Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes η 22χρονή τενίστρια έγινε φέτος η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια όλων των εποχών, αφού ξεπέρασε σε κέρδη τη Σερένα Γουίλιαμς.
Το 2018 στον τελικό του αμερικανικού όπεν η Οσάκα κατέκτησε το πρώτο της γκραν σλαμ, στερώντας το τίτλο από τη Σερένα Γουίλιαμς. Δύο χρόνια αργότερα η Γιαπωνέζα αθλήτρια κατάφερε να πάρει ένα ακόμα τίτλο από την Αμερικανίδα, καθώς με τα 37,4 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε τους τελευταίους μήνες, 1,4 εκατομμύρια περισσότερα από τη Σερένα, έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια όλων των εποχών. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Μαρία Σαράποβα που το 2015 είχε βγάλει 29,7 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes που αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα η Οσάκα βρίσκεται στην 29 θέση ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές, τη στιγμή που η Γουίλιαμς βρίσκεται στην 33 θέση. Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2016 που δύο αθλήτριες βρίσκονται ανάμεσα στους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές.
Γιατί «πουλάει» η Οσάκα
Σύμφωνα με τον καθηγητή αθλητικών επιχειρήσεων στο USC Ντέιβιντ Κάρτερ η Οσάκα, εκτός από τενίστρια, είναι ένα φρέσκο πρόσωπο με μία υπέροχη ιστορία από πίσω, ενώ σε συνδιασμό με το νεαρό της ηλικίας της, αλλά και το γεγονός ότι «κουβαλά» δύο πολιτισμούς, βοηθά να αναδειχνεί σε ένα σύμβουλο του παγκόσμιου μάρκετινγκ και από ότι φαίνεται θα σταματήσει την κυριαρχία της Γούιλιαμς που τα τελευταία 4 χρόνια ήταν σταθερά η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια.
Η πορεία όμως της Οσάκα ως στην κορυφή παρουσιάζει ενδιαφέρον. Γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1997 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Η μητέρα της είναι Γιαπωνέζα, ενώ ο πατέρας της έχει καταγωγή από την Αϊτή. Στα 3 της μετακόμοισαν στις ΗΠΑ, οπού αρχικά εγκαταστάθηκαν στο Λονγκ Άιλαντ και στη συνέχεια στη Φλόριντα. Ο πατέρας της εμπνευσμένος από τον πατέρα των αδερφών Γουίλιαμς, ξεκίνησε να προπονεί τη Ναόμι και την αδερφή της Μαρί από μικρή ηλικία.
Το 2014 ένα μήνα πριν συμπληρώσει τα 16 της χρόνια, έγινε επαγγελματίας αθλήτρια, ενώ δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε στο νούμερο 40 της παγκόσμιας κατάταξης.
Το Μάρτιο του 2018 κέρδισε τον πρώτο της τίτλο, αφού κατέκτησε το Indian Wells και οι επόμενοι 12 μήνες ήταν καθοριστικοί για την αθλήτρια, καθώς έγινε η πρώτη αθλήτρια από την Ιαπωνία που κερδίζει κάποιο γκραν σλαμ, ενώ έγινε και η πρώτη Ασιάτισα τενίστρια που βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.
Η απόφαση της αθλήτριας που έχει διπλή υπηκοότητα να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ιαπωνίας, αποδείχθηκε σοφή, διότι λόγω της δημοσιότητάς της, έχει προσελκύσει πολλούς χορηγούς.
Η Οσάκα έχει κλείσει εώς τώρα συνεργασίες με περισσότερες από 15 εταιρείες, ενώ το γεγονός ότι η Σαράποβα τελείωσε την καριέρα της και η Σερένα βρίσκεται στα 39 της χρόνια, έστρεψε και το ενδιαφέρον πολλών σε αυτή, ανάμεσά τους και της Nike, η οποία πρόκειται να δημιουργήσει μία σειρά ρούχων με το όνομά της.
Η ντροπαλή στη καθημερινή της ζωή αθλήτρια συνεργάζεται και με μία πληθώρα άλλων μαρκών έχει δηλώσει: «Έχω αναθέσει στην ομάδα μου να βρουν μάρκες που να ταιριάζουν με την προσωπικότητά μου και τα ενδιαφέροντά μου. Ενδιαφέρομαι πραγματικά να βλέπω μία νέα επιχείρηση να μεγαλώνει».
Πηγή Forbes