα φάση δεν θα σχολιάσουμε περισσότερα για τις πρακτικές της καταρρέουσας προέδρου και του κυρίου της που λειτουργεί ως αντ’ αυτής, παραθέτουμε την έγγραφη καταγγελία που λάβαμε και αναμένουμε να δούμε ποιές θα είναι και οι επίσημες αντιδράσεις της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, οι οποίοι προφανώς και εξαπατήθηκαν (όπως διαδίδεται και από τους ίδιους) για να πειστούν να ψηφίσουν κάτι που όπως επανέλαβαν πολλές φορές στις τοποθετήσεις τους εντός του ΔΣ τους έβρισκε αντίθετους.

Ακολουθεί η επιστολή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας

«ΠΡΟΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ    

ΚΟΙΝ.: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ 

ΘΕΜΑ:  ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΣΕΓΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κυρία  Πρόεδρε

Την Πέμπτη 13/1/2022 αναρτήσατε στο σάιτ του ΣΕΓΑΣ τον Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του Προέδρου μας. Η ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ της ΕΑΣ για Τεχνικό Σύμβουλο η οποία σας επιδόθηκε γραπτώς αλλά και προφορικά από τον Πρόεδρο στην συνάντηση που είχατε στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ ήτανε για τον κ. Χαλίτσιο Χρήστο. Ο κ. Χαλίτσιος εκτός από τα καθήκοντα του Τ.Σ  ταυτόχρονα  εκτελούσε και τα καθήκοντα του υπαλλήλου της ΕΑΣ. Σας ενημερώνουμε για μια ακόμα φορά ότι τον κ. Χαλίτσιο τον προσλάβαμε το 2018 σαν Τεχνικό σύμβουλο και ταυτόχρονα υπάλληλο γραφείων της ΕΑΣ μετά από παρότρυνση της προηγούμενης Διοίκησης. Μάλιστα μας δόθηκαν συγχαρητήρια απ΄ τους κ.κ. Παναγόπουλο και Σεβαστή, λέγοντας στην ΕΠΑΚΑΒ του  ότι αυτό πρέπει να είναι πλέον το νέο μοντέλο λειτουργίας των ΕΑΣ. Τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια απ την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ για τον ΣΕΓΑΣ είναι περίπου 150.000€ διότι πριν το 2018 απασχολούσαμε δυο υπαλλήλους και δύο Τεχνικούς συμβούλους.

Εσείς όμως τον κ. Χαλίτσιο  επιβραβεύοντας τον προφανώς για την υπεραξία που παρήγαγε όχι μόνο δεν του ανανεώσατε την σύμβασή του, αλλά τον αφήσατε και απλήρωτο μέχρι σήμερα, απ’ την μέρα που αναλάβατε  Πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ (5184 € ), εν αντιθέσει με άλλους υπαλλήλους που σήμερα είναι εξοφλημένοι. Δούλευε καθημερινά χωρίς να τον πληρώνετε και μείς τον λέγαμε για πολύ καιρό να μην ανησυχεί.  Όταν τον κάλεσαν αναπληρωτή σε σχολείο της Εύβοιας, μας ενημέρωσε και εμείς του είπαμε να αποδεχθεί την τοποθέτησή του και επειδή είναι άριστος γνώστης των Η/Υ από εκεί καθημερινά διεκπεραίωνε τις υποχρεώσεις της ΕΑΣ. Κάθε Παρασκευή μεσημέρι βεβαίως ερχόταν στη Λάρισα και έφευγε χαράματα Δευτέρας.  

Με έκπληξη μάθαμε ότι είπατε στο Δ.Σ. ότι ο κ. Χαλίτσιος δεν ήθελε να εργασθεί και ότι είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο άτομο και ότι έχετε ακούσει παρά μόνον τα καλύτερα για αυτόν και απ’ τον Πρόεδρό μας και τα προσόντα του είναι πολύ περισσότερα από αυτά που χρειάζονται για τη θέση αυτή. Άρα θα πρέπει να συμπεράνουμε ως  στρατηγική επιλογή της διοίκησης σας ότι άνθρωποι αξιόλογοι και με προσόντα δεν αποτελούν προτεραιότητα για τη στελέχωση της ομοσπονδία μας! Για τον κ. Χαλίτσιο και το ποιος πραγματικά είναι , εμείς που τον ζούμε καθημερινά τρία χρόνια, επιτρέψτε μας να σας τονίσουμε την ποιό σημαντική δεξιότητά του, ανεξάρτητα απ’ τις ακαδημαϊκές και τις κοινωνικές του περγαμηνές, που μπορεί να έχουν διαγνωστεί από τους συνεργάτες σας.  Αυτή ήταν η οργανωτική – συναισθηματική δέσμευση που έδειξε 3 χρόνια τώρα προς τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας! 

Όμως για την υπόθεση του  κ. Χαλίτσιο κρύφθηκε  η αλήθεια κυρία Πρόεδρε. Η αλήθεια είναι ότι την προηγουμένη του συμβουλίου σας (12/1/2022) ο Πρόεδρός μας κ. Καφφές επικοινώνησε  με τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιατρουδάκη και τον ρώτησα τι έγινε  τελικά με τον Χαλίτσιο και αυτός του είπε ότι ακόμα δεν πάρθηκε απόφαση. Τον ενημέρωσε ο κ. Καφφές  ότι παρά τις δυσκολίες  που του παρουσιάσατε στη συνάντησή σας , ο κ. Χαλίτσιος δέχθηκε τελικά να συνεχίσει  να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όπως ακριβώς σας είπε και κατ’ ιδίαν με την κ. Σακοράφα.  Ο Γεν. Γραμματέας είπε ότι θα επικοινωνούσε με την Πρόεδρο και θα τηλεφωνούσε σε λίγο. Μέχρι σήμερα 20-1-2022 ο Γεν. Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ δεν πήρε ακόμα τηλέφωνο, γιατί αποφασίσατε τελικά εσείς για την ΕΑΣ χωρίς καν να μας ενημερώσετε.

Και εσείς τι κάνατε τελικά. Προσλάβατε τον Κύριο  Χρήστο Λιάκα (σεβαστός και αξιόλογος όπως άλλωστε και όλοι οι προπονητές μας) ο οποίος είναι διορισμένος καθηγητής στο Βόλο, με τα καθήκοντα μόνο του Τεχνικού Συμβούλου χωρίς να σας ενδιαφέρει το πώς θα λειτουργήσει η ΕΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.   Oλες οι ΕΑΣ βέβαια της χώρας μας έχουν έναν ή περισσότερους υπαλλήλους.  Σας παραθέτουμε ενδεικτικά ορισμένες από τις δραστηριότητες της ΕΑΣ που υλοποιούσε ο κ. Χαλίτσιος και τις οποίες αντικειμενικά δεν δύναται να υλοποιήσει ο κ.Λιάκας αφού βεβαίως  και εσείς  δεν του τις ζητήσατε :

1) Εξυπηρέτηση σωματείων σχετικά με την γραφειοκρατία που σχετίζεται με τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ (έγγραφα κλπ)

2) Διατήρηση αρχείου δελτίων ΣΕΓΑΣ

3) Έκδοση δελτίων ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ για τις ηλικίες κάτω των 13 ετών

4) Αποστολή διμηνιαίων οικονομικών απολογισμών στον ΣΕΓΑΣ

5) Συνεργασία με τον λογιστή ΕΑΣ για την παρακολούθηση των οικονομικών λειτουργιών της ΕΑΣ

6) Αποστολή αλληλογραφίας του ΣΕΓΑΣ και ενημέρωση των σωματείων

7) Οργάνωση των αγωνιστικών διαδικασιών για τους αγώνες της ΕΑΣ (διασυλλογικά, αγώνες εκτός σταδίου κτλ)

8) Εκτέλεση των αγώνων της ΕΑΣ (διασυλλογικά, αγώνες εκτός σταδίου κτλ)

9) Μέριμνα για τις post event διαδικασίες των αγώνων (έκδοση αποτελεσμάτων, στατιστικά, οικονομικά κλπ)

10) Διατήρηση των βιβλίων (πρωτόκολλο, βιβλίο εσόδων εξόδων, πρακτικά Δ.Σ.)

11) Ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα και την καθημερινότητα στον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ

12) Επικοινωνίες με Περιφέρεια, Δήμο, Στάδια και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται στην λειτουργία της ΕΑΣ καθώς και για τις διοργανώσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων

13) Συνεργασία με τους συνδέσμους Κριτών της όρια της ΕΑΣ 

14) Διεκπεραίωση πληρωμών του ΣΕΓΑΣ στα σωματεία έναντι ενίσχυσης προπονητικού έργου από την αξιολόγηση…                  

Και άλλες πολλές.

Δεν ξέρουμε κυρία Πρόεδρε αν ενημερωθήκατε ότι η ΕΑΣ Θεσσαλίας είναι η ποιό δραστήρια και πετυχημένη τουλάχιστον στο επίπεδο των διοργανώσεων.

Αυτή που για πάρα πολλά χρόνια κάνει με επιτυχία τρία Πανελλήνια Πρωταθλήματα ετησίως,  διοργανώνει το πολυπληθέστερο  RUN GREECE στη χώρα μας και πάρα πολλούς δρομικούς αγώνες. Έχει κάνει παρεμβάσεις και επαφές και στις 4 πόλεις της Θεσσαλίας με κοινωνικούς εταίρους και έχει άριστη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού. Όλα στην ΕΑΣ έχουν ψηφιοποιηθεί, οι συναλλαγές μας είναι πεντακάθαρες και γίνονται μόνο ηλεκτρονικά. Δημιουργήσαμε μια υπέροχη ιστοσελίδα και αυτές τις μέρες μεταφέρουμε τα γραφεία μας στο στάδιο «ΑΛΚΑΖΑΡ» όπου μας παραχωρήθηκε τεράστιος χώρος για τις ανάγκες μας απ’ την διοίκηση του ΕΑΚΛ. Και όλα αυτά με την αμέριστη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και των Δήμων της Θεσσαλίας, χωρίς καμιά επιβάρυνση του ΣΕΓΑΣ.

Ο κεντρικός ΣΕΓΑΣ οφείλει  σήμερα στην ΕΑΣ 5100€. Τα έσοδα που είχε η ΕΑΣ απ’ τους δρομικούς αγώνες, δεν υπάρχουν απ΄ την αρχή της πανδημίας. Αναρωτηθήκατε ποτέ πως πορευόμαστε και πως λειτουργούμε. Γνωρίζετε ότι πληρώνουμε ιδίοις εξόδοις σχεδόν τα πάντα στην ΕΑΣ. Γνωρίζετε ότι με προσωπικά χρήματα  του Προέδρου μας έμειναν στο ξενοδοχείο ως τις 16:00 το απόγευμα οι υπάλληλοι του ΣΕΓΑΣ στον Βόλο. Ρωτήστε τον κ. Γκόγκα να σας ενημερώσει. Παρακαλούμε  λοιπόν να τακτοποιηθούν οι οφειλές για την καλύτερη λειτουργία μας. 

Κλείνοντας κ. Σακοράφα πρέπει να ξέρετε ότι στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ είμαστε μια ομάδα εθελοντών παραγόντων χωρίς να μας χωρίζουν ούτε παραταξιακές, ούτε κομματικές λογικές. Αντιμετωπίζουμε όλα τα θέματα που μας απασχολούν με οδηγούς την εντιμότητα , την νομιμότητα και την Δικαιοσύνη.  Διαλέξαμε βλέπετε την ανηφόρα στη ζωή μας , όχι τον εύκολο κατηφορικό δρόμο κάποιων άλλων και είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε μέχρι τέλους το έντιμο μονοπάτι της καρδιάς μας. Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε καθημερινά ότι έχουμε ανάγκη στον ΣΕΓΑΣ όχι μόνο από ύφος αλλά και από ήθος. Εμείς στη Θεσσαλία ήμασταν και θα παραμείνουμε «αναρχικοί» με την καλή έννοια του όρου, ότι δεν υποτασσόμαστε τυφλά σε κανέναν, αλλά μάθαμε στην ζωή μας να υποτασσόμαστε και να υπηρετούμε ηθικές αξίες και αρχές. Εμείς είμαστε οι καπετάνιοι της μοίρας της δικής μας και των Αθλητών μας και κανέναν δεν επιτρέπουμε να αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς. Ξέρετε κάτι, αν διευθύνουν οπουδήποτε οι ανίκανοι, οι ανάξιοι  και οι ανήθικοι τότε αποκλειστικά φταίνε οι ικανοί, οι άξιοι, οι ηθικοί αλλά και η γενικότερη απαξίωση που επικρατεί σήμερα. Οι γενναίοι όμως  πεθαίνουν μια φορά ενώ οι δειλοί κάθε μέρα. Εμείς οι παράγοντες της Θεσσαλίας, να το καταλάβετε καλά, έχουμε την κάπα μας καθαρή και όπου «γουστάρουμε» την κρεμάμε, που είπε πριν πολλές δεκαετίες ο φονευθείς Δημοσιογράφος Κώστας Βιδάλης. Μας βάλατε όλους απέναντι. Καληνύχτα σας.

Λάρισα  20-1-2022

Για το ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  1. ΚΑΦΦΕΣ  ΗΛΙΑΣ
  1. ΣΑΧΙΝΗΣ  ΖΑΚΟΣ
  1.   ΜΑΣΤΡΑΦΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
  1.   ΚΑΤΣΑΡΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
  1.   ΚΥΡΙΤΣΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  1.   ΓΟΥΣΙΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  1.   ΓΙΑΛΕΡΝΙΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ»  

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!