Με πέντε άλματα, από τα οποία τα δύο πετυχημένα και τελικό ύψος το 5.82μ ολοκλήρωσε τον αγώνα επί κοντώ στην Οστράβα ο Εμμανουήλ Καραλής.
Ο Νο2 όλων των εποχών στο αγώνισμα, ξεκίνησε τον αγώνα του από το 5.62μ για… προθέρμανση και όπως ήταν αναμενόμενο, το πέρασμα του ήταν αρκετά ψηλότερο.
Συνέχισε στο 5.82μ όπου και πάλι είχε ένα ψηλό και καθαρό πέρασμα με την πρώτη, καθαρίζοντας και τη νίκη στην αγώνα καθώς ο Μπαπτίστ Τιερί (Γαλλία) που τον ακολούθησε στο 5.82μ έμεινε στο 5.62μ (ο μοναδικός από τους υπόλοιπους που το πέρασε).
Στη συνέχεια ο Καραλής τοποθέτηση τον πήχη στα 6.00μ για να προσθέσει άλλον έναν εξάμετρο αγώνα, αλλά σήμερα δεν ήταν η μέρα του και ολοκλήρωσε στο χαμηλό (για τα δεδομένα του) 5.82μ.