Connect with us

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Παγκόσμιο κύπελλο 2027: Η κλήρωση των Εθνικών ομάδων

Published

on

Στη Βουδαπέστη πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων για την προκριματική φάση του παγκόσμιου κυπέλλου πόλο του 2027 τόσο για το τουρνουά των ανδρών όσο και για αυτό των γυναικών με την τελική φάση να διεξάγεται στην Αθήνα 24-28/2/2027, με τις νικήτριες ομάδες να παίρνουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028.

Σε μια τελετή με παρουσιαστές τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή υδατοσφαίρισης και πέντε φορές Ολυμπιονίκη, Φελίπε Περόνε, και την τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκη στην κολύμβηση και στέλεχος πλέον της World Aquatics, Ρανόμι Κρομοβιτζότζο, παρουσιάστηκαν οι ομάδες από τις 33 χώρες που θα λάβουν μέρος στις διοργανώσεις ανδρών και γυναικών —οι οποίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες— με έναρξη τον Δεκέμβριο.
Ως διοργανώτρια χώρα, η Ελλάδα προκρίνεται αυτόματα στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
Στην προκριματική φάση συμμετέχει κανονικά η Ρωσία. Η World Athletics ήταν από η πρώτη ομοσπονδία που έσπευσε να επαναφέρει τους Ρώσους στα ομαδικά αθλήματα.

Άνδρες
1η κατηγορία

Κωνσταντινούπολη, 11-16/1/2026
1ος όμιλος – Ιταλία, Σερβία, Ελλάδα, ΗΠΑ
2ος – Ουγγαρία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ισπανία
Τα ματς της πρεμιέρας: Ιταλία-ΗΠΑ, Σερβία-Ελλάδα, Ουγγαρία-Ισπανία, Κροατία-Μαυροβούνιο.
Οι πέντε κορυφαίες ομάδες μετά την εξαήμερη διοργάνωση θα προκριθούν στην τελική φάση εκτός άν η Ελλάδα τερματίσει εντός της πρώτης πεντάδας, οπότε θα προκριθεί για την Αθήνα και η έκτη ομάδα.
2η κατηγορία
Κωνσταντινούπολη, 18-24/1/2026
1ος – Αυστραλία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Γεωργία
2ος – Καναδάς, Ουκρανία, Ιαπωνία, Ρωσία, Ρουμανία
3ος – Βραζιλία, Κίνα, Τουρκία, Μάλτα, Αργεντινή
4ος – Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Πολωνία.
Θα προκριθούν για την τελική φάση στην Αθήνα οι δυο πρώτες ομάδες που παράλληλα θα ανέβουν στην πρώτη κατηγορία.

Γυναίκες
1η κατηγορία
Κοΐμπρα, Πορτογαλία, 14-19/12/2026

1ος όμιλος – Αυστραλία, Ουγγαρία, ΗΠΑ, Ολλανδία
2ος – Ισπανία, Ρωσία, Ελλάδα, Ιταλία
Την πρώτη αγωνιστική θα παίξουν: Αυστραλία-Ολλανδία, Ουγγαρία-ΗΠΑ, Ρωσία-Ελλάδα, Ισπανία-Ιταλία.
Οι πέντε πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης, εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στην Αθήνα, ενώ την πρόκριση θα λάβει και η ομάδα που θα καταλάβει την έκτη θέση, εφόσον η Ελλάδα τερματίσει εντός της πρώτης πεντάδας.
2η κατηγορία
Κοΐμπρα, Πορτογαλία, 7-13/12/2026
1ος – Πορτογαλία, Κροατία, Γαλλία
2ος – Κίνα, Γερμανία, Νότια Αφρική
3ος – Ισραήλ, Βρετανία, Καναδάς
4ος – Ιαπωνία, Τουρκία, Σερβία, Νέα Ζηλανδία
Για την Αθήνα θα προκριθούν οι δυο πρώτες ομάδες που παράλληλα θα ανέβουν στην πρώτη κατηγορία.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr