Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

ΟΡΕΓΚΟΝ 2022: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του Τεντόγλου για το χρυσό

Published

on

Εξ’ ορισμού, ο χρυσός Ολυμπιονίκης είναι πάντα το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο σε όποια διοργάνωση και να συμμετέχει. Αυτό ισχύει και για τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος και με τη λίστα για το παγκόσμιο του Όρεγκον να έχει γίνει γνωστή, έχουμε πλέον ξεκάθαρη εικόνα μέσα από το ρεπορτάζ για το τι να περιμένουμε τα ξημερώματα της 16η Ιουλίου.

Καταρχάς επιβεβαιώνεται η είδηση που ανέφερε το Sportsfeed σχετικά με τον Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία, καθώς οι Κουβανοί δεν τον δήλωσαν στο παγκόσμιο και δε θα αγωνιστεί. Ο Κουβανος έτσι και αλλιώς δεν έκανε προπονήσεις το τελευταίο διάστημα και είχε στραφεί περισσότερο στην καριέρα που θέλει να κάνει ως τραγουδιστής.
Από κει και πέρα, έχουμε και λέμε:

O κάτοχος του τίτλου
Από τον τραυματισμό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και μετά, ο Τάτζαϊ Γκέιλ (Τζαμάικα) δεν έχει καταφέρει να επανέλθει. Πραγματοποίησε τον πρώτο του αγώνα τον Απρίλιο και μέχρι το περασμένο Σάββατο είχε συμπληρώσει πέντε αγώνες με καλύτερη επίδοση το 7.97μ. Δυστυχώς όμως τραυματίστηκε πάλι στο ίδιο γόνατο με τους Ολυμπιακούς και η συμμετοχή του στο παγκόσμιο είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Οι Αμερικανοί
Η μεγάλη σχολή του μήκους, φαίνεται πως έχει ξεμείνει από άλτες. Κανείς από τους την πρώτη τριάδα των τράιαλς δεν έχει το όριο πρόκρισης (8.22μ) οπότε το πλασάρισμα τους καταγράφηκε μόνο για το εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Από κει και πέρα, οι Αμερικανοί έχουν δύο άλτες που έχουν το όριο (αλλά ήταν εκτός τριάδας των τράιαλς). Ο 29χρονος Μαρκίς Ντέντι που ήταν τρίτος στο παγκόσμιο κλειστού φέτος στο Βελιγράδι και φέτος έχει 8.04μ και 8.41μ με +3,3 και ο 22χρονος Ματ Μπόλινγκ που έχει φετινό 8.25μ αλλά τον κλειστό με το ατομικό του ρεκόρ στον ανοιχτό να είναι 8.02μ (από πέρσι). Μέσω ranking υπάρχει και ο Στέφιν Μακάρτερ που φέτος έχει 8.15μ και ατομικό 8.26μ. Οι Αμερικανοί δε θα αφήσουν την ομάδα τους χωρίς άλτη στο μήκος και το πιο πιθανό είναι να επιλέξουν μόνο τον Ντέντι που είναι έμπειρος και μπορεί να βρεθεί στο βάθρο.

Ο νικητής του ντάιαμοντ λιγκ
Με wild card μέσω του ντάαιμοντ λιγκ, έχει πάρει την πρόκριση ο Τομπίας Μόντλερ. Φέτος έχει πηδήξει 8.27μ (+1,4) που είναι και το ατομικό του ρεκόρ στον ανοιχτό ενώ έχει και ένα 8.43μ με τον άνεμο όμως στο +2,4. Ο 26χρονος Σουηδός είναι πάντα ο πιο επικίνδυνος Ευρωπαίος αντίπαλος του Τεντόγλου και φέτος θα είναι και ο πιο υπολογίσιμος στο παγκόσμιο. Ήταν δεύτερος στο παγκόσμιο κλειστού φέτος με 8.38μ.

O No1 στον κόσμο
Ο Σάιμον Έχαμερ έχει αυτή τη στιγμή την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με 8.45μ την οποία μάλιστα έκανε εντός δεκάθλου. Από τις 7 Μαΐου μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει έξι αγώνες ο ένας εντός δεκάθλου. Κατά ημερολογιακή σειρά τα αποτελέσματα του ήταν: 8.45μ – 8.13μ – 8.12μ – 7.95μ και 7.81μ. Έχοντας και το δέκαθλο στην πλάτη του, είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα βρεθεί στο Όρεγκον με το μήκος να ξεκινά την πρώτη μέρα με τον προκριματικό και ο τελικός να διεξάγεται τη 2η. Το δέκαθλο είναι στο πρόγραμμα πέντε μέρες αργότερα. Οι πιθανότητες του Ελβετού για μετάλλιο στο παγκόσμιο, είναι σαφώς μεγαλύτερες στο μήκος παρά στο δέκαθλο.

Τα αουτσάιντερ
Ο 23χρονος Ινδός Μουραλί Σρεσανκάρ είναι υπολογίσιμος αντίπαλος. Φέτος έχει κάνει οκτώ αγώνες και τα αποτελέσματα του είναι 8.17μ – 8.09μ. – 8.36μ – 8.31μ. – 7.95μ – 7.81μ. – 8.01μ – 8.23μ. Στο παγκόσμιο κλειστού στο Βελιγράαδι, με 7.92μ ήταν 7ος και στους Ολυμπιακούς πέρσι 25ος.
Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης και μοναδικός εκπρόσωπος της Κούβας στο Όρεγκον, Μαϊκελ Μασό έχει πηδήξει φέτος 8.14μ και έχει ατομικό 8.39μ. Κλειστό δεν έκανε και στο Όρεγκον επιστρέφει σε παγκόσμιο μετά από πέντε χρόνια και τη συμμετοχή του στο Λονδίνο το 2017 όπου ήταν 5ος με 8.26μ.
Ο Ιάπωνας Γιούκι Σανιόκα έχει ατομικό από πέρσι 8.36μ (+0,6) αλλά μάλλον αυτό είναι και το ταβάνι του. Φέτος έχει 8.27μ έχοντας τρεις αγώνες όλους εντός Ιαπωνίας.
Ο πολύπειρος Εμιλιάνο Λάσα, σε ηλικία 32 ετών φέτος έκανε ατομικό ρεκόρ με 8.28μ. Αν πάει 8.35μ θα μπει στα μετάλλια.
Το ατομικό ρεκόρ του 25χρονου Κινέζου Τζιάναν Γουάνγκ είναι 8.47μ (+0,7) αλλά από το 2018. Στο μοναδικό φετινό του αγώνα πήδηξε 8.07μ ενώ πέρσι στο Τόκιο ήταν 5ος με 8.17μ. Ο δεύτερος Κινέζος του παγκοσμίου, Τσάνγκου Χυάνγκ, πραγματοποίησε όλη την προετοιμασία του στην Ευρώπη και αγωνίστηκε τρεις φορές τον Ιούνιο στην Ισπανία πηδώντας 7.81μ – 8.10μ – 8.01μ. Το ατομικό του είναι 8.33μ (+0,5) και στο Όρεγκον το 2016 είχε κερδίσει το χαλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού με 8.21μ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/