Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Παγκόσμιο ανωμάλου 2026: Τρίτο σερί χρυσό για τον Κιπλίμο

Published

on

Σε τρομερή κατάσταση ο Τζέικομπ Κιπλίμο (Ουγκάντα) κατάφερε να κερδίσει για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση το χρυσό, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου.

Στο Ταλαχάσι των ΗΠΑ, ο Κιπλίμο ολοκλήρωσε το 10αρι πρώτος σε 28:18, με τον Αιθίοπα Μπεριχού Αρεγκάγουι να ακολουθεί σε 28:36 και τον Κενυάτη Ντάνιελ Εμπένιο να καταλαμβάνει την τρίτη θέση, τερματίζοντας σε 28:45.
Μέχρι το 9ο χιλιόμετρο, ο Κιπλίμο έκανε κούρσα τακτικής και την κατάλληλη στιγμή έκανε την αλλαγή με τον Αρεγκάγουι και τον Εμπένιο να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ταχύτατο Κιπλίμο.
Στο ομαδικό η Αιθιοπία με τον Αρεγκάγου (2ος), τον Ταντέσε Γουόρκου (4ο) και τον Μπινιάμ Μέχαρί (6ο) κυριάρχησε συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς. Η Κένυα έμεινε δεύτερη έχοντας τον Εμπένιο (3ο), τον Ίσμαελ Κιπκιρούι (5ος) και τον Ντένις Κίπκεμοϊ (9ο) έχοντας 34 βαθμούς, Τρίτη η Ουγκάντα καθώς ο Κιπλίμο (1ος) δεν ήταν αρκετός. Ο Ντολοφίν Τσελίμο ήταν 7ος και ο Κένεθ Κίπροπ με τη 10η θέση έδωσαν 39 βαθμούς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr