Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Πανελλήνιο κλειστού: Οι κορυφαίες επιδόσεις του 2025 (γυναίκες)

Published

on

Ορισμένες από τις κορυφαίες αθλήτριες της σεζόν θα συγκεντρωθούν στο ΣΕΦ για το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου (22-23 Φεβρουαρίου) και εκεί θα χρειαστεί να αποδείξουν την καλή τους αγωνιστική κατάσταση αν θέλουν να κερδίσουν τον τίτλο της πανελληνιονίκης στο αγώνισμά τους.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Πριν τα μεγάλα ραντεβού του κλειστού στίβου, όπως το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άπελντορν και το παγκόσμιο της Νάνζινγκ, μερικές αθλήτριες έχουν καταφέρει να ξεχωρίσει. Η μία από αυτές είναι η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, η οποία φέτος έχει ισοφαρίσει το ατομικό της ρεκόρ στα 60μ με χρόνο 7.24 και επιθυμεί μία πιο γρήγορη κούρσα. Στο ΣΕΦ θα έχει την ευκαιρία της.
Το ύψος έχει μείνει λίγο χαμηλά αλλά η Τατιάνα Γκούσιν θα πηδήξει όσο χρειαστεί για να επικρατήσει στον Πειραιά. Έχει 1.85μ και ίσως την δούμε να περνάει και πάνω από το 1.90μ στην προετοιμασία της για το ευρωπαϊκό του Άπελντορν. Στα 60μ εμπόδια, η Σοφία Ιωσηφίδου έχει σημειώσει νέο ατομικό ρεκόρ με 8.25, επίδοση που έχει επαναλάβει τρεις φορές φέτος και στοχεύει στον πρώτο της τίτλο στον κλειστό στίβο.
Η πιο φορμαρισμένη Ελληνίδα θα απουσιάζει από το πανελλήνιο και αυτό γιατί σπουδάζει στο Χάρβαρντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Αναστασία Ρέτσα έχει βελτιώσει δύο φορές το ατομικό της ρεκόρ στο επί κοντώ και με το 4.41μ είναι η κορυφαία Ελληνίδα της χρονιάς μέχρι στιγμής. Η 21χρονη έχει σταθερότητα στις επιδόσεις της, καθώς κυμαίνεται συνήθως στο 4.34μ.
Σε πολλές αποστάσεις των δρομικών αγωνισμάτων βλέπουμε νέα πρόσωπα να πρωταγωνιστούν. Στο 200άρι υπάρχει η 17χρονη Καλλιόπη Ρέμπελου, η οποία πέρσι συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18, ενώ στο 400άρι είναι η 23χρονη Αγάπη Ζύλαλι και στα 1.500μ η 22χρονη Εμμανουέλα Πλάκα.

Οι κορυφαίες Ελληνίδες ανά αγώνισμα

60μ: Πολυνίκη Εμμανουηλίδου – 7.24
200μ: Καλλιόπη Ρέμπελου – 25.22
400μ: Αγάπη Ζύλαλι – 55.37
800μ: Γεωργία Δεσπολλάρη – 2:03.38
1.500μ: Εμμανουέλα Πλάκα – 4:24.58
3.000μ: Αναστασία Μαρινάκου – 9:19.66
5.000μ βάδην: δεν υπάρχει καταγεγραμμένη επίδοση
60μ εμπόδια: Σοφία Ιωσηφίδου – 8.25
Ύψος: Τατιάνα Γκούσιν – 1.85μ
Επί κοντώ: Αναστασία Ρέτσα – 4.41μ
Μήκος: Αντριάνα Γκόγκα – 6.45μ
Τριπλούν: Σωτηρία Ράπτη – 13.01μ
Σφαιροβολία: Μαρία Μαγκούλια – 16.27μ
Πένταθλο: δεν υπάρχει καταγεγραμμένη επίδοση

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr