Πολλά μεγάλα ονόματα θα δώσουν το παρόν στο Γκόλντεν Σπάικ της Οστράβα (Τσεχία) στις 16 Ιουνίου, όμως μία κούρσα είναι που κλέβει την παράσταση. Τα 800μ των γυναικών.
του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]
Η απίθανη Όντρι Βερό (Ελβετία) θα τρέξει για πρώτη φορά ως το Νο3 όλων των εποχών, έχοντας πολύ φρέσκο ακόμα το 1:53.98 από την περασμένη Κυριακή στο ντάιαμοντ λιγκ της Στοκχόλμης. Δύσκολα θα τρέξει δεύτερη συνεχόμενη κούρσα κάτω από 1:54.00 σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά κυρίως γιατί δε θα έχει την κόντρα από την Κίλι Χόντγκινσον (Βρετανία) που δε θα αγωνιστεί στην Οστράβα.
Ωστόσο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς στο συγκεκριμένο αγώνα, θα τρέξει και η Φέμκε Μπολ (Ολλανδία) που από φέτος έχει αφοσιωθεί στα 800μ . Αυτή θα είναι η πρώτη της κούρσα στο αγώνισμα σε 400αρα πίστα ανοιχτού στίβου. Toν περασμένο Φεβρουάριο, έτρεξε στο μίτινγκ κλειστού στο Λιεβάν σε 1:59.07 κάνοντας εθνικό ρεκόρ. Στόχος της είναι στην πρώτη της κούρσα στον ανοιχτό, να πάει κάτω από 1:57.00 και έχει ενδιαφέρον αν θα μπορέσει να ακολουθήσει το ρυθμό της Βερό.