Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Οτοπένι 2025: Στον τελικό των 200μ μεικτής ο Ρούτουλας

Published

on

O δεύτερος τελικός για την ελληνική αποστολή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων του Οτοπένι ήρθε στα 200μ μεικτής των εφήβων, με τον Ιάσονα Ρούτουλα να κερδίσει την θέση του στην κορυφαία οκτάδα της διοργάνωσης.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Στα προκριματικά της δεύτερης μέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων – νεανίδων στο Οτοπένι της Ρουμανίας αγωνίστηκαν τέσσερις Έλληνες κολυμβητές. Στα 200μ μεικτής ξεχώρισε ο Ιάσονας Ρούτουλας, καθώς με χρόνο 2:01.06 κατάφερε να καταλάβει την έκτη θέση με την ολοκλήρωση όλων των σειρών. Έτσι, το απόγευμα στις 19:18 θα συμμετάσχει στον τελικό του αγωνίσματός του και θα κολυμπήσει στη διαδρομή Νο7. Ταχύτερος των προκριματικών ήταν ο Ρώσος, Μικαΐλ Σερμπάκοφ (Ρωσία) με 1:59.09. Ο Βασίλης Χάρα ολοκλήρωσε στην 14η θέση με 2:02.65.
Στο 200άρι ελεύθερο των εφήβων, η Ελλάδα είχε επίσης διπλή συμμετοχή. Ο Νίκος Σπαθαράκης κατέλαβε την 18η θέση με 1:50.54 και ο Γιάννης Καλαποθαράκος της 25η με 1:51.41. Για την πρόκριση στον τελικό χρειαζόταν επίδοση κάτω από το 1:49, καθώς ως όγδοος προκρίθηκε ο Γκιουλιέρμ Εσκουντέιρο (Βραζιλία) με 1:48.79 και καλύτερος όλων ήταν ο Κρίστιαν Γκίφινγκ (Αυστρία) με 1:47.94.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr